5 EA Access games die we nog missen!

  Het aantal gratis EA Access games die in de zogenaamde Vault zit is al behoorlijk te noemen, maar er kan wat ons betreft zeker nog wat bij! Welke games dat zijn kun je lezen in dit artikel! Lees dus snel verder om te zien welke EA games nog ontbreken.

  Dit artikel gaat over EA Access. Wil je weten wat de dienst biedt? Lees dan de speciaal daarvoor bedoelde EA Access special een keer door.

  FIFA 18

  We trappen de lijst met EA Access games die wij graag willen zien af met de populairste EA game van dit moment: FIFA 18. De footie staat jaarlijks garant voor recordbrekende verkoopcijfers en dat is natuurlijk niet zonder reden. Wie wil nou niet zijn of haar favoriete club vertegenwoordig met de echte spelers van nu?

  Alhoewel de release van FIFA 18 niet eens zo heel erg lang geleden (september) was, is het niet gek om nu al te opperen voor een eventuele komst naar EA Access. Zo was FIFA 17 in april 2017 al gratis te spelen voor mensen met EA Access en Origin Access. Waarom FIFA 18 dan niet? Zo kan iedereen gratis de seizoensafsluiters naspelen in de game.

  Need for Speed Payback

  Evenals FIFA 18 is ook Need for Speed Payback geen oude game, maar gezien de recente toevoegingen van Mass Effect Andromeda en Battlefield 1 aan EA Access, maakt dat niet uit.

  Need for Speed Payback, een open wereld racegame, kwam in november uit en werd redelijk ontvangen: een 7 in onze review. De hoeveelheid content viel te prijzen, maar het gebrek aan bekende automerken en het gedwongen grinden waren twee grote minpunten. Toch is het zeker wel de moeite waard om de game toe te voegen aan de collectie EA Access titels. Niet alleen beleef je een leuke tijd ermee, maar de game staat ook goed tussen de reeds bestaande Need for Speed games in de EA Access Vault.

  Star Wars: Knights of the Old Republic

  Waar we eerst dachten dat dit onmogelijk was, is dat na de toevoeging van BLACK aan EA Access niet meer zo. Games die op de originele Xbox uitkwamen kunnen ook naar EA Access komen. Nu we dat weten, schuiven we direct Star Wars: Knights of the Old Republic naar voren om gratis te worden met de dienst.

  Star Wars: Knights of the Old Republic dateert alweer van 2003 en is vandaag de dag een regelrechte klassieker. De RPG speelt zich zo'n 4000 jaar voor de gebeurtenissen van Star Wars IV: A New Hope af, waardoor er veel ruimte is voor eigen interpretatie van het Star Wars universum. Je maakt je eigen personage, bepaalt zelf welke class die is en werkt queestes met hem af. Die queestes brengen je langs vele planeten, waaronder Tatooine.

  Mocht Star Wars: Knights of the Old Republic ooit één van de vele gratis EA Access games worden, dan moet je wel door de gedateerde graphics heenkijken. De game is immers van 2003 en dat is te zien. Toch is het spel zeker de moeite waard. Het wordt niet voor niets een klassieker genoemd!

  Dragon Age 2

  Waar de gehele Dead Space en Mass Effect trilogieën wel tot de gratis EA Access games behoren, geldt dat niet voor die van Dragon Age. Dragon Age Origins en Inquisition zitten weliswaar in de Vault, maar van het tweede deel ontbreekt elk spoor. En dat zien we graag veranderen.

  Voor wie de franchise niet kent: de Dragon Age games zijn middeleeuwse fantasie RPG's die draaien rondom jouw zelfgemaakte personage. Daarbij werk je niet alleen met zwaarden en magie gevechten af, maar moet je ook politiek bedrijven. Keuzes die jij maakt hebben invloed op de rest van het verhaal van de game, maar ook op die van de vervolgdelen.

  In tegenstelling tot haar voorganger, Dragon Age Origins, speelt Dragon Age 2 zich enkel af in en rond de stad Kirkwall af. De omgeving in de RPG is dus wat kleinschaliger van opzet en ook de gameplay is anders ten opzichte van haar voorganger.

  Waar in Origins nog een sociaal aspect om de hoek kwam kijken, draait het in Dragon Age 2 om bruut geweld. Dat, in combinatie met de afgebakende stad als speelwereld, stelden vele Dragon Age liefhebbers teleur. Toch mag de game er zeker wezen, gezien de 8 die het kreeg in onze review.

  Crysis

  Nog een trilogie die naar onze mening ontbreekt is Crysis. Zo'n tien jaar geleden verbaasde de eerste Crysis game de wereld door met ronduit prachtige graphics op de proppen te komen. Dat is dan ook het handelsmerk van de franchise.

  De Crysis games spelen zich in de nabije toekomst af in een tijd waarin aliens de Aarde binnendringen. Aan jou en je team de taak om ze af te stoppen. Daarbij krijg je de beschikking over nanosuits die bescherming bieden tegen buitenaardse krachten, extra kracht geven en zelfs onzichtbaar maken.

  We zien dus de hele Crysis trilogie graag naar EA Access komen. Aangezien zowel de eerste Crysis, als Crysis 2 en Crysis 3 op de vorige generatie consoles uitkwamen, moeten het dus backwards compatible games worden. Voordeel is wel dat de spellen niet super erg onder doen voor moderne games, want de graphics van de Crysis games waren voor die tijd (2007, 2011 en 2012) erg goed.

  Welke EA Access games zie jij graag?

  Alhoewel er al veel games in de EA Access Vault zitten, kan er nog altijd wat bijkomen. Welke games zie jij graag nog een plekje krijgen in de collectie van de dienst? Laat het ons hieronder weten!

  Welke games zitten er in de EA Access Vault?

  Mocht je benieuwd zijn welke games je nu al gratis kunt downloaden vanuit de Vault? Neem dan een kijkje in het gratis EA Access games overzicht hier op de site.

  Dragon Age II

  Verkijgbaar vanaf 10 march 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.