Deze RPG's moet je in 2020 nog in de pre-order zetten!

  2020 mag dan geen geweldig jaar zijn voor de wereld, het lijkt wel een spectaculair jaar te worden voor games. Zo komen er nog genoeg toppers uit om in de pre-order te zetten, waaronder deze veelbelovende RPG’s!

  Cyberpunk 2077

  De RPG waar we natuurlijk allemaal op wachten is Cyberpunk 2077. CD Projekt Red komt vijf jaar na het meesterlijke The Witcher 3: The Wild Hunt eindelijk weer met een nieuwe titel. De Poolse studio laat ons alleen wel lang wachten, want de RPG is nu al twee keer uitgesteld. De ontwikkelaar wil ervoor zorgen dat de titel perfect in orde is voordat het in de winkelschappen terecht komt.

  Op 19 november kunnen we dan eindelijk met Cyberpunk 2077 aan de slag en de game lijkt in ambitie flink over The Witcher 3 heen te gaan. Spelers kunnen helemaal zelf hun karakter in elkaar knutselen, inclusief meerdere geslachtsdelen, de gameplay lijkt enorm divers en diepgaand en dan zijn er natuurlijk ook nog de grote namen die aan de titel verbonden zijn. Wij kunnen nu al niet wachten om Night City onveilig te maken samen met Keanu Reeves.

  Paper Mario: The Origami King

  Een game van een heel andere orde is Paper Mario: The Origami King. Nintendo heeft ons behoorlijk verrast door vanuit het niets ineens met deze titel aan te komen zetten. Toch duurt het niet lang meer voordat we weer een flinterdunne Mario onder de knoppen krijgen.

  De Switch exclusive game houdt vast aan het principe van haar voorgangers. De karakters in de wereld van Paper Mario zijn allemaal gemaakt van papier en door het camerastandpunt te veranderen moet de speler puzzels oplossen en vijanden zien te verslaan. Dat is hard nodig ook, want King Olly wil in The Origami King de hele wereld omtoveren in origami kunstwerken. Gelukkig hoeft Mario niet de strijd alleen aan te gaan, want hij zal verschillende companions op zijn avontuur tegenkomen die hem buiten en tijdens battles kunnen helpen.

  Godfall

  Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de next-gen consoles er dit jaar aan zitten te komen. Voor de feestdagen moeten de PlayStation 5 en Xbox Series X te koop zijn. Eén van de eerste games die voor de PS5 beschikbaar zal zijn is Godfall, de eerste titel van Counterplay Games. De studio is alleen verrassend ervaren, met ontwikkelaars die eerder hebben gewerkt aan God of War, Destiny 2 en Horizon: Zero Dawn.

  Veel hebben we nog niet gezien van Godfall, maar de nieuwe IP lijkt een ambitieuze RPG te gaan worden. Net zoals Destiny 2 zal vooral draaien om het vergaren van bergen aan loot, maar zal je daar aan moeten komen door middel van actievolle third person melee combat. Daarnaast kan je de hele campagne van de RPG spelen in co-op, want in ons boekje altijd een heel mooi pluspunt is!

  Vampire The Masquerade - Bloodlines 2

  De eerste Vampire The Masquerade - Bloodlines is een echte cult classic geworden. De game gebaseerd op een pen and paper RPG was qua gameplay ijzersterk, maar op technisch gebied liet de titel veel te wensen over. Omdat uitgever Activision vervolgens ook niet met patches kwam, besloot de community het zelf maar op te lossen. Sindsdien wordt de vampierengame gezien als één van de beste RPG’s van haar tijd en met Vampire The Masquerade - Bloodlines 2 moet die lijn worden voortgezet.

  Net zoals in het origineel stap je als speler in een schoenen van een vampier in het Seattle van de 21ste eeuw, waarbij je zelf de keuze hebt tot welke clan je behoort. De missies kan je op veel manieren oplossen, zoals het echte RPG betaamt. Je kan guns blazing je vijanden wegblazen, via het riool of luchtsluizen een geheime ingang vinden of met je eindeloze charisma je gewoon een weg naar binnen praten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over je speciale krachten als vampier… Tijd om erop los te zuigen in 2020!

  Demon’s Souls

  De Soulsborne games van ontwikkelaar FromSoftware zijn vandaag de dag wereldberoemd en berucht om de ongenadig hoge moeilijkheidsgraad. Toen de eerste game in de franchise uitkwam, Demon’s Souls, was dat alleen zeker nog niet het geval. Initieel moesten spelers die game wilden spelen in het Westen zelfs een exemplaar importeren uit Japan.

  Veel fans van de serie hebben de game dus gemist en daar moet met de Demon’s Souls remake verandering in komen. Deze PS5 exclusive zal de uitdagende gameplay en de iconische gevechten van het origineel behouden, maar met een enorme grafische sprong die je mag verwachten twee generaties later. Wil je dus weten waar het allemaal begon, dan mag je de remake van Demon’s Souls niet missen.

  Wasteland 3

  Na de opkomst van actievolle, real time actie-RPG’s maken de klassieke RPG’s van weleer weer een comeback. Zo kreeg geprezen Wasteland uit 1988 eindelijk een sequel in 2014 en ook dit jaar komt er een nieuw deel in de serie uit met Wasteland 3.

  Klik hier om Wasteland 3 te pre-orderen op bol.com voor 54,99 euro

  In de turn-based RPG krijg je de controle over het laatste lid van Team November in een bevroren Colorado. Na een nucleaire oorlog tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie is de wereld namelijk veranderd is één grote, je raadt het al, wasteland en is het voor iedereen overleven geblazen. Jouw keuzes zullen daarnaast niet alleen impact hebben op het verhaal, maar ook op de wereld zelf. Weet je niet welke keuze je moet maten, dan kan je gelukkig ook een vriend of vriendin om advies vragen, want de game is geheel in co-op te spelen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.