Dit was het grootste E3 nieuws van maandag 13 juni

Article
dinsdag, 14 juni 2016 om 1:27
xgn google image
Maandag 13 juni zat vol met groot E3 nieuws. Er waren wel vier verschillende persconferenties, dus genoeg games om te zien. Wij zetten het grootste nieuws op een rijtje zodat je niets hoeft te missen.
Bethesda hield in de nacht van zondag op maandag haar tweede persconferentie op de E3 ooit. Daar werden weer heel wat nieuwe games getoond. Later op de dag volgden Microsoft, de PC Gaming Show en Ubisoft met hun presentaties. Overal werden grote aankondigingen gedaan, maar dit waren toch wel de belangrijkste.

Xbox One Slim en Scorpio

Nadat de console eerder al gelekt was, werd de Xbox One Slim tijdens de Microsoft E3 persconferentie bevestigd. De kleinere console moet in augustus uitkomen en kent drie verschillende versies: 500 GB, 1 TB en 2 TB. De prijs start vanaf 299 euro.
Hoewel de console 40% kleiner is, is deze juist krachtiger dan de normale Xbox One. Zo kan er nu 4K video afgespeeld worden, zodat je Blu-ray en streams in de hoogste resolutie kunt kijken.
Naast de Xbox One Slim werd ook Project Scorpio getoond. Dit is de volgende console van Microsoft en moet eind 2017 uitkomen. Veel meer is er nog niet bekend, behalve dat games voor de console gewoon op de oude Xbox One werken en de spelcomputer de krachtigste ooit moet worden.
92977

Prey opnieuw onthuld

Tijdens de Bethesda E3 persconferentie werd Prey opnieuw aangekondigd. Enkele jaren geleden was de game al onthuld, maar deze kwam tijdens de ontwikkeling zo in de problemen dat het project werd stopgezet.
Nu neemt een nieuwe ontwikkelaar het over en maakt er eigenlijk een Prey reboot van. Er is nog veel over de game onduidelijk en we moeten het doen met de bovenstaande teaser trailer. Daarin zien we experimenten die op jou worden uitgevoerd en daarna gaat er iets ongelooflijk mis.
Prey moet in 2017 verschijnen op de PlayStation 4, Xbox One en PC.
92978

Extreme sports game STEEP aangekondigd

Tijdens de Ubisoft E3 persconferentie werd STEEP uit de doeken gedaan. In deze game reis je af naar de Alpen om extreme sporten uit te voeren. Zo kun je snowboarden, paragliden, een wingsuit gebruiken en skiën in het gebergte.
Dat kun je doen met tal van vrienden, zodat je elkaar de meest extreme stunts kunt tonen. Al jouw afdalingen worden opgenomen, zodat je die perfecte actie daarna direct terug kan kijken.
STEEP moet in december al uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
92979

Dead Rising 4 komt eraan

Microsoft heeft voor dit najaar een nieuwe exclusive in de planning. Het gaat hier om Dead Rising 4 dat werd aangekondigd op de Microsoft E3 persconferentie.
In de game keert Frank West terug, de favoriete hoofdpersoon van de Dead Rising serie. In een besneeuwd stadje gaat hij weer heel erg veel zombies uitmoorden. Natuurlijk gaat dit met het nodige geweld - maar ook humor - gepaard.
Dead Rising 4 komt eind 2016 uit op de Xbox One en PC.
92981

For Honor release bekend

Ubisoft pakte tijdens haar persconferentie flink uit met For Honor. In deze komende actiegame draait alles om zwaardvechten. Samurai, ridders en Vikingen nemen het tegen elkaar op in een oorlog die al duizend jaar duurt.
De game werd vorig jaar tijdens de E3 aangekondigd, maar nu is er meer over de game bekend. Zo werd de singleplayer getoond en kregen we een releasedatum. Meer gameplay zie je in de video hierboven.
For Honor ligt vanaf 14 februari 2017 in de winkels voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
92982

Forza Horizon 3 bevestigd

De komst van Forza Horizon 3 zal voor velen geen verrassing zijn. De game werd voor de E3 persconferentie van Microsoft zelfs al gelekt. Maar toch is het goed om een bevestiging te hebben.
De nieuwe Forza Horizon zal zich afspelen in Australië. Daar krijg je wederom compleet de vrijheid om te racen waar je wilt in de bruutste en mooiste auto's.
Dit alles kun je vanaf 27 september doen op de Xbox One en PC.
92983

Indrukwekkende Ghost Recon Wildlands beelden

Vorig jaar werd op de E3 de nieuwe Ghost Recon aangekondigd. Tijdens de E3 2016 zagen we meer van het spel, dat zich zal afspelen in Bolivia.
Daar moet een team van ghosts het de lokale drugskartel zo lastig mogelijk maken. Deze kartel heeft namelijk de macht over praktisch het hele land en ruimt iedereen uit de weg die niet meewerkt.
Je kunt gaan en staan waar je wilt op de enorme map en op die manier ook alle missies aanpakken zoals jij wilt. Dat wordt ook duidelijk uit de indrukwekkende gameplay video die hierboven te zien is.
Daarnaast kregen we de releasedatum te horen. Ghost Recon Wildlands verschijnt op 7 maart 2017 op de PlayStation 4, Xbox One en PC.
92984

Quake Champions aangekondigd

We sluiten het overzicht van het grootste E3 nieuws van maandag 13 juni af met de nieuwe Quake. Tijdens de E3 persconferentie van Bethesda werd Quake Champions aangekondigd.
Dit nieuwe deel komt enkel naar de PC en zal de enorm snelle Quake gameplay brengen die je verwacht. Nieuw in de game is de komst van unieke karakters die elk van elkaar verschillen.
Helaas kregen we nog niet zoveel van Quake Champions te zien, maar daar komt later dit jaar op QuakeCon verandering in.
Dit was ons overzicht van het grootste E3 nieuws van maandag 13 juni. Uiteraard zit de E3 er nog niet op. Zo volgt nog de persconferentie van Sony in de nacht van maandag op dinsdag. Dat en meer vind je op onze E3 pagina.

Populair Nieuws