EA Access: alles wat je moet weten

  Hoewel Electronic Arts al meerdere malen is uitgeroepen tot het slechtste bedrijf van Amerika, komt het bedrijf wel mooi aanzetten met een nieuwe, goedkope service: EA Access. In deze special leggen we je alles uit over de nieuwe dienst.

  Wat is het?

  EA Access is een online abonnementsdienst van Electronic Arts voor de Xbox One. De service geeft je toegang tot veel titels van de uitgever en biedt korting op digitale content. In The Vault, de bibliotheek waarin de games worden aangeboden, heb je keuze uit verschillende games voor de Xbox One die je onbeperkt kunt spelen. Doordat je elke maand een vast bedrag betaalt, heb je voor weinig geld heel veel speelplezier.

  EA biedt momenteel de volgende titels aan: Madden NFL 25, FIFA 14, Need for Speed: Rivals, Peggle 2 en Battlefield 4. In de toekomst komen daar regelmatig titels bij. Je downloadt de games naar de harde schijf van je Xbox One, waar ze beschikbaar zullen zijn zolang je lid blijft. Wanneer je dit niet meer bent, blijft de voortgang wel opgeslagen, maar kun je daar niet meer bij. Neem je weer een abonnement, dan is alles weer toegankelijk.

  Access-leden krijgen daarnaast vijf dagen eerder toegang tot nieuwe EA-titels. Hieronder vallen nu al FIFA 15, Madden NFL 15, NHL 15, NBA LIVE 15 en Dragon Age: Inquisition. Op deze manier kun je de game alvast downloaden en uitproberen; allemaal binnen je abonnement. EA heeft aangegeven dat deze early access games geen veredelde demo’s zijn, maar volwaardige versies bieden die maar voor een bepaalde tijd speelbaar zijn. Hoelang deze games speelbaar zijn, varieert per titel. Vind je de game interessant genoeg om door te spelen, dan kun je 'm digitaal (of natuurlijk in de winkel) aanschaffen. De voortgang van je game blijft gewoon staan, dus je kunt ongestoord verder gamen.

  Ook krijg je tien procent korting op alle content die Access aanbiedt. Dit zijn de digitale versies van bovengenoemde games, maar ook downloadable content ter uitbreiding.

  Voor wie is het?

  Voor bezitters van een Xbox One, aangezien de dienst (vooralsnog) alleen hierop te gebruiken is. EA heeft Access ook aan Sony voorgelegd, maar die heeft het aanbod afgewezen. Op de PlayStation 3, PlayStation 4 en PlayStation Vita bestaat er namelijk al een soortgelijke service, genaamd PlayStation Plus.

  Voor liefhebbers van EA-games. De dienst biedt je veel, voor weinig, en aangezien EA jaarlijks aardig wat titels op de markt brengt is het voordeliger om een abonnementje te nemen.

  Voor mensen met weinig geld. Voor een paar euro per maand heb je een aantal top titels tot je beschikking waar je oneindig veel speelplezier mee kan beleven.

  Voordelen

  • Veel, voor weinig. De Vault biedt veel games aan die allemaal onbeperkt beschikbaar zullen zijn zolang je lid blijft;
  • Vijf dagen eerder toegang. Spelers die niet kunnen wachten op de nieuwe FIFA of Battlefield doen er goed aan om lid te worden van EA Access. Je hebt de game dan vijf dagen eerder tot je beschikking, om zo te bepalen of het je geld waard is;
  • Korting op digitale content. De service geeft je 10 procent korting op alle digitale producten die verkrijgbaar zijn via Access. Extra maps of setjes voetbalkaarten worden zo een stukje voordeliger.
  • Voor een paar euro kun je alle aangeboden games uitgebreid testen of zelfs uitspelen. Het zullen geen demo's zijn waar je je indruk op moet baseren, maar gewoon de volledige games.

  Nadelen

  • De service is alleen voor Xbox One beschikbaar. Heb je die niet, dan kun je geen gebruik maken van al dat moois wat EA je te bieden heeft;
  • Heb je geen internet, dan waarschijnlijk ook geen toegang tot je games. Aangezien de service waarschijnlijk digitaal zal controleren of je de game wel echt in je bezit hebt, zal de toegang worden geblokkeerd wanneer je geen internet hebt;
  • Het is nog maar de vraag hoe lang het duurt voordat nieuwe titels in The Vault verschijnen. Het zou zomaar kunnen zijn dat je maanden moet wachten voor je de nieuwste FIFA kunt gaan spelen met je abonnement;
  • Titanfall valt niet onder de dienst. Hierdoor krijg je geen korting als je de game en DLC voor de game digitaal koopt, en wordt hij ook niet 'gratis' speelbaar voor Access-leden. Wie weet welke andere games nog meer uitgesloten gaan worden van de service.

  Wanneer beschikbaar en wat kost het?

  EA Access is nu beschikbaar op Xbox One. De dienst kost je €3,99 per maand, maar je kunt er ook voor kiezen om een jaarabonnement te nemen; dit kost je dan €24,99. Aanmelden kan in de Game Store op je Xbox One.

  NBA Live 15

  Verkijgbaar vanaf 31 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.