Libratone Q Adapt - De nieuwe koptelefoons van Libratone

Article
vrijdag, 16 september 2016 om 10:22
xgn google image
Het Deense Libratone maakt audioapparaten voor iedereen. Op IFA werd Libratone Q Adapt aangekondigd. Dit zijn de nieuwe koptelefoons van het bedrijf waarin veel gebruik wordt gemaakt van active noise cancelling (ANC). Meer over deze nieuwe koptelefoons lees je hier.
De Libratone Q Adapt lijn bestaat uit twee soorten koptelefoons. Er is een in-ear variant en een on-ear variant. De volledige namen van deze twee koptelefoons zijn dan ook de Q Adapt in-ear en de Q Adapt on-ear. Beide koptelefoons zijn uitgerust met CityMix, wat de twee moet onderscheiden van de andere koptelefoons op de markt.

CityMix - Vier niveaus

Heb je weleens een koptelefoon opgehad die gebruik maakt van ANC, dan is de balans tussen muziek en geluid van buitenaf weleens zoek. CityMix zorgt ervoor dat je de ANC van de nieuwe Q Adapt koptelefoons altijd goed kan instellen. Er zijn vier verschillende niveaus van ANC waar je uit kan kiezen. Zo kan je op ieder moment van de dag en waar dan ook gepast gebruik maken van ANC.
Zo wil je als je in het verkeer bent natuurlijk geluiden van buitenaf horen bijvoorbeeld, want dat is wel zo veilig. In de trein is het al snel het omgekeerde verhaal. Daar wil je liever niet zoveel horen van je omgeving en gewoon lekker ongestoord luisteren. Met de ANC in de nieuwe Libratone Q Adapt koptelefoons hoef je in de trein niet langer te luisteren naar het irritante gekwebbel van die twee oude vrouwen die tegenover je zitten of die ene huilende baby elders in de coupé.
CityMix zorgt wat dat betreft voor ANC op maat. Overal en waar je ook bent kun je muziek luisteren en waar nodig omgevingsgeluid doorlaten. De vier verschillende niveaus maken dit goed mogelijk. En of je nou de in-ear versie of de on-ear koptelefoon hebt, voor beide werken ze uitstekend.

Libratone Q Adapt in-ear - Comfort voor je oor

De Q Adapt in-ear is een koptelefoon met een Lightning-aansluiting. Dit maakt het product uitermate geschikt voor Apple producten zoals de iPhone of de iPad. Bovendien zorgt de Lightning-aansluiting ervoor dat de koptelefoon een goede audioprestatie levert en ook niet de zware batterijen nodig heeft die andere koptelefoons met ANC wel hebben. Dat de Q Adapt koptelefoons uitsluitend geschikt zijn voor Apple producten, wil dat niet zeggen dat overige telefoons uitgesloten worden: ondersteuning voor Android apparaten volgt op een later moment.
Libratone producten zijn over het algemeen gemaakt van speciale stoffen, waaronder ook de kabel van de in-ear. Ook zit er een ingebouwde microfoon in en wordt Siri ondersteund. Duurzaam rubber is het materiaal waarvan de oordopjes gemaakt worden om zo het comfort en de akoestiek te bevorderen. En natuurlijk is de ANC aanwezig, die je met de remote op de draad bedient.
Je hebt de keuze uit vier kleuren: elegant nude, rose pink, cloudy white en stormy black. De koptelefoon wordt geleverd met drie soorten oordopjes en een opberghoesje. Voor één exemplaar van de Q Adapt in-ear betaal je ongeveer 179 euro.

Libratone Q Adapt on-ear - Muziek luisteren in minimalistische stijl

De Q Adapt on-ear is draadloos in tegenstelling tot de in-ear variant. Je koppelt de on-ear via Bluetooth aan ieder apparaat zonder moeite. Ook kan je er gesprekken mee voeren, want er zit een microfoon in de oorschelp ingebouwd. Met een gewicht van slechts 200 gram is de koptelefoon uitermate geschikt voor alledaags gebruik.
Wat meteen opvalt aan de on-ear, is dat het design vrij minimalistisch is maar tegelijkertijd trendy oogt. De slanke afwerking en mooie kleuren geven je de indruk dat je met een elegant product te maken hebt. Ook leuk: de koptelefoon heeft bewegingssensoren ingebouwd die zorgen dat de muziek en de ANC stoppen als je de koptelefoon van je hoofd haalt. Handig toch?
Verder heeft de Q Adapt een hush-functie, net als andere Libratone producten. Dit wil zeggen dat als je je hand op de koptelefoon legt, deze even uitgaat zodat je kan luisteren naar het omgevingsgeluid. Haal je je hand daarna weer weg, dan gaat de muziek automatisch door. Je kan ook samen naar dezelfde muziek luisteren met Bluetooth+1, waarmee je twee koptelefoons kan koppelen aan één apparaat.
Je hoeft natuurlijk niet altijd de koptelefoon draadloos te gebruiken. Hij wordt ook met een draad geleverd zodat je er alsnog een bedrade koptelefoon van kan maken als je dat graag wil. Ideaal voor ieder moment en welk apparaat dan ook.
Je betaalt voor de Q Adapt on-ear ongeveer 249 euro en hij wordt dan geleverd met een opberghoesje, oplaadkabel en 3.5mm kabel. Hij is leverbaar in de kleuren elegant nude, cloudy white en stormy black. Wil je meer uit je apparaat halen, download dan gratis de Libratone app in de App Store om je koptelefoon nog beter te kunnen bedienen.

Populair Nieuws