Dit zijn de beste tracks van Ennio Morricone

Article
dinsdag, 07 juli 2020 om 15:30
Afgelopen week is ons een legende ontnomen toen Ennio Morricone aan een heupfractuur overleed. Morricone was verantwoordelijk voor talloze ijzersterke soundtracks door de jaren heen. Wij hebben de beste tracks van Il Maestro op een rij gezet voor jullie.

The Good, The Bad and The Ugly (The Good, the Bad and the Ugly)

Morricone werd in 1966 wereldberoemd met zijn soundtrack voor The Good, The Bad and The Ugly van regisseur Sergio Leone. In de film speelde Clint Eastwood Blondie, ofwel The Good, een premiejager die samenwerkte met The Ugly, een Mexicaanse bandiet. Gedurende de hele film is muziek van Morricone te horen, maar de titelsong is toch wel het meest legendarische nummer van de hele film. Als je aan een Western film denkt, dan hoor je deze tune al bijna in je hoofd, zo iconisch is deze in de loop der jaren gebleven.

The Ecstasy of Gold (The Good, the Bad and the Ugly)

We blijven nog even bij The Good, the Bad and the Ugly. Een ander nummer uit die film is namelijk ook behoorlijk legendarisch geworden. Dit nummer is The Ecstasy of Gold. Het nummer is ontzettend sterk gecomponeerd en bezorgt iedereen ongetwijfeld rillingen zodra de muziek aanzwelt.
Het nummer was niet alleen tijdens concerten van Morricone te horen. Metallica gebruikt het nummer ook regelmatig als intro voor hun concerten en heeft het nummer ook gecoverd op de CD We all love Morricone.

Le Professionel (Le Professionel)

Morricone was van alle markten thuis. Hij beperkte zich niet tot westerns maar maakte voor allerlei andere films ook soundtracks. Zo maakte hij voor de Franse actiefilm Le Professionel uit 1981 de track Chi Mai. En dat is er een die ons altijd bij zal blijven. Le Professionel gaat over een Franse geheimagent die naar het fictieve Afrikaanse lans Malawgi gaat om een kolonel te vermoorden. Zijn missie loopt alleen in het honderd doordat het land op politiek gebied flink verandert. Het leven van de agent komt zo in gevaar wanneer hij gevangen wordt genomen.
De soundtrack van de film is door Morricone gecomponeerd waarbij hij samenwerkte met Chi Mai. De combinatie van die twee maakte deze muziek tot een van de beste uit zijn carrière.

Gabriel's Oboe (The Mission)

Als een soundtrack een film succesvol maakt, dan weet je dat het een goede track is. Dat geldt voor Gabriel's Odoe in de film The Mission uit 1986. Regisseur Roland Joffé haalde met de film een Oscar binnen en Ennio Morricone sleepte een Gouden Palm in de wacht en werd genomineerd voor een Oscar en een BAFTA-award. De soundtrack van de film was namelijk fenomenaal. Het verhaal van de film speelde zich af in Latijns-Amerika tijdens de 18de eeuw waar Robert De Niro en Jeremy Irons respectievelijk een huursoldaat en een priester spelen.

Neve (The Hateful Eight)

Morricone is heel lang actief geweest tijdens zijn carrière. Sterker nog, hij is nooit gestopt met componeren. Een van zijn meest recente werken is voor Quentin Tarantino's The Hateful Eight geweest. Morricone componeerde een hele ongemakkelijke soundtrack voor de film die precies het goede gevoel oproept tijdens de film. Het geluid dat hij weet neer te zetten past namelijk uitermate goed bij de sfeer in de film en tilt het geheel naar een nieuwe hoogte tilt. Morricone werd voor zijn werk dan ook helemaal terecht beloond met een Oscar voor Beste Soundrack.