Drie nieuwe AOC gamingmonitoren op gamescom 2019 uitgelicht

  Het grote festijn dat wij gamescom noemen is alweer achter de rug, maar gelukkig hebben we genoeg om over na te praten. Eén van deze onderwerpen is de nieuwe AOC gamingmonitoren lijn die tijdens de beurs te zien was. Lees hier alles wat je moet weten over deze nieuwe en prachtige schermen!

  3. AOC 24G2U

  Het eerste scherm wat we behandelen is de 24G2U. Deze geweldige monitor werd uitgelicht als het instapmodel voor gamers. Carlos Sanchez van AOC wilde niet heel erg diep ingaan op de prijs, maar aangezien er voor iedere portemonnee een monitor zal zijn, zal dit de meest goedkope monitor van het stel worden die op de markt wordt gebracht.

  De 24G2U heeft een beeldscherm van 23,8 inch, wat dit ook gelijk de kleinste monitor maakt van de nieuwe producten. Dit fantastische beeldscherm heeft een 144Hz 'refresh rate', waardoor je ongeveer twee keer de verversingssnelheid hebt als bij normale beeldschermen. Dit zorgt ervoor dat elke game er extreem soepel uitziet, zonder vertragingen in de gameplay. Bovendien heeft het scherm een resolutie van 2560x1440. De prijs is nog niet duidelijk, maar gaat ergens rond de 400 euro zijn volgens Sanchez.

  2. AOC 27G2U

  De tweede toevoeging aan de line-up van AOC gamingmonitoren is de 27G2U. Nu zijn de specificaties te vergelijken met de voorganger op deze lijst, alleen heeft deze monitor een iets groter scherm. Met een diagonale groot van 27 inch is het een stuk groter dan de 24G2U. Verder zijn er eigenlijk niet veel verschillen te zien. De 144hz refresh rate is ook weer aanwezig en ook de resolutie zal hetzelfde zijn.

  Volgens Carlos Sanchez is dit een perfect instapmodel voor E-Sporters: "Gamers kunnen genieten van een zeer hoge kwaliteit game-ervaring, zonder dat zij bakken met geld hoeven uit te geven". De prijs zal natuurlijk wel iets hoger worden in vergelijking met de 24G2U, aangezien deze ook redelijk wat groter is. Ook van deze monitor is de exacte prijs niet bekend, maar we kunnen rekenen op zo'n 500 tot 600 euro.

  1. AOC CQ27G2U

  Als klap op de AOC vuurpijl hebben wij de CQ27G2U. Deze derde nieuwe monitor in de lijst van AOC gamingmonitoren heeft een gebogen 27 inch-scherm, waardoor je de actie op de beste manier zal ervaren. Nu zijn er verder niet echt verschillen met de eerdere twee genoemde schermen, maar Sanchez vertelt ons dat dit het beste model AOC gamingmonitor is voor de thuisgamers. Al deze monitoren beschikken namelijk ook over FreeSync, waardoor de ervaring nog een stuk soepeler wordt.

  "Gamers van jong en oud kunnen genieten van de beste game-ervaring tot nu toe. Met deze betaalbare monitoren kun je voor elke portemonnee de beste specificaties in huis halen", laat Sanchez weten. Wij hebben elke van de bovengenoemde monitoren gezien op gamescom 2019 en ze zien er inderdaad geweldig uit. Geen enkele keer was er een hapering in het scherm te zien of was er een vertraging tussen de besturing en de actie. Het is nog wachten op het moment dat deze monitoren op de markt komen, maar wanneer dat het geval is zullen wij springen van geluk.

  De beste AOC gamingmonitoren die wij op gamesom 2019 hebben gezien!

  Van alle schermen waar wij op hebben gespeeld tijdens gamesom 2019 (en dat waren er redelijk veel) sprongen deze AOC gamingmonitoren er toch echt wel uit. Vooral als je hoort dat ieder van deze beeldschermen redelijk betaalbaar zal worden voor de consument. Kun jij ook niet wachten op een nieuw beeldscherm? Laat ons in de comments weten welke jij als eerste in huis gaat halen!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.