Rockstar Games werkt aan open world VR-game

  Rockstar Games werkt samen met Video Games Deluxe aan een gloednieuwe open world VR-game. Zo blijkt uit een bericht op LinkedIn van Video Game Deluxe. De Australische studio werkte in het verleden samen met Rockstar aan de VR-game L.A. Noire: The VR Case Files.

  rockstar

  De nieuwe game moet volgens de LinkedIn-post een "AAA open world game" worden die zich volledig in VR gespeeld wordt. De studio werkt exclusief samen met Rockstar Games aan de titel. De studio werkt nu al zeven jaar met de studio.

  Onduidelijk is of het om een nieuwe IP gaat of dat er aan een bestaande franchise gewerkt wordt. Het verleden leert dat de studio de toegang heeft om een oudere titel van Rockstar Games om te toveren tot een VR-ervaring. Wel is duidelijk dat het bedrijf op zoek is naar nieuwe talenten voor de ontwikkeling van de game.

  Toch blijft het moeilijk om te zeggen hoe groot de game gaat worden. Gezien het hier gaat om een samenwerking is het mogelijk dat de studio slechts een deel van de game maakt. Hoeveel invloed Rockstar Games heeft op de game en wat de rol van de bekroonde studio is, is niet bekend.

  Nog een open world game van Rockstar Games

  Dat Rockstar Games ook aan deze open world VR game werkt samen met Video Games Deluxe is opvallend. Eerder dit jaar werd duidelijk dat Rockstar Games daadwerkelijk bezig is met het ontwikkelen van GTA 6. Officieel heeft het bedrijf nog niets over het nieuwste deel in de populaire serie onthuld, maar dat de game nog in een vroeg stadium zit is duidelijk.

  Hoeveel tijd de studio wijdt aan deze VR-titel, terwijl ook nog aan GTA 6 wordt gewerkt is dan ook een logische vraag. Tot Rockstar Games zelf meer bekendmaakt over haar plannen, blijft het voor nu allemaal een groot geheim.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.