Het belangrijkste E3 nieuws van zaterdag 9 juni

  Het startschot is gelost. De E3 is weer begonnen, al begint de daadwerkelijke beurs pas volgende week. Electronic Arts heeft namelijk haar eigen evenement en tijdens EA Play 2018 zijn een aantal aankondigingen de wereld ingebracht. Lees hier al het E3 nieuws van 9 juni 2018.

  Champions League zit in FIFA 19

  Het zat er natuurlijk al een beetje aan te komen, maar FIFA 19 is nu officieel uit de doeken gedaan. De voetbalgame komt 28 september dit jaar uit op de bekende platformen en brengt wederom een boel nieuwe content naar de serie toe. De grootste aankondiging hiervan is de komst van de Champions League.

  Zo zal het in de singleplayer mogelijk worden om deel te nemen aan het prestigieuze toernooi en zal Alex Hunter ook zijn intrede maken in de Champions League. Verder zal FIFA Ultimate Team content ontvangen die met het toernooi te maken heeft. Verdere informatie over FIFA 19 wordt later deze zomer gedeeld met de fans.

  Klauter rond in Unravel 2

  Ook platformfans kunnen hun hart ophalen met de komst van het vervolg op Unravel. In Unravel 2 is Yarny terug en hij is niet alleen. Dit vervolg geeft je namelijk de mogelijkheid om in co-op aan de slag te gaan. De gehele game is dus samen door te spelen, al is dit geen verplichting. Ook de singleplayerfanaten kunnen dus wederom hun hart ophalen.

  Klim samen door de vele levels heen en ontrafel de meest ingewikkelde puzzels. Leuk gegeven is dat de Unravel 2 release vandaag al is. Iedereen die fan is van de rode platformheld kan dus meteen aan de slag met dit tweede deel op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Mobiel oorlogvoeren met Command & Conquer Rivals

  Ook de mobiele gamers hebben een nieuwe titel om naar uit te kijken. Command & Conquer Rivals is een gloednieuwe titel voor Android en iOS die de strategische gameplay van de PC-games vertaalt naar een game voor de smartphone. Hierin nemen twee spelers het tegen elkaar op om de ander te verslaan.

  Dit kun je doen door verschillende plots over te nemen in de map waarop je speelt en zo een dodelijke raket te bouwen. Daarnaast kun je legers bouwen om het jouw tegenstander lastig te maken. Fans met een Android apparaat kunnen al aan de slag met de alpha, maar andere gamers zullen moeten wachten tot de game officieel uitgebracht wordt.

  Nieuwe Star Wars game

  Ook Star Wars kreeg wat aandacht tijdens EA Play 2018. Zo werd de titel van de aankomende Star Wars game van Respawn Entertainment onthuld: Jedi Fallen Order. De game speelt zich af tussen Episode III en IV en moet eind 2019 uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Daarnaast is er nieuwe content voor Star Wars Battlefront II uit de doeken gedaan. Zo kun je binnenkort aan de slag met content die is geïnspireerd op de Clone Wars. Locaties als Geonosis en karakters als General Grievous zullen hun opwachting maken in de game en alle content zal gratis beschikbaar zijn voor iedereen die de game bezit.

  Battlefield 5 krijgt Battle-Royale modus

  Dan Battlefield 5. De first-person shooter van ontwikkelaar DICE was vanzelfsprekend ook aanwezig en de studio had zeker wat nieuwe sappige feitjes te onthullen. De grootste aankondiging is de komst van een nieuwe Battle-Royale modus in de game. Het concept is momenteel vooral bekend van Fortnite, maar DICE wil wel haar eigen twist aan de modus geven. Meer informatie hierover wordt later dit jaar onthuld.

  Naast de aankondiging is er ook een nieuwe trailer getoond waarin de actie van de shooter nog eens goed naar voren werd gebracht. Die trailer is hierboven nog eens goed te bekijken.

  Anthem releasedatum onthuld

  De grootste aankondiging van vandaag is toch wel de onthulling van de Anthem release. Vanaf 22 februari 2019 kunnen spelers namelijk aan de slag met de titel voor de PlayStation 4, Xbox One en de PC. In de game kun je aan de slag met Javelins, mechanische suits waarmee je de strijd kunt aangaan met al het kwaad dat zich in de spelwereld bevindt.

  Anthem speelt zich af in een wereld die is geschapen door goden, maar nooit is voltooid. Hierdoor is overleven hier een grote uitdaging en tevens bijzonder gevaarlijk. Tijdens de persconferentie van EA zijn naast het nieuws ook nieuwe beelden vrijgegeven. Die trailer kun je bovenaan de pagina terugkijken.

  Wil je niets missen van de E3? Bezoek dan onze speciale E3-pagina.

  Battlefield 5

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.