FIFA 17 had een van de grootste veranderingen die FIFA ooit heeft gezien, de game kreeg namelijk een verhaalmodus genaamd The Journey. In The Journey speelde je als Alex Hunter en probeer je de top van de premier league te bereiken. Het verhaal krijgt dus een vervolg alleen speelt Alex Hunter hier waarschijnlijk niet de hoofdrol in.

Andrew Wilson zei het volgende tijdens de vergadering:

"FIFA 18 zal dit jaar bouwen op de fundering die we hebben gelegd met de verhaalmodus. We brengen spelers terug naar The Journey met seizoen 2, dat vol zit met nieuwe personages en nieuwe verhaallijnen."

Daarbij voegt hij het volgende over FIFA 18:

"Ons ontwikkelteam in Vancouver werkt om ervaringen over de gehele game te innoveren. Onder andere Ultimate Team zal worden veranderd. Hierdoor creëren we de meest emotioneel betrokken en verbonden FIFA ooit."

FIFA 18 The Journey wellicht zonder Alex Hunter

In de vergadering vertelt Wilson specifiek dat er nieuwe personages zullen zitten in FIFA 18 The Journey. Het is nog niet bekend of het gaat om nieuwe personages waar Alex mee te maken heeft, of dat we een compleet nieuw hoofdpersoon gaan krijgen. We weten in ieder geval dat het een compleet nieuwe ervaring zal gaan worden.

Verder is er nog maar weinig bekend over FIFA 18 en The Journey, daar zullen we waarschijnlijk meer over horen tijdens EA Play 2017. Ook is de kans groot dat we meer van FIFA gaan zien tijdens de E3 persconferentie van Xbox, aangezien FIFA hier al enkele jaren aanwezig is. We moeten dus nog even wachten op meer informatie.