De 10 tofste Dino's in Jurassic World Evolution op een rij!

Article
maandag, 28 mei 2018 om 9:27
dinos in jurassic world evolution de 10 tofste dinos in de game 131884
Nog iets minder dan een maand voordat je aan de slag kunt met je compleet eigen Dinosauriër themapark. Wij hebben de 10 beste dino's in Jurassic World Evolution voor je op een rijtje gezet, met commentaar van Michael Brookes, Game Director bij Frontier Developments, de ontwikkelaar van Jurassic World Evolution.

10. Tsintaosaurus

Deze opvallende dino is een vreedzame planteneter die zijn sterke poten alleen zal gebruiken om mee te vluchten. Het oog wordt bij deze dino natuurlijk meteen getrokken naar het uitsteeksel op zijn kop, waardoor deze dino ook wel de bijnaam 'de eenhoorn van de dinosauriërs' kreeg. Dit uitsteeksel werd gebruikt om te communiceren door er lucht doorheen te blazen. De Tsintaosaurus was namelijk een kuddedier.
10 dinos in jurassic world evolution de tofste dinos in de game 131888

9. Brachiosaurus

Deze enorme dinosaurus zal fans van de Jurassic Park films zeer bekend voorkomen; het is namelijk de eerste dino die in de film te zien is wanneer Dr. Grant in het park arriveert. Deze planteneter stond lang bekend als de grootste dinosaurus ooit, en kon maar liefst zo'n veertig ton wegen.
Behalve zijn enorme grootte, een van de grootste dino's in Jurassic World Evolution, valt de Brachiosaurus op vanwege zijn neus; die zit op de bovenkant van zijn hoofd.
132100

8. Apatosaurus

Een van de langste dinosauriërs ooit. Deze planteneter gebruikt net zoals de brachiosaurus zijn enorme grootte om zich te verdedigen. Deze dino is bekend van de ontroerende sterfscéne in Jurassic World, nadat de Indominus Rex een hele kudde Apatosaurussen afslachtte.
132105

7. Chasmosaurus

De Chasmosaurus is een planteneter die maar liefst twee ton kon wegen. Maar vergis je niet; deze herbivoor is alles behalve ongevaarlijk. Het nekschild boven zijn hoofd dient als pantser ter bescherming van zijn lichaam en met zijn hoorn kan de dino zich verdedigen tegen de gevaarlijkste dinosaurussen. Blijf maar eens staan als je op het punt staat gespietst te worden door dit aanstormende gevaarte.
132106

6. Dilophosaurus

Ook de Dilophosaurus zal Jurassic Park fans bekend voorkomen. Brookes vertelt hier het volgende over:
De Dilophosaurus is de eerste vleeseter op deze lijst. Hij is niet de grootste, maar schijn bedriegt; deze dino is vooral door zijn bijtende speeksel levensgevaarlijk.
132108

5. Metricanthosaurus

Metricanthosaurus, wat 'hagedis met een gemiddelde ruggegraat' betekent, is een van de grotere vleeseters. Hij leefde zo'n 160 miljoen jaar geleden, maar wordt nu in Jurassic World Evolution weer tot leven gewekt.
Dit roofdier zal door zijn felle kleuren en angstaanjagende tanden en klauwen een interessante aanwinst voor het park zijn.
132109

4. Velociraptor

De Velociraptor, of 'snelle dief' is een wat kleinere vleeseter, maar tegelijkertijd één van de gevaarlijkste. Deze intelligente dino's jagen in groepen op grote planteneters en gebruiken hun beweegbare klauwen om hun prooi open te scheuren. Dankzij zijn enorm hoge snelheid zijn er geen dino's (of parkbezoekers) voor hen veilig.
132115

3. Ceratosaurus

Dit is de eerste echt grote vleeseter in Jurassic Park Evolution. Deze dino leefde ongeveer 231 miljoen jaar geleden en at waarschijnlijk vooral vis, maar zal ook voor een lekkere malse planteneter zijn neus niet hebben opgehaald.
Maar deze dino heeft meer dan alleen grote, vlijmscherpe tanden zo lang als messen en korte armpjes. De Ceratosaurus heeft namelijk ook nog een soort harnas van bot op zijn huid, en een neushoorn. Heel wat om voor uit te kijken dus!
132127

2. Tyrannosaurus Rex

Wie kent hem niet? De laatste en grootste van de grote vleesetende dinos. De T-Rex leefde tot 65 miljoen jaar geleden en werd vooral bekend door zijn verschijning in de eerste Jurassic Park film waar hij voor het eerst zijn herkenbare gebrul liet horen. Het is al een tijdje bekend dat de T-Rex in de game zou verschijnen, maar toch mag deze op dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. Ook Brookes is er bij mee:
Dit twaalf meter lange en tien ton zware roofdier kon bij het trekken van een sprintje maar liefst veertig kilometer per uur bereiken. Rennen is dus geen optie.
132131

1. Spinosaurus

Deze T-Rex dodende, vliegtuig vernietigende, en mensen- en telefooneter is een van de meest angstaanjagende dinos in Jurassic World Evolution. Niet alleen door zijn centimeters lange tanden, maar zijn lange armen met nog langere klauwen is deze dino levensgevaarlijk. Is het wel een goed idee om deze in je park te hebben? Of misschien wordt het tijd voor een rematch tussen de Spinosaurus en de T-Rex.

Dinos in Jurassic World Evolution

Tot zover de tien tofste dino's in Jurassic world Evolution. Welke is jouw favoriet? Zijn er dino's die jij in de game absoluut wil terugzien? Laat het ons weten in de comments!
Het spel is vanaf 12 juni te spelen op Xbox One, PlayStation 4 en Windows.