De geschiedenis van het Total War Three Kingdoms verhaal

  Wanneer we naar de geschiedenis kijken, zijn er veel bekende momenten die we kunnen aanhalen. Toch kennen we maar relatief weinig over de geschiedenis in het oosten van de wereld. Daar gaan we het vandaag over hebben met de geschiedenis van het Total War Three Kingdoms verhaal en hoe je je daar alvast op kunt voorbereiden!

  De nieuwe Creative Assembly game, Total War: Three Kingdoms komt eraan en dat betekent een gloednieuw verhaal. We gaan deze keer naar Azië in de tijdsperiode van de Three Kingdoms. Het is een interessante periode in de geschiedenis die bij velen geen belletje doet rinkelen. Daar gaan we vandaag verandering in brengen.

  Total War Three Kingdoms verhaal in twee delen

  Het verhaal van Total War Three Kingdoms speelt zich af in de Han dynastie en wordt in de game op twee manieren verteld. In een tijdsperiode die bekendstaat om bruut geweld voer jij als één van de beruchte krijgsheren uit die tijd een leger aan. De eerste van die twee modi heet de Romance modus, waarin het verhaal uit het boek Romance of the Three Kingdoms wordt verteld dat minder de geschiedenis volgt. Volksverhalen over legendarische krijgers die door de jaren zijn ontstaan krijgen daar voorkeur over wat er daadwerkelijk in de geschiedenis gebeurde.

  Voor wie liever de geschiedenisboeken wat nauwer volgt, is er een tweede optie: Records modus. In deze modus wordt het verhaal verteld op basis van het boek Records of the Three Kingdoms. Dit boek vertelt het verhaal zoals het daadwerkelijk zich in het verleden heeft voorgedaan.

  In het jaar 190 na Christus gaat het verhaal van Total War Three Kingdoms van start. De Han Dynastie staat op instorten en een nieuwe heerser, Keizer Xian, wordt als een fluit bespeeld door krijgsheer Dong Zhuo. De chaos die hierdoor ontstaat in het land zorgt voor de opkomst van verschillende krijgsheren die allemaal een ander doel voor ogen hebben. Aan jou als speler om één van de dertien krijgsheren te kiezen en zijn legers te leiden.

  Romance of the Three Kingdoms

  In het Total War Three Kingdoms verhaal volgt de Romance modus niet zo nauw de geschiedenis. Het boek waarop het gebaseerd is, Romance of the Three Kingdoms (geschreven door Luo Guanzhong), is deels historisch correct, maar volgt deels legendes en mythes. Het 120 hoofdstukken-tellende boek volgt drie krijgsheren op de voet, namelijk Cao Wei, Shu Han en Eastern Wu.

  Het verhaal speelt zich af over een periode van bijna honderd jaar en bevat de grootste hoogtepunten van die tijdsperiode. Denk aan Dong Zhuo’s heerschappij, hoe Sun Ce een dynastie wist op te bouwen in Jiangdong en de strijd om de rode rotsen (Battle of Red Cliffs). Verwacht dan ook dat al deze gebeurtenissen in het Total War Three Kingdoms verhaal voorbij komen. Alleen dan wel een ietwat geromanticeerde variant van hoe het daadwerkelijk verliep.

  Records of the Three Kingdoms

  Voor wie historisch accuraat wil zijn, moet de Romance modus mijden. Hij of zij moet kiezen voor de Records modus. Die is namelijk gebaseerd op het boek Records of the Three Kingdoms dat, zoals de titel al doet vermoeden, de geschiedenis op accurate wijze in beeld brengt. De oorspronkelijke tekst is geschreven door Chen Shou in de derde eeuw en combineert de geschiedenis van onder andere Cao Wei, Shu Han en Eastern Wu.

  Naast dat de geschriften de volledige Three Kingdoms periode in hun historische waarde laat, beslaat het ook nog een ander deel van de geschiedenis. De geschiedenis rondom het einde van de Eastern Han Dynasty wordt namelijk ook aangedaan. In hoeverre deze geschiedenis wordt aangedaan in Total War Three Kingdoms moet nog blijken, maar gelukkig kun je dat snel doen.

  Total War: Three Kingdoms ligt vanaf 23 mei in de winkels voor de PC. Wij hebben de game alvast gespeeld en merkten al snel op dat de gameplay voelt als een aflevering van Game of Thrones.

  Total War: Three Kingdoms

  Verkijgbaar vanaf 23 may 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.