Dragon Ball FighterZ Switch features - Deze krijgt alleen de Switch [gamescom]

  Tijdens gamescom konden we lekker knokken in Dragon Ball FighterZ op de Switch. Wij keken naar een paar Dragon Ball FighterZ Switch features. De game is al even uit voor PlayStation 4 en Xbox One, maar nu is ook de Switch aan de beurt.

  Dragon Ball FighterZ staat bekend om zijn soepele gameplay en de manier waarop de game je tegen elkaar laat vechten. In 2.5D nemen Goku, Vegeta, Cell, Frieza, Krillin en vele andere karakters het in epische gevechten tegen elkaar op.

  De game kent een rijke verhaallijn (maar liefst drie kanten van het verhaal worden belicht) waarin je zo 15 uur kan vertoeven. Maar de essentie van Dragon Ball FighterZ ligt natuurlijk in het vechten. Dat is voor de Switchversie niet anders. Deze versie zal bij de release wel een paar exclusieve features meekrijgen.

  1 versus 1 en 2 versus 2

  In de PS4 en Xbox One versies van de game kun je alleen kiezen om met 3 tegen 3 te vechten. Iedere speler kiest drie karakters waar tussen gewisseld kan worden. De karakters die niet aan het vechten zijn kunnen ook opgeroepen worden om even te assisteren en dus een klap uit te delen. Daarnaast is er ruimte om gezamenlijk een dikke supermove los te laten op de tegenstander.

  De Switchversie zal twee nieuwe mogelijkheden kennen, namelijk 1 versus 1 en 2 versus 2. In deze twee varianten zullen dus minder karakters (respectievelijk 1 en 2 karakters per speler) te kiezen zijn om mee te knokken. Dit belooft een hele andere dimensie te geven aan de game en spelers uit te dagen om andere tactieken te gebruiken. Het vechten zelf is in deze modi onveranderd gebleven.

  Offline met zes spelers knokken

  De Nintendo Switch krijgt naast de mogelijkheid om met minder karakters te vechten nog een extra nieuwe modus, namelijk de 6 Player Party Match Mode. Hierin kunnen maximaal zes spelers het offline tegen elkaar opnemen. Eigenlijk is deze modus een uitgebreide offline variant van de 3 versus 3 matches. Iedere speler kiest in deze modus een karakter en sluit zich aan bij een van beide teams.

  Vervolgens begint de eerste speler met knokken en tijdens het vechten kan er gewisseld worden tussen de spelers. Net als in de 3 versus 3 matches dus, met het verschil dat de andere karakters nu andere spelers zijn. Deze modus maakt gebruik van de netwerkmodus die de Nintendo Switch biedt, waardoor iedereen overzichtelijk op een eigen scherm kan spelen.

  Overal Kamehamehas gooien

  De offline netwerkmodus waarbij je een aantal Switch consoles aan elkaar kunt koppelen is één van de voordelen die de console met zich meebrengt. Maar er is er nog eentje waar Dragon Ball FighterZ een voordeel van gaat hebben: de mogelijkheid om overal te spelen. De game zal in 1080i en op 60 frames per seconde draaien wanneer je de Switch in de dock hebt staan.

  Zodra je de Switch mee besluit te nemen zal de resolutie iets zakken (720p), omdat je op het kleinere scherm gaat spelen, maar de framerate blijft op 60 frames per seconde. Dit betekent dat je overal kunt genieten van de soepele gevechten die Dragon Ball FighterZ je te bieden heeft en dat je overal en nergens Kamehamehas en Spirit Bombs op je vijanden los kunt laten!

  Dragon Ball FighterZ komt op 28 september naar Nintendo's console. Op PS4 en Xbox One is de game al even uit en wij beoordeelden deze in de Dragon Ball FighterZ review met een 9.0.

  Dragon Ball FighterZ

  Verkijgbaar vanaf 26 january 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.