Elder Scrolls Online Summerset - Wat weten we van de Summerset Isles?

Article
maandag, 28 mei 2018 om 11:59
xgn google image
In Elder Scrolls Online Summerset nemen we de boot naar de Summerset Isles. Maar wat weten we eigenlijk van deze eilanden, op het feit na dat het de thuiswereld is van de Altmer oftewel High Elves? In deze special gaan we in op de geschiedenis en recente gebeurtenissen van de zonnige eilanden.
De geschreven historie van de Summerset Isles begint bij de aankomst van de Aldmer op het eiland, die zijn gekomen van hun thuisland elders op de wereld van Nirn. De Aldmer zijn de originele elven, waar niet alleen de High Elves, Dark Elves en Wood Elves vanaf stammen, maar ook de Orcs, Dwarves en een aantal kleinere rassen. De Altmer zijn trots op hun afstamming en beweren dat ze de ware afstammelingen zijn van de Aldmer, wat niet ver van de waarheid af ligt.

Een nieuw thuisland

De reden waarom de Aldmer besloten hebben om hun thuisland achter te laten en te reizen naar de Summerset Isles is onbekend, al beweren sommigen dat het continent ten onder is gegaan aan natuurgeweld. Het is echter wel duidelijk dat de Aldmer en later Altmer het een waardige opvolger vinden om hun rijk te stichten en het land naar hun hand om te zetten. Al snel verschijnen de eerste steden, met Alinor als een prachtige hoofdstad aan de westkust.
De beruchte geslotenheid van de eilandengroep en de trotse bewoners begint ook al snel. De Altmer hebben duidelijk geen hoge pet op van de andere bewoners van Tamriel en willen zo min mogelijk te maken hebben met de inferieure rassen van het vasteland. Enkel ambassadeurs van het Tweede Keizerrijk van Cyrodiil zijn welkom en ook alleen maar in de hoofdstad van Alinor. Geen raadsel dus waarom er zo weinig informatie bekend is over de Summerset Isles in de rest van Tamriel.
132009

De oprichting van de Aldmeri Dominion

In het jaar 580 van de Second Era beginnen de Altmer zich een stuk meer te bemoeien met de gang van zaken in Tamriel. Koning Hidellith van de High Elves sterft in dat jaar en zijn dochter Ayrenn neemt de boel over op de Summerset Isles. Dat kwam nogal als een verrassing, want de jonge koningin verdween toen ze acht jaar oud was en is daarna nooit meer gezien, tot de dood van haar vader.
Ayrenn laat tevens meteen haar macht en mening weten aan het volk van de Summerset Isles, want binnen de kortste keren richt ze de Aldmeri Dominion op, samen met de leiders van de Wood Elves en Khajiit. Tijdens haar verdwijning heeft ze gezien wat de andere volken van Tamriel uitspoken en ze is sterk tegen de huidige gang van zaken, met name de zwakke heerschappij van de mensen en de overname van de Imperial City door aanhangers van Molag Bal - de Daedric Prince van onderdrukking en slavernij.
De oprichting van de Aldmeri Dominion en de aanval die ze opent op de Ebonheart Pact en de Daggerfall Covenant zorgt voor het begin van de bloederige Three Banners War voor de heerschappij over Tamriel - tevens de achtergrond voor het hoofdverhaal van The Elder Scrolls Online.
132010

Het opengooien van de grenzen in Elder Scrolls Online Summerset

Tijdens de Three Banners War zitten de aanhangers en volgelingen van de verschillende Daedric Princes niet stil, terwijl een groot gedeelte van Tamriel zichzelf aan het uitmoorden is. In de schaduwen proberen ze zoveel mogelijk macht te vergaren en in de meest hoge posities, voordat vrede terugkeert naar het continent en de focus weer wordt gezet op de demonische aanbidders.
Heel vreemd is de aanbidding van Daedra in Tamriel ook niet, want voor veel volkeren gelden verschillende Daedra als goden, waaronder de High Elves. Ze zijn ook niet allemaal even slecht en de voedingsgrond om mensen over te halen is dan ook aanwezig.
Gelukkig voor de rest van Tamriel heeft koningin Ayrenn een visioen over de aanhoudende dreiging van de Daedra en hun aanbidders. Ze besluit dan ook op de Summerset Isles open te gooien voor de andere rassen van Tamriel, zelfs voor de rassen van het Ebonheart Pact en de Daggerfall Covenant. De Daedra zijn immers zo’n grote dreiging dat het aardse verschillen als een oorlog over heerschappij overstijgt.
In Elder Scrolls Online Summerset mogen we daarom eindelijk de thuiswereld van de Altmer betreden sinds 1994, het releasejaar van de allereerste Elder Scrolls. Een rustige vakantie wordt het dus niet als we niet alleen af moeten rekenen met fanatieke aanhangers, maar misschien ook met de Daedra zelf. En wie weet tot hoe diep de samenzwering geworteld zit in de samenleving van de High Elves? Wij zijn in ieder geval klaar voor de strijd in Elder Scrolls Online Summerset.