Dit willen we niet zien op de E3 2019

Article
zondag, 26 mei 2019 om 12:07
dit willen we niet zien op de e3 2019 151060 1
E3 is gamerkerst. Dat klinkt geweldig, want kerst roept gedachten aan gezelligheid en cadeaus op. Jammer genoeg is er op E3, net als bij de echte Kerst altijd wel iemand die sokken onder de boom legt. Deze E3-sokken mogen op E3 2019 achterwege blijven.

5. Eindeloos gepraat

Soms is het leuk om een ontwikkelaar te horen praten over een game. Het geeft je een indruk van het werk dat er in is gaan zitten om de game te maken. Je hoort hoe enthousiast de makers zelf zijn. Soms kom je werkelijk pareltjes aan leuke weetjes te weten. Maar er komt een moment dat het wel weer klaar mag zijn. Uiteindelijk willen de games vooral in actie zien.
Sommige bedrijven lijken dat niet helemaal te snappen. We willen gerust horen over de features van je game. Als je even wil pronken met het creatieve talent dat je hebt weten te strikken voor je aankomende release mag dat ook. Maar houd op E3 2019 geen persconferentie van een uur als je drie games hebt en drie kwartier aan lege uitspraken en PR-praatjes.
151061

4. Battle Royale

Battle Royale is als game-genre nog relatief nieuw, maar we hoeven je vast niet uit te leggen wat het is. 100 spelers, vechten tot er nog één leeft, we weten het intussen allemaal. Dat is te danken (of te wijten) aan het opvallend grote aantal Battle Royale games dat er in korte tijd op de markt is gekomen. Een aantal dat voorlopig niet veel groter hoeft te worden.
Fortnite, PUBG, Call of Duty Black Ops 4 en Battlefield V bieden voorlopig genoeg keuze. Wij zitten op E3 2019 niet te wachten op nog meer Battle Royale mogelijkheden. Als iemand een origineel idee heeft, zoals Tetris 99, zullen we het door de vingers zien, maar voor het afknallen van vreemden hebben we inmiddels genoeg opties.
151064

3. Wii U ports

Je hebt vast al eerder klachten gehoord over het aantal Wii U games dat naar de Switch is gekomen. Vooral in het eerste anderhalf jaar van Nintendo’s hybride was het veel, maar ook dit jaar is er nog een port uitgekomen in de vorm van New Super Mario Bros. U Deluxe. Wij vinden dat het nu wel even klaar mag zijn.
Het goede nieuws is dat er geen Wii U ports meer aangekondigd zijn. Het slechte nieuws is dat er nog Wii U games zijn die waarschijnlijk volgens Nintendo een tweede kans verdienen. Wij vinden ook dat Pikmin 3, Mario 3D World en misschien Wind Waker en Twilight Princess allemaal een goed leven zouden kunnen hebben op Switch, maar kan het met één tegelijk en wat tijd ertussen? Laat het in 2019 in ieder geval geen E3 aankondiging meer zijn.
151065

2. Mobiele games

We hebben niet echt iets tegen mobile games. Ze kunnen best vermakelijk zijn, als je even wat tijd te doden hebt. Mobile games gebaseerd op grote franchises kunnen ons bezighouden met onze favoriete personages als we even geen tijd hebben om een grote game van begin tot eind te spelen. We vinden alleen niet dat mobilee games er echt tussen passen op E3.
Op E3 verwachten we games voor de hardcore fans. Gamers met consoles, of geavanceerde PCs. Je kunt er dan wel een mobiele game tussendoor gooien, maar of het E3 2019 publiek er echt warm voor loopt betwijfelen we. Als je het hebt over E3-sokken zijn hebben mobiele games een leuk game patroontje, maar het blijven sokken.
151070

1. Onthullingen van logo’s

Heb je ooit een trailer gezien waarin heel spannend werd gedaan over een logo? Een trailer voor een game die veel hype gaat genereren, maar die na de onthulling van het logo ophoudt met de mededeling ‘nu in ontwikkeling’? Wij kunnen daar geen genoeg van krijgen. Dat was een leugen, maar dat had je natuurlijk al door.
Soms heeft het zin om een logo te onthullen. Als een franchise die lang in de ijskast heeft gestaan weer eens wat aandacht krijgt is het een mooie manier om de fans weer aan het praten te krijgen. Maar kan iemand Bethesda laten weten dat niemand eraan twijfelde dat Elder Scrolls VI ooit gemaakt zou worden? De onthulling van de nieuwe IP Starfield had met zo weinig beelden ook niet echt nut. Zullen we logotrailers op E3 2019 achterwege laten?

Wat wil jij op E3 2019 niet zien?

We twijfelen er niet aan dat jullie ook allemaal je eigen E3 ergernissen hebben. Is er een bepaald soort game dat je nooit meer wil zien? Of zijn er dingen die bedrijven tijdens persconferenties doen die je niet uit kan staan? Voor dat laatste hebben al eerder een lijstje gemaakt van persconferentie clichés die niet meer kunnen. Iedereen is welkom om over E3-sokken te praten in de reacties!