DOOM SnapMap details - Wat is het en wat kan je er mee?

Article
zaterdag, 28 mei 2016 om 9:55
xgn google image
Een klassieke shooter met moderne elementen. DOOM combineert tijdloos vermaak met de opties van nu, om frisse game af te leveren. Een van deze nieuwe elementen is de DOOM SnapMap. Deze DOOM SnapMap details geven een korte weergave wat de features inhouden.
DOOM bestaat grofweg gezegd uit drie onderdelen. Ten eerste is er de singleplayer waarbij je ondergedompeld wordt in buitenaardse krochten van de hel. Daarnaast biedt de game, als grootvader van de deathmatch, een ijzersterke multiplayer. Maar waar we het hier over gaan hebben zijn de DOOM SnapMap details, waarbij je de demonische blokkendoos beter leert kennen.

DOOM SnapMap details: Wat is het?

Combineer de typische DOOM sfeer met alle demonen, wapens, gebieden en voeg daarbij de vrijheid toe om er mee te doen wat je wilt. Dan krijg je de DOOM SnapMap, een plaats waar je je creativiteit in grote mate de vrije loop kan laten gaan. Hier kan je je eigen mappen, missies, uitdagingen en speeltuinen creëren waar je naar alle hartenlust het demonische gespuis naar het hiernamaals kan sturen.
De DOOM SnapMap valt te vergelijken met de Forge modus van Halo, maar dan meer gericht op het behalen van doelstellingen in plaats van hele achtbanen na te bouwen. De SnapMap is een middel om je liefde voor DOOM met de rest van de community te delen.
DOOM SnapMap bestaat in het kort dus uit twee onderdelen. Ten eerste heb je dus de mogelijkheid om zelf levels en uitdagingen te bouwen om die zelf te spelen en beschikbaar te stellen voor anderen. Daarnaast kan je van de creaties van andere mensen genieten. Het maximaal aantal spelers dat gelijk in de actie kan duiken, is gehouden op vier.
91436 5

DOOM SnapMap details: Hoe gebruik je het?

Om gelijk met de deur in huis te vallen is de DOOM SnapMap vrij makkelijk te gebruiken, maar wat moeilijker om er echt in te komen. Het gaat je even kosten om het onder de knie te krijgen, waarbij het handig is om goed de verschillende knoppencombinaties uit je hoofd te leren. Gelukkig kan je gebruik maken van een aantal handige tutorials waarmee je de mechanieken van de SnapMap uitgelegd krijgt. Zo leer je bij de basis tutorials hoe je kamers moet toevoegen en simpele objecten plaatsen, terwijl je bij de geavanceerde oefeningen acties aan elkaar gaat linken.
Het bouwen van je eigen level is zo lastig als dat je het zelf wilt maken. Je kan bouwen vanuit meerdere standpunten die geheel naar je eigen gemakken zijn voorzien. Zo kan je de ruimtes bouwen door voorgefabriceerde kamers aan elkaar te linken door middel van een vogelvlucht perspectief, maar als je kleine objecten wilt plaatsen kan je met een vrije camera rondbwegen door de ruimtes. Het wisselen hiertussen is erg gemakkelijk en zorgt voor een interactieve gelaagdheid.
De SnapMap functie is daarnaast ook nog enorm diepgaand, waarbij je zelfs de kleinste details kan aanpassen. De richting waarin de voorwerpen blinken, de verschillende vuur effecten, de reacties van de vijanden, echt alles is naar jouw wensen in te vullen. Je kan zelfs vijanden tegen elkaar opzetten!
91437 5

DOOM SnapMap details: Welke content biedt het?

Zo goed als alles dat je in de originele game bent tegengekomen, kan je ook weer in de Snapmap mode gebruiken. Alle demonen, wapens en voorwerpen komen tot je beschikking om naar hartenlust rond te strooien over de net gecreëerde mappen. Je kan hierdoor experimenteren met alles wat er in de game te vinden is, en in een helse setting als deze is dit geen enkel probleem. DOOM SnapMap is gewoon het ideale bouwgereedschap om je favoriete scenario's in elkaar te zetten.
Waar je wel rekening mee moet houden, is dat er een limiet aan alle objecten zit. Zo kunnen er maar een bepaald aantal voorwerpen en demonen de levens van spelers zuur maken, waardoor het niet mogelijk wordt om in een keer honderden hell knights tegenover je te hebben. Hierdoor worden de levels niet al te lang en kan je rustig even snel een SnapMapje opstarten om een korte speelsessie te houden.
91438

DOOM SnapMap details: Wat kan je er nou mee?

Al vrij snel na de DOOM release waren er een hoop SnapMap levels gepubliceerd door de community. De creatieve geesten zijn aan de slag gegaan om uitdagende, maar ook leuke missies neer te zetten. Spelers kunnen hiermee flink uit de voeten om al deze content te gaan spelen. Het is daarbij interessant om te zien hoe creatief een map kan zijn, en hoeveel vermaak je erin kwijt kan.
De doelen die hierbij gesteld worden om de missie te behalen, zijn zeer uiteenlopend. Zo zijn sommige mappen gemaakt om een parcours in de lucht af te leggen, terwijl andere weer bedoeld zijn om hordes aan vijanden weg te werken. Ook komen er een aantal bij waarbij je het op moet nemen tegen de sterkste demonen die er zijn. Over het algemeen geldt dat de SnapMap precies gaat doen wat je wilt dat het doet op het gebied van leveldesign en gameplay!
DOOM is op vrijdag de dertiende uitgekomen voor Xbox One, PS4 en PC. Sindsdien is er al een zeer actieve community met de SnapMap feature bezig. De hoop is er dan ook op gevestigd dat er nog een hoop toffe maps aan toegevoegd gaan worden die je helemaal grijs kan spelen. Misschien maak je er zelf ook wel een paar om met ons te delen?