Dit zijn de beste Nederlandse films op Pathé Thuis!

Article
zaterdag, 19 juni 2021 om 11:00
tv kijkenf1629275165
Zoals velen weten is het Pathé Thuis aanbod gigantisch. De dienst biedt veel buitenlandse films aan, maar ook veel Nederlandse. Als je geïnteresseerd bent in het kijken van een goede Nederlandse film ben je hier bij het goed adres. In dit artikel vind je de beste Nederlandse films in het Pathé Thuis aanbod in willekeurige volgorde.

Bumperkleef

Bumperkleef is een vrij nieuwe Nederlandse film, die op dit moment wordt aangeboden op Pathé Thuis. De film gaat over een zelfverzekerde man genaamd Hans. Hij is met zijn gezin op weg naar zijn ouders aan de andere kant van het land. Hoewel de rit rustig verloopt, bevindt Hans zich plotseling in een verkeersruzie met een andere bestuurder. Deze bestuurder besluit uit wraak de familie te achtervolgen en hem te confronteren. Hans moet er alles aan doen om zijn familie veilig te houden.
De cast van de film bestaat onder andere uit Jeroen Spitzenberger, Anniek Pheifer, Willem de Wolf en Truus Te Selle. De regisseur van Bumperkleef is Lodewijk Crijns.

De Vogelwachter

De Vogelwachter, een dramafilm uit 2020, gaat over een vogelwachter die jarenlang alleen maar zielsgelukkig woont op een afgelegen eiland en over de vogels waakt. Ook al is zijn leven hier fenomenaal, wordt zijn post op een dag opgeheven, waardoor zijn bestaan met de natuur en de vogels abrupt ten einde komt.
De cast van de Pathé Thuis film bestaat onder andere uit Freek de Jonge, Nick Golterman, Sophie van Winden en Quiah Shilue. De regisseur van de film is Threes Anna.

Bankier van het Verzet

Bankier van het Verzet gaat over de bankier Walraven in tijden van de Tweede Wereldoorlog. Hier wordt hij al snel gevraagd of hij zijn financiële contacten wil inzetten voor het verzet. Hij is bereid dit gelijk te doen, waardoor hij met zijn broer een riskante constructie moet verzinnen om het verzet daadwerkelijk te financieren. Dit gaat niet zonder enige risico’s, vooral niet tijdens een oorlog zoals deze.
De cast van de film bestaat onder andere uit Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma en Jaap Spijkers. De regisseur van de film is Joram Lürsen.

Boy 7

Boy 7 is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mirjam Mous. De film gaat over Sam, die midden in een drukke metro wakker wordt zonder enige herinnering van hoe hij hier terecht is gekomen, waar hij vandaan komt en wie hij is. Hier ontmoet hij een meisje genaamd Lara, waarmee hij samen op een gevaarlijke zoektocht gaat naar zijn identiteit.
De cast van de film bestaat onder andere uit Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Yannick Jozefzoon, Ella-June Henrard en Halina Reijn. De regisseur van de film is Lourens Blok.

Instinct

In Instinct, een film waar Game of Thrones-actrice Carice van Houten de hoofdrol in speelt, belandt een psychologe in een onmogelijke situatie wanneer zij hopeloos verliefd raakt op één van de patiënten in de tbs-kliniek genaamd Idris. Hij is een serieverkrachter die in de kliniek onderzocht en behandeld wordt. De verhouding tussen de twee zorgt voor niks anders dan problemen.
De cast van de film bestaat onder andere uit Carice van Houten, Marwan Kenzari, Marie-Mae van Zuilen en Ariane Schluter. De regisseur van de film is Halina Reijn.

Nova Zembla

De Pathé Thuis film Nova Zembla staat helemaal in het teken van de 16e eeuw, waar Willem Barentsz in Amsterdam een bemanning samenstelt om op ontdekkingsmissie te gaan. Hier wordt de jonge Gerrit meegestuurd door zijn baas om op expeditie te gaan om zijn mannelijkheid te bewijzen.
De cast van de film bestaat onder andere uit Robert de Hoog, Derek de Lint, Doutzen Kroes en Victor Reinier. De regisseur van de film is Reinout Oerlemans.

De Dirigent

In de Pathé Thuis film De Dirigent is Antonia Brico als kind samen met haar ouders geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt er al een lange tijd van om dirigent te worden. Toch wordt deze ambitie van Antonia niet serieus genomen, zeker niet in de tijd waar er nog geen vrouwelijke dirigenten zijn. Brico gaat er alles aan doen om hier verandering in brengen.
De cast van de film bestaat onder andere uit Christanne de Bruijn, Annet Malherbe, Gijs Scholten van Aschat en Raymond Thiry. De regisseur van de film is Maria Peters.

Goud

In de Nederlandse dramafilm Goud uit 2019 deelt een groot turntalent Timo samen met zijn gehandicapte vader Ward één droom: goud halen op de Olympische spelen. Om deze droom te volbrengen doen zij er alles aan om Timo tot een waar turn fenomeen te toveren en de Olympische Spelen te bereiken.
De cast van de film bestaat onder andere uit Loes Haverkort, Marcel Hensema, Anna Tenta en David Wristers. De regisseur van de film is Rogier Hesp.

De Belofte van Pisa

De jonge Samir kan fenomenaal trompet spelen en wordt ook toegelaten op het Muzieklyceum. Hij arriveert hier als nieuwe leerling, geheel op eigen houtje. Al snel merkt Samir dat hij de enige leerling is van Marokkaanse afkomst. Hij ervaart hier al snel ongemakkelijke, maar ook leuke belevenissen.
De cast van de Pathé Thuis film bestaat onder andere uit Shahine el Hamus, Yorick van Wageningen, Olivia Lonsdale en Thor Braun. De regisseur van de film is Norbert ter Hall.

Redbad

Deze Pathé Thuis film gaat over Redbad, die voor dood achtergelaten wordt op zee wanneer de Franken het koninkrijk van zijn vader binnenvallen. Toch weet de man te overleven en spoelt aan in Denemarken. Hier komt hij met bondgenoten met een plan om het koninkrijk van zijn vader te heroveren.
De cast van de film bestaat onder ander uit Gijs Naber, Jonathan Banks, Loes Haverkort en Renée Soutendijk. De regisseur van de film is Roel Reiné.

Andere leuke Nederlandse films op Pathé Thuis

Dit zijn slechts tien Nederlandse films die worden aangeboden op Pathé Thuis. Verder kun je nog tientallen andere Nederlandse films bekijken zoals Suriname, Oorlogswinter, Verliefd op Cuba en Penoza: The Final Chapter.
Welke Nederlandse film ben jij van plan het eerst te bekijken op Pathé Thuis? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws

Laatste Reacties