Uitslag: Dit was de beste E3 2017 persconferentie

Article
donderdag, 15 juni 2017 om 16:00
xgn google image
Afgelopen week hebben we alle E3 2017 persconferenties gehad. Daarom konden jullie stemmen in een poll op jullie favoriet. Dit is de uitslag.
Tijdens de E3 gaat het nieuws snel en daarom onze poll ook. Gisteren konden jullie namelijk stemmen op de beste E3 2017 persconferentie. Vandaag tellen we af met de uitslag. Lees hier of jouw favoriet heeft gewonnen.

6. Electronic Arts

De E3 2017 persconferentie die de show opende, opent ook onze uitslag. Helaas voor Electronic Arts staat haar EA Play presentatie daardoor wel op de laatste plaats.
Wel werden er tal van mooie games getoond, waaronder Star Wars Battlefront 2 en FIFA 18. Vooral die eerste titel stond groots in de aandacht en nam het overgrote deel van de show in. Het was alleen niet genoeg om een hogere plaats te halen.
113428

5. Bethesda

Op de vijfde plaats vinden we de Bethesda E3 showcase. Tijdens deze show werden nieuwe games en uitbreidingen onthuld, met als hoogtepunt de aankondigingen van Wolfenstein 2 en The Evil Within 2. Daarnaast kunnen we ons ook opmaken voor Dishonored: Death of the Outsider, de standalone uitbreiding voor Dishonored 2.
Verder wist Bethesda nog enkele VR games aan te kondigen. Maar eigenlijk was het vooral Bethesdaland dat indruk maakte op de aanwezigen, met een compleet pretpark in de stijl van alle games. Bekijk daarvoor onze E3 vlog.
Ondanks dit alles moet Bethesda het doen met de vijfde positie.
113429

4. Microsoft

Op de vierde plaats verwelkomen we Microsoft met haar Xbox E3 persconferentie. Deze stond natuurlijk vooral in het teken van de Xbox One X, waarvan nu de prijs, release en de uiteindelijke naam bekend is.
Maar ook waren er genoeg games om te bewonderen. Van Forza Motorsport 7 tot Crackdown 3, en van Cuphead tot Metro Exodus. En natuurlijk mogen we het indrukwekkende Anthem niet vergeten.
Dit alles was bij jullie goed voor een vierde positie met 20% van de stemmen.
113430

3. Ubisoft

De derde positie wordt dit jaar ingenomen door Ubisoft. De Franse uitgever wist flink uit te pakken met nieuwe delen in haar grote franchises, zoals Far Cry 5, Assassin's Creed Origins en South Park The Fractured But Whole.
Maar ook komen er totaal nieuwe games. Zo werd Skull and Bones onthuld, een titel die compleet om piraten zal draaien. En natuurlijk kwam Mario + Rabbids voorbij, een game waar wij al erg enthousiast over zijn.
Alsof dat niet genoeg is, werd er afgesloten met de onthulling van Beyond Good and Evil 2. Ook al was dit een CGI-trailer, het maakte toch een flinke indruk.
Ubisoft staat op de derde plek met 24% van de stemmen. Het scheelde dan ook niet veel met de nummers 1 en 2.
113431

2. PlayStation

Elk jaar staat de show van PlayStation op de E3 weer garant voor heel wat mooie games. Dit jaar was daar geen uitzondering op. Hoewel er niet heel erg veel daadwerkelijk nieuwe games werden aangekondigd, zagen we wel heel veel gameplay van mooie titels.
Wat dacht je bijvoorbeeld van meer Days Gone, meer God of War en vooral meer Spider-Man. Deze exclusieve PS4 games wisten met hun prachtige beelden de zaal te verbazen.
Het was goed voor een tweede plek met 25% van de stemmen.
113432

1. Nintendo

Er kan er maar één de beste zijn en dit jaar was dat volgens jullie Nintendo. Ondanks dat er geen daadwerkelijke persconferentie was, maar een Nintendo Spotlight, kwamen hier zoveel nieuwe games in voor dat hij wel bovenaan moest eindigen.
Zo weten we nu de release van Super Mario Odyssey op 27 oktober, kwam er een nieuwe Yoshi game voorbij, een nieuwe Kirby, en werd zelfs gemeld dat er gewerkt wordt aan Metroid Prime 4 en een Pokémon game voor de Switch.
Met 26% van de stemmen verschilde het niet veel met de andere persconferenties, maar Nintendo had volgens jullie toch echt de beste E3 2017 persconferentie.