Dit zijn de gratis PS Plus games van mei 2022

Article
zaterdag, 30 april 2022 om 8:00
fifa 22f1644930393
Sony heeft de PS Plus line-up aan gratis games voor mei 2022 bekendgemaakt en er zitten weer mooie games bij. Met de headliner van deze maand gaan we voetballen, gaan we grotten ontdekken in een heuse dungeon crawler en gaan we survivallen met de Vikings. Wij stellen de nieuwe gratis PS Plus games voor mei 2022 aan jullie voor.
Een nieuwe maand, dat betekent nieuwe gratis games voor PS Plus abonnees. Ook deze maand kunnen we weer drie games claimen en spelen. Vanaf 3 mei komen de nieuwe gratis games beschikbaar en wij stellen ze alvast aan jullie voor.

FIFA 22

We trappen -letterlijk- af met een headliner van jewelste. FIFA 22 is al jaren de onbetwiste voetbalkoning en de verreweg de grootste sportgame van EA. Hoewel de veranderingen jaar-na-jaar niet bijzonder groot zijn en EA gamers wel héél opzichtig richting FUT stuurt, is de jaarlijkse FIFA editie nog steeds de meest gespeelde voetbalgame met vrijwel alle competities en alle grote namen in zowel teams als spelers.
Wie FUT aan zich voorbij laat gaan kan zich ook prima vermaken met de nieuwe carrière-modus of in de wedstrijdjes online of tegen CPU teams. Met de gameplay zit het wel goed, die is juist dit jaar flink onder handen genomen. of je nu met een Nederlandse Eredivisie-topper de velden gaat bestormen of juist met een onbekend team strijdt tegen degradatie, in FIFA 22 kan je uren en uren plezier beleven en de handigste trucjes uithalen aan de bal.

Curse of the Dead Gods

Een stuk minder bekend dan FIFA 22, maar sla Curse of the Dead Gods zeker niet over! Deze roguelike met celshaded graphics in isometrische view doet sterk denken aan Hades maar heeft zelf heel veel meer te bieden dan deze illustere indie-game.
De hack-and-slash gameplay staat als een huis en vermoeit je niet te veel met uitgebreide verhaallijnen. Je vecht je door diverse dungeon-kamers en verzamelt wapens en upgrades. Tijdens je run verzamel je ook permanente upgrades die je net iets beter voorbereid maken voor de volgende run. Iedere run draait niet simpelweg van begin tot einde, maar om drie verschillende tempels, waarbij je alleen het eerste deel kan verslaan.
Pas als je bij elke tempel het eerste deel hebt weten te veroveren, kan je naar het volgende deel. Een mooie manier om vanaf het begin de gameplay als divers te houden en je een goed gevoel van vooruitgang te geven. De twist in deze game zit in de Curses uit de titel. Hoe langer je speelt en afhankelijk van de keuzes die je maakt, loopt je corruptiemeter langzaam vol. Eenmaal vol wordt er een vloek over je uitgesproken die je de rest van de run lastig blijft vallen. Een leuke twist die strategisch handelen noodzakelijk maakt.

Tribes of Midgard

Tribes of Midgard is een prachtig vormgegeven survivalgame waarbij je een viking-dorp moet bestieren en de verdediging moet organiseren tegen de steeds sterker wordende nachtelijke aanvallen van hellebeesten. De game kent een dag-nachtcyclus waarbij je overdag je defensie versterkt, dorpelingen verzorgt en zorgt voor voedsel en wapens. Als de nacht valt organiseer je de verdediging van je dorp en leid je de tegenaanval tegen de hordes van de hel. Doel is om het dorp en de levensboom in het midden van je dorp zo lang mogelijk overeind te houden, terwijl de hordes steeds sterker worden en uiteindelijk zelfs reuzen je dorp bestormen.
Tribes is alleen te spelen maar kan ook in co-op gespeeld worden met een tribe van tien, waarbij samenwerken van groot belang is.

Vergeet de gratis PS Plus games van april 2022 niet!

Tot 3 mei 2022 kunnen we de games van de huidige maand nog claimen. Na die datum zijn de volgende games niet meer beschikbaar:
Vergeet deze niet te claimen, ook als je nog geen PS5 hebt weten te bemachtigen!
Iedere maand worden er nieuwe games toegevoegd die gratis te downloaden zijn voor PS Plus abonnees. De games worden niet van de gebruiker zelf, maar blijven wel speelbaar zolang je het PS Plus abonnement hebt. Om ze ook na mei te kunnen spelen hoef je de games niet te downloaden voor eind mei, claimen is voldoende. Vanaf dat moment staan ze in je PS Plus library zolang je PS Plus abonnement loopt en kan je ze altijd downloaden en spelen.

PS Plus gaat op de schop

Sony heeft bekendgemaakt dat PlayStation Plus flink op de schop gaat. De geruchten dat PlayStation PS Plus en PS Now namelijk gaat omgooien zijn werkelijkheid gebleken. Gelukkig hebben we alle details alvast voor je op een rijtje gezet.

Populair Nieuws