Dit is het belangrijkste E3 nieuws van dinsdag 14 juni

Article
dinsdag, 14 juni 2016 om 19:30
xgn google image
De laatste twee persconferenties zijn alweer gehouden en daarmee is dinsdag 14 juni afgelopen! Zeven partijen hebben de afgelopen dagen het podium opgeëist om hun zegje te doen en de games zijn om de oren gevlogen. Lees snel het belangrijkste E3 nieuws om niks te missen van de laatste conferenties.
Het E3 nieuws van vandaag gaat over twee showcases. De nacht was besteed voor Sony, die een hoop nieuwe games te tonen had. Kortgeleden was het de beurt aan Nintendo om de reek aan conferenties af te sluiten. Er zijn genoeg aankondigingen gedurende deze uren gedaan, maar dit waren wel de belangrijkste.

God of War aangekondigd

De Sony persconferentie werd gelijk met een van zijn sterkste franchises geopend, God of War. Er is bekendgemaakt dat Kratos aan een nieuw avontuur gaat beginnen waarbij het lijkt dat dit keer de Noordse mythologie een belangrijke rol gaat spelen. Over de titel is nog vrij weinig bekend. Zo is het nog tasten in het duister over wie de ontwikkelaar is en wanneer de release plaatsvindt.
Wel kan je bijna tien minuten aan gameplay beelden bekijken.
93083

Hideo Kojima werkt aan nieuwe IP

Hideo Kojima, het brein achter Metal Gear Solid, maakte zijn opwachting tijdens de E3. Hier kwam de man een nieuwe IP aankondigen die onder productie is van zijn eigen bedrijf, Kojima Productions.
De nieuwe IP heeft de naam Death Stranding gekregen. Norman Reedus, bekend van The Walking Dead, speelt in het verhaal de hoofdrol. Hideo Kojima en Reedus werkten beiden aan Silent Hills, voordat deze game geannuleerd werd. Hierboven kan je de trailer bekijken van de aankomende PS4 exclusive.
93102

The Legend of Zelda uitgediept

Nintendo opende zijn persconferentie gelijk met een zeer grote titel. Het gaat hierbij om de nieuwe The Legend of Zelda met de naam "Breath of the Wild". Het is volgens Nintendo haar meest uitgebreide titel ooit.
De game heeft een geheel nieuw concept meegekregen, waarbij Link de mogelijkheid krijgt om een enorme open wereld te trotseren. Reizen speelt hierbij een grote rol. Zo kan je nu tegen muren en bomen opklimmen, en gebruik je je paard om lange afstanden af te leggen. Bovendien is een groot deel van de wereld interactief, waarbij Link met een ongekende hoeveelheid objecten interactie kan vertonen.
93104

Crash Bandicoot remastered onthuld

Een van de oude Sony iconen vindt zijn weg naar de huidige generatie technologie. Crash Bandicoot krijgt namelijk een aantal remasters die beschikbaar komen, exclusief voor de PS4. Zowel deel 1, 2 als 3 krijgen een vernieuwde versie. Wanneer Crash Bandicoot remastered uitgebracht gaat worden, is nog niet bekend.
93105

Resident Evil 7 Biohazard aangekondigd

Een van de grootste aankondigingen van 14 juni is het bestaan van Resident Evil 7 Biohazard. De game slaat een weg in waarbij het zowel durft te vernieuwen als dat het terug grijpt naar de oorsprong van de franchise. Ontwikkelaar Capcom is uiteraard verantwoordelijk voor de nieuwe Resident Evil titel.
Resident Evil 7 gaat in plaats van het traditionele third-person standpunt naar een first-person zicht gebracht worden. De game speelt zich af na Resident 6, maar bevat voor zover de beelden tonen, niet dezelfde shooter elementen. De speler wordt op onderzoek uitgestuurd rond te struinen, op weg naar de vrijheid. De game ondersteunt ook Virtual Reality.
93107

PlayStation VR release

De PlayStation VR release heeft, tijdens de persconferentie, een exacte datum gekregen. Vanaf 13 oktober kan je aan de slag met de Virtual Reality headset van Sony. Deze prijs geldt alleen nog maar voor Amerika, dus het wordt wachten op een Europese releasedatum.
Voor de PlayStation VR is ook een PlayStation Camera nodig. De volledige bundel gaat rond de 460 euro liggen, waarbij de VR een prijskaartje krijgt van 400 euro en de camera rond de 60 euro.
93117

The Last Guardian releasedatum vastgesteld

Het heeft een aantal jaren geduurd, maar uiteindelijk heeft The Last Guardian een releasedatum meegekregen. Op 25 oktober 2016 komt de game uit, exclusief voor de PlayStation 4. The Last Guardian is ook al te pre-orderen en er is een nieuwe trailer getoond, die boven aan de pagina te bekijken is.
Dit was ons overzicht van het grootste E3 nieuws van dinsdag 14 juni. Uiteraard zit de E3 er nog niet op. Zo volgen de expo dagen nog, waarbij het toneel geboden wordt aan partijen die geen persconferentie kregen. Alles met betrekking tot de E3 vind je op onze E3 pagina.