EA E3 verwachtingen - Grote namen en goede bekenden

Article
zondag, 12 juni 2016 om 12:23
xgn google image
De E3 staat voor de deur en bijna elke grote ontwikkelaar zal daar de plannen voor het aankomende jaar gaat presenteren. EA zelf is niet aanwezig op de E3 maar de persconferentie is wel vlak voor de E3 vandaar dat we toch kunnen vragen, wat zijn de EA E3 verwachtingen?
Geen echte officële E3 persconferentie dit jaar dus voor EA. Desondanks is er genoeg om naar uit te kijken. Van 12 tot en met 14 juni zal EA namelijk zijn eigen evenement gaan houden in Los Angeles en Londen genaamd EA Play. Tijdens dit evenement zal EA een persconferentie geven en bezoekers krijgen de kans om als een van de eersten aan de slag te gaan met de nieuwe games waarmee EA op de proppen komt.

EA persconferentie met Battlefield, Mass Effect, Titanfall en meer

Wat mogen wij nu eigenlijk verwachten van deze persconferentie? In ieder geval zal Battlefield 1 alle aandacht krijgen tijdens de persconferentie. Daarnaast verwachten wij veel meer nieuws over Mass Effect Andromeda, Titanfall 2, en DLC's voor Star Wars Battlefront. Als laatste is een EA persconferentie natuurlijk niet compleet zonder een bericht over EA Sports' FIFA, Madden en NHL.

Battlefield 1

Laten we beginnen bij de grootste game die EA zal behandelen tijdens de persconferentie, Battlefield 1. Al sinds de bekendmaking van de Eerste Wereldoorlog setting is de hype rondom deze game niet meer te houden en vallen de fans als gieren op elk nieuws omtrent Battlefield 1. Verwacht dus veel nieuws van deze game met onder andere bekendmakingen van het verhaal rondom de campagne, multiplayer modi en mappen en natuurlijk de wapens, voertuigen, gadgets en multiplayer klassen.
Het verhaal van Battlefield 1 is nog verre van bekend maar aan de hand van de trailer en tweets van DICE kunnen we voorzichtig enkele voorspellingen doen. Het is goed mogelijk dat de campagne meerdere personages zal volgen in verschillende strijdtonelen van de Eerste Wereldoorlog.
DICE heeft namelijk al bekendgemaakt dat er in ieder geval gestreden zal worden op het Westerse Front, de Italiaanse Alpen en de woestijnen van Arabië. Aangezien het erg onwaarschijnlijk is dat één soldaat in deze oorlog alle drie deze fronten heeft gezien kunnen we er van uit gaan dat het verhaal minstens twee personages zal volgen.
Verdere details over de campagne zijn nog niet bekend, maar daarover verwachten we veel nieuws tijdens de EA persconferentie.
Veel meer kunnen we op dit moment niet zeggen over de inhoud van de Battlefield 1 presentatie. Natuurlijk zullen we multiplayer informatie krijgen betreffende de mappen, wapens, voertuigen en gadgets, maar op dit moment is er geen enkele informatie beschikbaar over wat hierover gezegd gaat worden. Er is laatst al een lijst verschenen met alle wapens en gadgets die te zien waren in de trailer, maar voor de rest blijft het gokken.
92527

Mass Effect: Andromeda

Het vierde deel van de Mass Effect serie zal ook zeker tijd krijgen op het podium tijdens de EA persconferentie. Mass Effect Andromeda speelt zich af, zoals de titel al zegt in het sterrenstelsel Andromeda. Veel meer is er op dit moment nog niet bekend over de inhoud van de game en EA houd zich goed stil omtrent de game.
Er zijn weinig elementen van de game uitgelekt, al is er recent een bericht verschenen waarin er gezegd wordt dat de kern van de game dichtbij het origineel zal liggen. De presentatie van Mass Effect Andromeda zal dus voor veel nieuws zorgen. Verwacht uiteraard nieuws over het verhaal rondom de game. Een van de grootste vragen die op dit moment in de lucht hangt, is natuurlijk hoe is de 'Normandy' in een ander sterrenstelsel gekomen.
Alle drie de eerdere Mass Effect delen speelden zich af in het melkwegstelsel, met uitzondering van een stukje 'Dark Space' van de 'Reapers'. Ook is het nog niet volledig zeker dat Mass Effect Andromeda daadwerkelijk het verhaal van 'Shepard' en de 'Normandy' zal gaan volgen maar in de trailer is in ieder geval het N7 logo te zien wat aangeeft dat de 'The Human Alliance' in ieder geval een rol zullen spelen in de game.
Een andere verwachting van Mass Effect Andromeda is dat er veel meer mogelijkheden zullen zijn om door de ruimte te vliegen in plaats van het point en click systeem van de eerdere Mass Effect games. Genoeg onduidelijkheden over de game dus om van de Mass Effect Andromeda presentatie een groot evenement te maken.
92528

