5 redenen waarom de E3 belangrijk is en blijft

  De E3 lijkt de laatste jaren wat van zijn glorie te verliezen. Het aantal uitgevers dat van zich af laat weten, groeit dan ook gestaag. Toch is E3 belangrijk en nog lang niet weg te denken uit de game-industrie. Hier krijg je 5 redenen op je schoot geworpen waarom de expo écht onmisbaar is.

  XGN

  5. Hoera voor de economie!

  Een reden die niet zo zeer voor iedereens belang is, maar zeker niet weg te denken, is het feit dat de E3 economisch gezien enorm veel profijt met zich meebrengt. Los Angeles wordt in deze tijd overspoeld door toeristen die niet bepaald krenterig zijn. Veel van de hotels, bars, winkels en andere ondernemingen om de E3 heen moeten het hebben van deze horde aan gameliefhebbers. De drukte zorgt voor meer werkgelegenheid, meer inkomen en een hoop blije mensen.

  De E3 van bijvoorbeeld 2016 heeft in totaal meer dan 50 duizend bezoekers getrokken, die allemaal bereid zijn met hun portemonnee te wapperen. Wat de exacte economische impact hiervan is geworden is niet bekend. Toch is er een kleine vergelijking te trekken met de E3 van 2013. Hierbij waren er ongeveer 48 duizend bezoekers en was er een verwachting van 40 miljoen dollar aan economisch voordeel!

  Activision

  4. Hoop doet leven!

  Een van de redenen waarom de E3 belangrijk is, is omdat er een groot aantal games te spelen is. Want wat zou een games-expo zonder speelbare games zijn? Bezoekers kunnen hier alvast een voorproefje nemen van de games waar ze het meest naar uitkijken. Dit is zowel erg tof om nog even te kwijlen bij de gedachte dat de echte release er aan zit te komen en kan zorgen voor de nodige hype rondom de game.

  Dit jaar gaan bijvoorbeeld Super Smash Bros Switch en Call of Duty: Black Ops IIII en te spelen zijn tijdens de E3. Het zijn niet bepaald de minste games, en een goede voorbode om lekker te gamen. Het spelen hiervan zorgt ook weer voor de nodige content, wat natuurlijk ook erg belangrijk is. Onder het mom van 'eerst zien, dan geloven' is het daadwerkelijk spelen van games dan ook belangrijk.

  XGN

  3. Netwerken voor je leven

  Tussen meer dan een half ton aan bezoekers en honderden stands zitten er natuurlijk een hoop mensen die het wel met elkaar kunnen vinden. Pers, ontwikkelaars en uitgevers. Dit is de plek om met elkaar in contact te komen en een hoop informatie te bespreken. Een luchtig praatje of een zakelijk gesprek, het draagt allemaal bij aan jouw kennissenkring en kan de mogelijke deuren voor je openen.

  Zoveel belangrijke mensen en bedrijven op een plek, het zou verboden moeten worden! Nee toch niet, want de E3 is gewoon prachtig.

  Microsoft

  2. Werkt stimulerend

  De E3 is het epicentrum van de game-industrie. De grootste spelers in de branche laten hier hun spierballen zien. Een van de redenen waarom de E3 belangrijk is, is dan ook het feit dat het stimulerend werkt voor iedereen die maar aanwezig is.

  Rivalen zien elkaar grote aankondigingen doen, om vervolgens zelf met nog mooiere onthullingen te komen. Een beetje competitie doet de game-industrie niet bepaald slecht, en zorgt ervoor dat bedrijven steeds maar blijven innoveren om koploper te worden of te blijven. Waarom is de E3 specifiek hier goed voor? Alle ogen staan gericht op alle activiteiten die hier gebeuren, dus meer vergelijkingsmateraal!

  XGN

  1. Overal aankondigingen

  Waarom de E3 belangrijk is, is voor iedereen samen te vatten in een woord: Onthullingen! Al jarenlang worden de grootste onthullingen gedaan tijdens de E3. Nieuwe consoles, games, en hardware zorgt er elke keer weer voor dat de hele wereld in rep en roer is. Zo is bij ons tijdens de E3 van vorig jaar het hart sneller gaan kloppen door de aankondiging van Metroid Prime 4.

  De E3 blijft de bekendste en belangrijkste gelegenheid als het gaat om aankondigingen. Geen andere expo trekt zo veel media aandacht. Ook al neemt het aantal grote spelers een klein beetje af, het is onwaarschijnlijk dat de E3 niet genoeg onthullingen gaat bieden om weer boeken vol aan informatie te schrijven over wat ons te wachten staat. We hebben er zin in!

  XGN.nl is ook dit jaar weer bij de E3 aanwezig. Als je benieuwd bent naar alles wat er dan speelt, vergeet dan niet de speciale sectie op de website te checken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.