Dit willen we niet zien op de E3 2016!

Article
zaterdag, 28 mei 2016 om 11:00
xgn google image
Ieder jaar kijken we weer reikhalzend uit naar de E3, de grootste gamebeurs ter wereld. Maar dan ook met name de persconferenties, natuurlijk hopen we weer op zoveel mogelijk nieuws. Er is ook veel wat we juist niet willen zien, hierbij dan ook een lijstje met dingen die we niet willen zien op de E3 2016!
We gaan er elk jaar weer van uit dat de nieuwe E3 ongelooflijk tof gaat worden. Soms worden we teleurgesteld, soms worden we op onze wenken bediend. De E3 is dusdanig groot dat je eigenlijk niet mag verwachten dat alles naar jouw wensen zal zijn. Maar je mag natuurlijk wel hopen dat bepaalde dingen niet gaan gebeuren.
Wij willen de volgende top 5 in ieder geval niet zien op de E3 2016. Als er eens een jaar is waarbij we niet in elkaar hoeven te zakken van de slechte grappen of het acteerwerk van een of andere CEO, dan zijn wij tevreden. We vragen niet veel, alleen dit.

5. Onnodige sequels

Een nieuw jaar betekent meestal ook dat we een hoop nieuwe sequels zien, naast de standaard titels die we elk jaar weer voorgekauwd krijgen zoals Call of Duty en FIFA, zijn er ook nog die andere sequels. Vervolgen op games waarvan je het bestaan eigenlijk alweer vergeten was.
Soms word je er blij van, maar steeds vaker vraag je jezelf af waarom een ontwikkelaar met een vervolg op een toch al niet zo goed ontvangen game komt. Voorbeelden hoeven niet gegeven te worden, waarschijnlijk heeft iedereen zo zijn eigen smaak. Maar het belangrijkste argument is dat originaliteit negen van de tien keer meer gewaardeerd wordt dan games die al redelijk uitgekauwd zijn en eigenlijk geen vervolg nodig hebben.
We laten ons verrassen op de E3 2016, maar waarschijnlijk komen er weer genoeg vervolgen die eigenlijk niet gemaakt hoefden te worden.
91554

4. Pijnlijke Persconferenties

De CEO van een grote ontwikkelaar komt op het podium en gaat vertellen wat er het afgelopen allemaal met het bedrijf gebeurd is. Geen probleem, we houden van cijfertjes en daarnaast houden we er nog meer van als een bedrijf dat goede games maakt het ook goed doet.
Maar waar we niet van houden; slechte voorgebakken grappen die met een robotstem van een autocue worden afgelezen. Schoenmaker houd je bij je leest, begin geen carriére als moppentapper, maar vertel gewoon wat ons te wachten staat. Jij blij, wij blij, iedereen blij.
De meesten van jullie kennen waarschijnlijk nog wel een moment uit een E3 persconferentie waarvan je liever had gezien dat het er niet in zat. Een woordenwisseling tussen twee medewerkers van een ontwikkelaar die zogenaamd grappig moest zijn maar waarbij je kermend van de ongemakkelijke grapjes in de foetushouding in je stoel zit.
Het is allemaal goed bedoeld, maar het is beter wanneer een persconferentie van een gameontwikkelaar gaat over het onderwerp waarvoor het bedoeld is: de games. En hopelijk gaan we op de E3 2016 weer een hoop toffe nieuwe games zien.
91555

3. Zinloze gimmicks

De Kinect, PlayStation Eye, de PlayStation Move. Hoeveel van deze producten heb jij gekocht en langer dan een dagje in gebruik gehad? Als je kunt zeggen dat je regelmatig een zinloze gimmick gebruikt, dan heb je een klein applausje verdiend.
Het gebeurt vaak dat er op een E3 producten worden aangekondigd waarvan je verwacht dat het heel erg tof gaat worden. Maar in de praktijk blijkt dan meestal dat de producten lang niet zo leuk zijn als je zou verwachten. Ook al was de intentie van de ontwikkelaar of van de uitgever alleen maar goed, soms komen dingen gewoon anders uit de verf dan je in eerste instantie verwacht.
Daarom dan ook een advies: laat de E3 2016 gewoon vooral om de games en de consoles draaien, we hoeven geen controller waarmee we heen en weer kunnen zwaaien, of een microfoon zodat je tegen de console kunt praten. Laat de gamer gewoon gamen en vergeet alle randproducten, een gamer vraagt niet om een afstandsbediening of een veredelde webcam, een gamer vraagt om games.
91556

2. Slechte Cosplay

Hoewel het ook best wel eens mooi kan zijn, hebben we vaker het idee dat mensen gewoon wat folie om zichzelf heen hebben gewikkeld en doen alsof ze een robot zijn. Geen probleem, maar om de gemiddelde E3 bezoeker daarmee lastig te vallen gaat misschien wel wat ver.
Boothbabes? Zelfde laken een pak, het is inderdaad leuk om een mooie dame te zien, maar de tijd dat je met een mooie vrouw meer van je product verkoopt, ligt toch wel ver achter ons. Meestal is de cosplay van deze dames al helemaal lachwekkend en schaam je jezelf dat je een gamer bent wanneer je deze schaarsgeklede vrouwen ziet.
Soms is het hilarisch om slechte cosplay te zien, sommige mensen maken er een sport van om een zo slecht mogelijke cosplay te doen. Maar vaker is het gewoon serieus bedoeld en denken mensen dat ze er ook nog goed uitzien. Laat iemand die mensen uit hun droom helpen, dan kunnen we naar een E3 2016 kijken zonder dat we afgeleid worden door mensen die graag iemand anders willen zijn.
91557

1. HD-remakes

Waarom moeten games opnieuw uitgebracht worden? Dit is geen retorische vraag maar een oprechte vraag die nog geen echt antwoord heeft gehad. HD-remakes zijn er tegenwoordig vaker dan er daadwerkelijk nieuwe games zijn op de E3. Kijk bijvoorbeeld naar Activision die de eerste Modern Warfare een nieuw laagje meegeeft en deze voor 90 euro met haar nieuwe game in een bundel doet.
Final Fantasy 7? Is het echt nodig om die game van de grond af op te bouwen en opnieuw uit te brengen? De originele game is nog steeds breed verkrijgbaar dus het is geen noodzaak om het spel opnieuw uit te brengen. En het is ook niet zo dat de game na 20 jaar onspeelbaar is geworden.
De meeste mensen krijgen nostalgische kriebels wanneer ze een remake van een bepaalde game zien en dat is ook hetgeen waar de meeste uitgevers op inspelen. De remakes zijn in opmars en dat is niet een trend die je graag moet willen zien. Als games steeds maar opnieuw worden uitgebracht, is er geen vernieuwing meer. Laat ons alstublieft vooruitkijken en niet terug op een collectie van gameklassiekers die nog steeds prima te spelen zijn en geen remake nodig hebben.
Maar goed, dit is natuurlijk een vrij subjectief lijstje met dingen die we niet willen zien op de E3 2016. Het kan zelfs heel goed zijn dat jullie het totaal niet eens zijn en de vijf punten die hier genoemd zijn zelfs het hoogtepunt van elke E3 vinden. De beurs is voor elke gamer en dat is waarschijnlijk ook de reden dat de beurs zo groot is geworden.