Elder Scrolls Online Summerset - Wat is er allemaal nieuw?

  De release van een uitbreiding is altijd een interessant en speciaal moment voor een MMO. Niet alleen wordt er een nieuw hoofdstuk van het verhaal verteld, er worden vaak ook een hoop andere toevoegingen gedaan. In deze special kijken we naar de nieuwe features in Elder Scrolls Online Summerset.

  Net zoals de vorige uitbreiding van The Elder Scrolls Online, Morrowind, heeft ook Summerset de naam gekregen van de locatie waar de uitbreiding zich in afspeelt. We nemen namelijk de boot naar het zuiden, over de Abeccan Sea, naar de Summerset Isles. Deze eilandengroep is de thuiswereld van de Altmer, ook wel bekend als de High Elves.

  Ontvangen worden met gesloten armen

  Maar neem het tripje allesbehalve minachtend op, want het is voor het eerst in de geschiedenis dat het eiland wordt opengesteld aan de andere rassen in Tamriel. We willen niet zeggen dat de Altmer een stelletje racistische elven zijn die zichzelf superieur aan alles en iedereen vinden, maar het komt wel in de buurt. In The Elder Scrolls Online Summerset wordt je dan ook niet door iedereen met open armen ontvangen.

  Maar dat het eiland wordt opengesteld heeft wel een belangrijke reden, want Ayrenn, koningin van de High Elves en oprichter van de Aldmeri Dominion, voelt dat haar geboorteplek onder een grote dreiging staat. De Daedra, goddelijke demonen die de wereld willen overnemen, vergaren steeds meer macht en het lijkt erop dat de Summerset Isles het startpunt wordt van hun campagne. In Elder Scrolls Online Summerset is het dus de taak aan de speler om deze dreiging een halt toe te roepen en daarmee eigenlijk de wereld te redden. Geen druk hoor, totaal niet.

  Hulp van buitenaf in Elder Scrolls Online Summerset

  Gelukkig sta je in de strijd er niet alleen voor. Natuurlijk heb je hulp van de drie grote facties die Tamriel rijk is, maar de dreiging is zelfs zo groot dat een andere organisatie besloten heeft dat het verstandig is om in te grijpen.

  De Summerset Isles is namelijk niet alleen de geboorteplaats van de Altmer, het volgens de overlevering ook de geboorteplaats van magie. Daarom zijn de lange elven er over het algemeen ook zo goed in. Om magie te bestuderen en er het beste uit te halen is eeuwen geleden de Psijic Order opgericht, een machtige organisatie die buiten de aardse zaken van rassen en politiek wilde houden. En om in alle rust de studie voort te kunnen zetten, zijn ze verdwenen naar een teleporterend eiland.

  Maar in Elder Scrolls Online Summerset ziet zij genoeg reden om terug te keren naar de eilanden en spelers te helpen in hun strijd tegen de dreiging. Maar daar houdt het niet bij op, want de orde heeft blijkbaar een aantal sollicitaties openstaan en de spelers kunnen zich bij de orde voegen om hun geheime kennis te leren en die gebruiken in de strijd.

  In Summerset krijgen we er geen nieuwe klasse bij, maar dus wel een nieuwe skill line met vijf actieve vaardigheden, een Ultimate en zelfs vijf passieve vaardigheden. Dat zijn een hoop nieuwe mogelijkheden om de build van jouw karakter mee aan te passen, en dankzij de morphs zijn de vaardigheden niet alleen goed voor Magicka builds maar ook voor Stamina builds.

  Op naar de juwelier

  Een andere nieuwe toevoeging die van grote invloed gaat zijn op de builds van spelers, is de mogelijkheid om ringen, kettingen en decoraties te maken. Voorheen was het al mogelijk om zo’n beetje alles al te maken, van zwaarden tot bogen en van tovenaarsmutsen tot de meest sterke harnassen. En voor dat extra vleugje kon je ze versterken met enchanting.

  Maar met jewelcrafting kunnen we met ingang van Elder Scrolls Online Summerset alles aanpassen aan de meest glanzende onderdelen van onze uitrusting. En daarmee is het ook mogelijk om precies de bonussen van sets samen te voegen voor de beste combinaties. Dat valt precies goed samen met de verandering dat tweehandige wapens vanaf nu tellen als twee stukken voor een set in plaats van één stuk.

  Naast al deze nieuwe interessante toevoegingen komt er met Elder Scrolls Online Summerset ook een nieuwe Trial erbij - ESO’s terminologie voor een Raid - genaamd Cloudrest. Tel daarbij nieuwe PvE-uitdagingen en nieuwe dungeons op en het is duidelijk dat we een leuke tijd tegemoet gaan op het eiland van de Altmer. We beloven dat we het netjes zullen achterlaten wanneer we klaar zijn.

  The Elder Scrolls Online: Summerset

  Verkijgbaar vanaf 5 june 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.