Ennio Morricone op 91-jarige leeftijd overleden

News
maandag, 06 juli 2020 om 9:30
De wereldberoemde filmcomponist Ennio Morricone is op 91-jarige leeftijd overleden. De componist overleed in een ziekenhuis in Rome nadat hij daar opgenomen was vanwege een val. Dat meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera.
Morricone is in de nacht van 5 op 6 juli overleden. De 91-jarige componist kwam ten val en raakte daarbij gewond. Hierop werd hij naar een ziekenhuis in Rome gebracht, waar hij aan de gevolgen van die val, een gebroken heup, overleed. Zijn familie heeft inmiddels laten weten dat hij in besloten kring zal worden begraven.
Il Maestro, wat Morricones bijnaam was, is bekend van zijn legendarische muziek voor onder andere spaghettiwesterns Once Upon A Time In The West en The Good, The Bad and The Ugly. Ook componeerde hij de muziek voor The Hateful Eight, waarvoor hij een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA Award ontving. Zijn muziek was kenmerkend voor westerns films waarbij het gebruik van vrouwelijke stemmen en een orkest met trompetten en een klassieke gitaar veel gebruikt werden. Naast zijn werk voor westerns, componeerde Morricone ook muziek voor films als The Thing (1982) en The Untouchables (1987). Morricone's nummer 'Here's to you' kwam uiteindelijk ook in de games Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots en Ground Zeroes terecht.

Trad nog regelmatig op

Morricone was al op leeftijd, maar de passie voor zijn werk straalde hij nog aan alle kanten uit. Hij gaf nog regelmatig concerten met bekende werken uit zijn carrière. Hij trad voor het laatst in september 2017 op in Nederland. Toen gaf hij het '60 Years of Music'-concert, samen met het Tsjechisch Nationaal Symfonie orkest in Rotterdam Ahoy.