Titanfall 2

Titanfall 2 is naast Battlefield 1 de tweede grote shooter van EA die dit jaar zal verschijnen. Titanfall 2 zal in tegenstelling met de eerste Titanfall game wel een singleplayer campagne krijgen. Spelers van de eerste game vonden dit een groot gemis, vandaar dat EA dit keer wel met een campagne komt.
Éen van de vragen waar fans mee zaten is de oorsprong van de titans, en het verhaal achter de andere personages. Grote kans dus dat de singleplayer campagne van Titanfall 2 hier antwoord op zal gaan geven.
Naast de presentatie van de campagne is het natuurlijk bijna wel zeker dat er meer bekend wordt gemaakt over de multiplayer. Titanfall 2 zal zich ondanks de toevoeging van een singleplayer namelijk voornamelijk op deze game modus gaan focussen in plaats van de singleplayer campagne.
Net zoals bij de vorige games houd EA zich goed stil rondom Titanfall 2, er valt dus wederom weinig te zeggen wat precies de inhoud zal zijn van de presentatie. De logische onderwerpen zoals de singleplayer en multiplayer zijn natuurlijk makkelijk te raden maar wat voor nieuwe functies, wapens, modi en dergelijke tijdens de Titanfall 2 presentatie zullen worden onthuld, blijft koffiedik kijken.
92529

Star Wars Battlefront

Een andere game die waarschijnlijk wel wat aandacht zal krijgen tijdens de EA persconferentie is Star Wars Battlefront. Het is namelijk goed mogelijk dat de volgende twee DLC's van deze game zullen worden uitgelicht. De aankomende DLC's spelen zich af op Bespin en The Death Star.
Over de Bespin DLC is al vrij veel bekend en staat gepland om nog in juni uit te komen. De DLC zal in ieder geval vier verschillende multiplayer mappen bevatten en weer twee nieuwe helden. Lando Calrissian zal aan de kant van de 'good guys' speelbaar worden en de 'baddies' krijgen huurmoordenaar Dengar erbij.
Over de Death Star DLC is een stuk minder bekend. De verwachting is dat deze DLC qua inhoud niet veel zal verschillen met de andere DLC's en dat er dus drie of vier speelbare mappen zullen zijn en weer een toevoeging van twee nieuwe helden. Een van de mogelijke helden voor de rebellen zou natuurlijk Ben (Obi-Wan) Kenobi zijn en aan de kant van de Empire zou Emperor Palpatine weleens het strijdtoneel kunnen betreden.
Natuurlijk is het goed mogelijk dat EA voorlopig nog voor wat minder prominente helden gaat en de grotere karakters bewaard voor later maar dat zal ongetwijfeld tijdens de EA persconferentie bekend worden gemaakt.
92530

EA Sports' FIFA, Madden en NHL

Vaste onderdelen in EA's arsenaal van games zijn natuurlijk de EA Sports games. Hoewel de games in de kern vrijwel hetzelfde blijven zijn er elk jaar toch weer wat vernieuwingen die doorgevoerd worden. Een van de grootste veranderingen van dit jaar betreffende de sport games is waarschijnlijk wel de overstap van FIFA van de Ignite Engine naar DICE's Frostbite Engine. EA Sports heeft gezegd dat in de aankomende jaren de andere games ook over zullen stappen naar de Frostbite Engine maar dat alleen FIFA 17 dit jaar de overstap zal gaan maken.
Éen van de grootste dingen die we dan ook tijdens de EA Sports presentatie verwachten is de verbeteringen die de Frostbite Engine met zich mee heeft gebracht. Aangezien een overstap naar een nieuwe engine niet zomaar gedaan is kan het goed mogelijk zijn dat er in FIFA 17 enkele functionaliteiten van FIFA 16 zijn weggelaten omdat deze nog niet klaar zijn voor release. Indien dit het geval is zullen we hier ongetwijfeld ook tijdens de presentatie achter komen.
Over Madden 17 en NHL 17 is weinig bekend en wij verwachten ook dat deze games niet zo'n heel erg grote plek zullen krijgen in de presentatie. Zeker met de 'grote jongens' Battlefield, Titanfall, Mass Effect en FIFA zal er weinig tijd overblijven voor deze games. Desondanks is het niet ondenkbaar dat ook Madden en NHL een stukje tijd krijgen en dat de vernieuwingen van dit jaar de revue zullen passeren.
Of onze verwachtingen uit zijn gekomen, lees je terug in ons E3 2016 overzicht.

Populair Nieuws