Top 5 beste E3 2017 co-op games - Samen sta je sterk

Article
donderdag, 15 juni 2017 om 20:11
xgn google image
Games zijn er in alle maten, sommigen focussen op een singleplayer ervaring en anderen willen juist dat je samen speelt. In deze special kijken we naar de beste E3 2017 co-op games die voorbij zijn gekomen. Samen sta je immers sterk.

5. Star Wars Battlefront 2

Er zijn genoeg E3 2017 co-op games die je met je vrienden samen kunt spelen, en Star Wars Battlefront 2 heeft het tot de top 5 weten te schoppen. Net als in het eerste deel kun je weer offline missies spelen met een medespeler. Let er wel op dat deze offline co-op enkel op consoles beschikbaar is. Dit vervolg zal ook een volledige verhaalmodus bevatten, maar het is nog niet duidelijk of deze ook met meerdere personen te spelen is.
Natuurlijk kun je online er volop op los gaan met je vrienden. Alle films worden dit keer betrokken bij de game en je zult ook heel wat bekende personages tegenkomen in de game. Tijdens E3 2017 kwam John Boyega, die Finn speelt in de film, even in beeld om Star Wars Battlefront 2 te promoten. Zijn karakter en meer zul je kunnen vinden in de multiplayer van de game.
Star Wars Battlefront 2 zal 17 november uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
113444

4. Cuphead

Een van de games met de meeste charme is Cuphead. Deze game ziet eruit als een ouderwetse cartoon en jij mag hierin meespelen. Dat hoef je niet alleen te doen, want Cuphead bevat een co-op modus voor een tweede speler. Deze game kan behoorlijk lastig worden doordat je snel moet reageren op alles dat er gebeurt, dus een partner (Mugman genaamd) aan je zijde is een fijne optie.
In Cuphead maak je een deal met de duivel en het verloop van de game spendeer je met het inlossen van je schuld. Cuphead is een run and gun game wat inhoudt dat je aan een stuk door tegen vijanden blijft vechten terwijl je een hoop projectielen moet ontwijken.
Tijdens E3 2017 kreeg Cuphead eindelijk een release. De game zal vanaf 29 september te koop zijn voor Xbox One en PC.
113445

3. Far Cry 5

De derde plek tussen de beste E3 2017 co-op games wordt ingenomen door Far Cry 5. Eerdere Far Cry games hadden al delen waar je samen kon spelen, maar Far Cry 5 doet daar nog een schepje bovenop. De volledige game is samen te doorlopen met een tweede speler. Zo een positieve stap vooruit kunnen we niet onbeloond laten.
In Far Cry 5 trek je naar Hope County in de Amerikaanse staat Montana. Hier is een religieuze cult losgeslagen en het is aan jou om alles af te handelen met zoveel mogelijk geweld, geweren en chaos. We hebben er vertrouwen in dat Ubisoft weer een goede Far Cry neer kan zetten. In onze gameplay hands-on kun je meer lezen over onze mening van Far Cry 5.
Far Cry 5 zal 27 februari uitgebracht worden voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
113446

2. Mario + Rabbids Kingdom Battle

Nintendo en Ubisoft wisten niemand te verrassen met Mario + Rabbids Kingdom Battle, want de game was al meerdere keren gelekt. Toch kijken we wel uit naar deze game, want je kunt offline met twee spelers van alles doen. Je kunt allerlei uitdagingen aan gaan waarbij iedere speler twee karakters onder de knoppen krijgt.
Die karakters zijn Mario, Luigi, Yoshi en Peach, en er zijn vier Rabbids beschikbaar die verkleed zijn als deze karakters. Dat zet al meteen de toon die deze game gaat hebben. Het wordt een chaotische boel waarbij de Rabbids voor een gezonde dosis humor zorgen in de wereld van Mario. Door de combinatie van tactische gameplay en gekkigheid staat deze crossover op de tweede plaats.
Mario + Rabbids Kingdom Battle zal 29 augustus verschijnen voor de Nintendo Switch.
113447 1

1. A Way Out

De co-op game die toch wel het meeste indruk wist te maken is A Way Out. Deze game van de maker van Brothers A Tale of Two Sons is speciaal gemaakt met splitscreen co-op in gedachte. A Way Out hoort dan ook gespeeld te worden met een andere speler. Je kunt niet in je eentje door het verhaal van A Way Out heengaan.
De co-op van A Way Out kan zowel online als offline gespeeld worden, maar zal altijd in splitscreen weergeven worden. Je volgt namelijk twee perspectieven van hetzelfde verhaal en zult beide kanten in de gaten moeten houden om verder te komen. Het kan zomaar zijn dat aan een kant van het scherm een tussenfilmpje afspeelt terwijl je aan de andere kant gewoon aan het spelen bent.
A Way Out slaat op het ontsnappen uit een gevangenis, want dat is wat Leo en Vincent, de hoofdpersonen, moeten doen in deze game. Deze game heeft potentie en daarom staat hij op de eerste plaats tussen de E3 2017 co-op games. Deze game zal in de eerste helft van 2018 uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

Populair Nieuws