Dit zijn de populairste mobiele games voor iOS en Android

  Nu iedereen thuiszit gaan mensen nog meer op hun telefoon zitten. Er zijn in ieder geval spelletjes genoeg. Dit zijn de populairste spellen die je gratis kunt downloaden op je telefoon.

  Sky: Children of the Light

  In de game Sky verken je een magisch koninkrijk waar je kan vliegen met je cape die je kan upgraden. Er zijn in totaal 7 koninkrijken die je kan verkennen met ieder zijn eigen thema. Elk thema heeft te maken met een levensfase. Tijdens het spel kom je geesten tegen en moet je sterren zoeken in ruil voor licht. Wanneer je voldoende licht hebt verzameld, upgradet je je cape waarmee je steeds verder kan vliegen.

  De game draait om vriendschap, nieuwe vaardigheden ontgrendelen en items verzamelen zoals capes, kapsels, muziekinstrumenten en nog veel meer. De game is sinds 18 juli 2019 voor iOS verkrijgbaar en sinds 7 april vrijgegeven voor Android-versies.

  Township

  Gewassen oogsten, goederen verkopen en een heel boerderij runnen. Met Township is dat allemaal mogelijk. Township is een game met zowel landbouw als stedenbouw. In Township kan je T-cash verdienen waarmee je weer fabrieken, gebouwen en decoraties kan kopen. Je kan zelfs je eigen dierentuin of vliegveld bouwen. Ook kan je XP-punten verdienen waarmee je een niveau omhoog gaat. Wanneer je ingelogd bent met Facebook kun je elkaar om hulp vragen wanneer je iets nodig hebt. Township is beschikbaar voor Android, iOS, Mac OS, Adobe Flash Player en Windows Phone.

  Clash of Clans

  Clash of Clans bestaat al sinds 2012, maar het is nog altijd één van de populairdere games die op de telefoon wordt gespeeld. De game kan zowel op Android als op iOS apparaten worden gespeeld. Je beschermt je goud en elixer tegen andere dorpen en stammen. Door je dorp te beschermen bouw je verdedigingswerken en train je je manschappen. Wanneer je een aanval wint verdien je trofeeën, maar die kan je ook weer kwijtraken wanneer je een aanval verliest.

  Coin Master

  Door aan het apparaat te draaien kan je munten verdienen in Coin Master. Met die munten bouw je dorpen, maar je dorp kan ook aangevallen worden door andere spelers. Om je dorp te beschermen kun je rondom je dorp schilden of neushoorns plaatsen en tegelijkertijd een tegenaanval lanceren. Je kunt maar een beperkt aantal keren draaien om munten te verdienen, namelijk zes keer per uur. Extra pogingen om te draaien kun je in kisten kopen. Ook kan je extra items in de kisten kopen. Coin Master is op iOS en Android apparaten beschikbaar.

  Gardenscapes

  Gardenscapes is een 3-match puzzelgame waarbij je drie elementen naast elkaar moet zien te krijgen. Bij elk level heb je een doel om een aantal elementen te behalen. Dat kunnen bessen, appels, peren of bloemen zijn. Wanneer je een level haalt krijg je een aantal sterren en munten. Met munten kun je je eigen tuin bouwen met bijvoorbeeld boomhutten, doolhoven en fonteinen. Tijdens het bouwen van je tuinen kan je hulp vragen aan Austin de butler. Gardenscapes is te spelen op Android, iOS, Mac OS, IBM PC-compatibel en is ook te spelen op de Nintendo 3DS.

  Just Dance Now

  Just Dance Now verschilt niet veel van de originele game Just dance. Je kunt Just Dance Now het beste spelen op een computer, tablet, laptop of een televisie. Je telefoon gebruik je als een soort Wiimote en verbindt je met het apparaat waarop je het speelt. Je kunt uit honderden liedjes kiezen en met meerdere mensen tegelijk spelen. Met je telefoon in je rechterhand volg je de dansjes op je gekozen nummer en dansen maar! Just Dance Now is alleen te spelen op iOS en Android apparaten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.