4 nieuwe PES 2020 features op een rij [gezien op gamescom]

  Jaren komen en gaan, maar als je van één ding zeker kunt zijn dan is het wel dat PES blijft bestaan. Dit jaar verschijnt PES 2020 in een gloednieuw jasje en dat brengt ook wat nieuwe features met zich mee. Wij zetten vier nieuwe PES 2020 features voor je op een rijtje.

  eFootball PES 2020 belooft zich net als voorgaande jaren te richten op het realisme in tegenstelling tot grote concurrent FIFA die wat meer inspeelt op het arcadegevoel. Dat de game wederom realistischer is ga je dan ook zeker voelen in de gameplay van PES 2020. Hieronder lees je over de nieuwe PES 2020 features betreffende gameplay en modi, dus lees snel verder!

  Grafische update

  Laten we maar beginnen bij het eerste dat je gaat zien zodra je PES 2020 opstart, namelijk de grafische uppdate die is gegeven aan de menu’s. De lay-out en dus de presentatie van de game is volledig op de schop gegaan en dat ga je merken. Nu raak je vrij snel gewend aan de nieuwe menu’s, maar daar blijft het niet bij. De nieuwe stijl heeft namelijk ook invloed op de gameplay.

  Zo is er sprake van een gloednieuwe camera die meer doet denken aan de cameraposities van een voetbalwedstrijd op de televisie. Hierdoor zit je wat verder van de spelers verwijderd, maar voelt het wel meer alsof je een wedstrijd op de buis aan het kijken bent. Het draait allemaal om de beleving en dat is volgens Konami dan ook de reden om de visuele update aan de game te geven.

  Gameplayaanpassingen door Iniesta

  Ook de gameplay van PES 2020 heeft een grote update gekregen met een aantal nieuwe PES 2020 features. Zo kun je nu een nepschot of neppass uitvoeren om je tegenstander te verwarren en is er een nieuwe mechanic genaamd de ‘finesse dribble’ toegevoegd. Deze is ontwikkeld in samenwerking met Andres Iniesta, de befaamde speler van het Spaanse elftal en FC Barcelona.

  Zijn input gebaseerd op de ervaring die hij heeft opgedaan in zijn carrière heeft volgens Konami rechtstreeks gezorgd voor een betere ervaring betreffende het dribbelen met de bal. Dat betekent dus dat de verdediging het zo maar heel erg lastig kan gaan krijgen. Gelukkig heeft de verdediging dan ook een update gekregen door middel van nieuwe animaties en mogelijkheden, zoals het redden van een bal die al op de doellijn is.

  Matchday Mode

  PES 2020 introduceert ook een gloednieuwe modus en dat is dan ook zeker één van de PES 2020 features die we moeten bespreken. In deze modus werken alle gamers die PES 2020 in huis halen met het verzamelen van faam. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar het werkt als volgt.

  Elke week kiest Konami één belangrijke wedstrijd uit de verschillende competities wereldwijd, waarna spelers kunnen kiezen welk team ze willen steunen in die wedstrijd. Vervolgens verdienen spelers punten voor hun gekozen team door middel van het spelen (en winnen) van wedstrijden. Dit hoeft niet per se met de desbetreffende club in kwestie te zijn overigens.

  UEFA 2020 is een van de belangrijkste PES 2020 features

  We hebben de beste van de nieuwe PES 2020 features voor het laatst bewaard, want PES 2020 gaat exclusief UEFA 2020 aanbieden. Dat betekent dat als je het Europese Kampioenschap van 2020 wil meemaken en wil beleven in een game je dat via PES 2020 moet gaan doen. FIFA zal dit jaar de rechten niet in handen hebben.

  De toevoeging van UEFA 2020 zal in het tweede kwartaal van 2020 plaatsvinden. Het mooiste van allemaal is dat je niet hoeft te betalen voor UEFA 2020, want die wordt gewoon door middel van een gratis update toegevoegd aan de game. PES 2020 komt op 10 september uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Voor meer over gamescom 2019, kun je naar onze speciale gamescom 2019-pagina.

  eFootball PES 2020

  Verkijgbaar vanaf 10 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.