EA E3 2017 verwachtingen - Van deze games gaan we meer zien

  E3 2017 staat voor de deur en natuurlijk is EA ook weer van de partij. EA geeft op zaterdag 10 juni om 21:00 uur een persconferentie en we hopen op een aantal mooie onthullingen. In deze special maken we een overzicht van vijf EA E3 2017 verwachtingen.

  5. Nieuwe content voor uitgebrachte games

  Battlefield 1 kwam op 21 oktober 2016 uit voor de PS4, Xbox One en PC. De game is een groot succes en er werd in december al een DLC pack voor Battlefield 1 uitgebracht, de They Shall Not Pass DLC. Hiermee werd het Franse leger aan de game toegevoegd en daarnaast kwamen er ook vier nieuwe maps bij. Verder werden er nog twee nieuwe voertuigen en een elite class aan de shooter toegevoegd.

  In mei werd de tweede DLC voor Battlefield 1 aangekondigd, de In the Name of the Tsar DLC. Er is verder nog niet veel bekend over deze tweede DLC voor de game. Er staan ook nog twee andere DLC's op de planning voor Battlefield 1, namelijk Turning Tides en Apocalypse. Onze verwachting is dat we tijdens E3 2017 meer zullen horen over de plannen die EA heeft met de extra content voor Battlefield 1.

  Mass Effect Andromeda kwam in maart uit voor de PS4, Xbox One en PC en tot op heden is er nog geen grote DLC uitgekomen voor deze game. Er zijn op 15 mei wel een aantal APEX-missies aan de game toegevoegd die gratis speelbaar zijn voor iedereen met de game en toegang tot het internet. Eerder werd wel bekend dat de extra maps die naar de game komen gratis te downloaden zijn. Mass Effect Andromeda heeft geen season pass dus er is verder weinig bekend over eventuele extra content.

  Wel is het zo dat EA games bijna altijd DLC pakketten krijgen na de release van een game. Onze verwachting is dan ook dat we op E3 2017 meer zullen horen over Battlefield 1 en Mass Effect Andromeda DLC.

  4. Sportgames

  EA Sports verzorgt al jaren alle sportgames die EA uitbrengt en dit zorgt op elke E3 weer voor de nodige onthullingen. EA maakt van een aantal sporten elk jaar een game, denk bijvoorbeeld aan de grote drie uit Amerika: basketbal, ijshockey en American football. In Europa zijn de ogen natuurlijk vooral gericht op de nieuwe voetbalgame van EA, FIFA 18.

  Het enige wat we tot nu toe weten over FIFA 18 is dat de The Journey modus weer terugkeert. Er is verder nog niets bekend over nieuwe gameplay, modi of andere features. Vorig jaar ging de gameplay tijdens dode spelmomenten aardig op de schop, maar we weten dus niet of er dit jaar weer een soortgelijke verandering zal plaatsvinden. Onze verwachting is dat we op de E3 2017 meer zullen horen over FIFA 18 en de andere sportgames van EA.

  Het is al bekendgemaakt dat er een FIFA game voor de Switch uit gaat komen. De laatste FIFA die voor een Nintendo platform werd uitgebracht was FIFA 15 voor de 3DS en de Wii. Het is dus een tijdje geleden en we hopen zeker meer te horen over de Switch versie van FIFA 18.

  Bekijk ook onze special met The Journey tips voor FIFA 18 om te zien wat wij vinden dat beter kan in deze nieuwe modus.

  3. Nieuwe BioWare game

  In februari werd bekendgemaakt dat BioWare bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe game. De planning was dat deze game voor april 2018 uit zou komen, maar dit werd uiteindelijk uitgesteld. De nieuwe BioWare game komt volgens de nieuwe plannen tussen april 2018 en maart 2019 uit. Het is al bevestigd dat we meer gaan horen over deze game op de E3 2017.

  De nieuwe BioWare game heeft de codenaam Dylan en zal aspecten van games als Destiny en The Division bevatten. BioWare is al vier jaar bezig met deze MMO-achtige game die op E3 2014 met een paar vage details onthuld werd. De game heeft een sciencefictionsetting en de planning is dat de game voor maart 2019 uitgebracht zal worden. Er is verder nog niets bekend over deze nieuwe BioWare game, maar we weten dus al dat hij een plekje krijgt tijdens de persconferentie van EA op de E3 2017.

  2. Need for Speed

  De laatste grote Need for Speed game die werd uitgebracht is Need for Speed uit 2015. Het nieuwe deel heet ook Need for Speed en werd in mei 2016 aangekondigd door EA en Ghost Games. De game moet dit jaar nog uitkomen, maar er zijn nog weinig details over deze nieuwe game bekend. We weten alleen dat het aanpassen van je auto een rol gaat spelen en dat de game ook offline gespeeld kan worden.

  Ghost Games heeft al bevestigd dat we tijdens E3 2017 meer informatie zullen krijgen over Need for Speed. We weten dus al zeker dat we deze game terug gaan zien tijdens EA's persconferentie.

  1. Star Wars

  De meest geanticipeerde game die EA al heeft aangekondigd is waarschijnlijk Star Wars Battlefront 2. Dit vervolg op Star Wars Battlefront werd aangekondigd tijdens de E3 2016 en moet nog mooier, beter en voller worden dan het eerste deel. De afgelopen tijd zijn er al meerdere trailers van deze game verschenen en we weten bijvoorbeeld ook al wat de pre-order bonussen van deze game worden. Verder weten we al dat de game naast de multiplayer modus ook een campaign modus met een verhaal zal bevatten.

  Dit verhaal gaat zich afspelen tussen de films Return of the Jedi en The Force Awakens en wordt een echte toevoeging aan het Star Wars universum. Star Wars Battlefront 2 komt op 17 november uit voor de PS4, Xbox One en PC. Het staat al vast dat we op de E3 2017 meer van EA over deze game zullen horen. Wij hopen dat er tijdens de persconferentie dieper wordt ingegaan op de gameplay, de multiplayer modus en natuurlijk de campaign modus.

  Mass Effect: Andromeda

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.