Dit is het belangrijkste E3 nieuws van zondag 12 juni

Article
maandag, 13 juni 2016 om 00:36
xgn google image
De eerste (onofficiele) dag van de E3 zit er op. EA gaf het startschot met de persconferentie die vanavond werd gehouden. Wij zetten hier het belangrijkste E3 nieuws van vandaag op een rij.
Electronic Arts trapte de E3 af met de persconferentie tijdens haar eigen EA Play event. Vanuit Los Angeles en Londen werd het evenement live uitgezonden met tal van games en zelfs wat beroemdheden op het scherm. Maar dat was niet het enige nieuws van de dag, zoals we in dit artikel op een rijtje zetten.

Nieuwe Star Wars games

Tijdens de E3 persconferentie werden er wel drie nieuwe Star Wars games aangekondigd. Helaas waren er weinig details en bleef het bij beloften dat de games komen. Zo kregen we te horen dat in 2017 de nieuwe Star Wars Battlefront moet uitkomen.
In 2018 zal dan een titel van Visceral Games volgen met daarna nog een game van Respawn Entertainment. Die laatste studio kennen we natuurlijk van Titanfall 2, maar zal zich nu dus ook aan het Star Wars universum wagen. Hoe de games er precies uit gaan zien, is echter nog gissen. Daar krijgen we waarschijnlijk pas volgend jaar antwoord op.
92716

Xbox One Slim

Electronic Arts was niet de enige partij waar nieuws uit kwam op zondag. Ook Microsoft had iets groots te onthullen. Althans, niet opzettelijk. Het E3 nieuws over de Xbox One Slim lekte namelijk vroegtijdig uit.
De nieuwe Xbox zal 40% kleiner worden dan de huidige versie. Daarnaast kent deze een 2TB harde schijf en wordt 4K ondersteund voor video. 4K zal dus niet in games gaan werken.
Opvallend is dat de nieuwe Xbox One Slim vooral wit wordt. Ook de controller schijnt iets aangepast en gestroomlijnd te zijn. Meer daarover, en de release en prijs, krijgen we tijdens de Xbox persconferentie te horen op maandag om 18:30.
92717

FIFA 17 verhaalmodus

Uiteraard zal er ook dit jaar weer een nieuwe FIFA uitkomen. Maar voor FIFA 17 heeft EA zich er niet makkelijk vanaf gemaakt. De game kent namelijk een heuse verhaalmodus.
Als jonge speler zul je een Premier League club kunnen kiezen om je bij aan te melden. Vervolgens begint je avontuur als sterspeler. Je moet de top bereiken, en daarna ook behouden. Ondertussen krijg je tal van keuzes om te maken.
De modus werd onthuld middels de bovenste trailer. FIFA 17 ligt vanaf 29 september in de winkels. Wij zagen al meer van de game, zoals je in de FIFA 17 preview kunt lezen.
92718

Titanfall 2 eindelijk onthuld

Het was vooraf al aangekondigd dat we meer te zien zouden krijgen van Titanfall 2 tijdens EA Play. De game was dan ook groots E3 nieuws. Zo kregen we een multiplayer trailer te zien vol met actie.
Maar belangrijker was de aankondiging van de singleplayer. Voor de persconferentie van EA lekte deze al uit. Daarop besloot EA dan maar meteen de trailer online te zetten.
In de singleplayer zal de band tussen de Titan en zijn piloot centraal staan. We kunnen dit zelf ervaren op 28 oktober, want dan komt de game uit.
92719

Eerste Injustice 2 gameplay

Aan het begin van de dag pakte Warner Bros al meteen uit. Eerder in de week werd Injustice 2 aankondigd, maar zondag was het tijd voor de eerste gameplay trailer.
In de trailer zien we de superhelden uit het DC universum het tegen elkaar opnemen. Onder andere Supergirl, Aquaman, Batman en Superman zijn groots aanwezig in de game. Maar daarnaast komen er tal van andere superhelden en slechteriken langs om mee te knokken in deze nieuwe fighting game van NetherRealm Studios.
De trailer is hierboven te kijken en zeker de moeite waard. Injustice 2 moet ergens in 2017 verschijnen.
Dit was onze selectie van groot E3 nieuws van zondag 12 juni. Uiteraard was er nog veel meer, zoals onder andere beelden van Mass Effect Andromeda en een Battlefield 1 multiplayer stream. Dat alles kun je terugvinden op onze E3 pagina.