Facebook lanceert compleet vernieuwde Messenger app

News
dinsdag, 03 maart 2020 om 10:30
apps business cellphone cellular telephone 533446f1583224581
In 2011 introduceerde Facebook de Messenger app en sindsdien heeft deze app veel nieuwe functies erbij gekregen. Daarmee werd de app wel groter en ingewikkelder. Facebook heeft daarom Messenger volledig herwerkt tot een nieuwe app, die vanaf vandaag te downloaden is voor iOS.
In een statement meldt Facebook dat ze het doel hebben gesteld om de applicatie simpeler te maken en vanaf de grond af opnieuw op te bouwen.
De app heeft naast de technische verandering ook een facelift gekregen en is meer consistent. Zo is bijvoorbeeld de contactenlijst nu overal hetzelfde in Messenger. Gevolg is wel dat een aantal functies tijdelijk niet beschikbaar zijn, maar Facebook belooft deze snel weer beschikbaar te maken.
facebook messenger2f1583222372
Facebook is in 2018 al gestart met het volledig herbouwen van de messenger app, en heeft zich daarbij gericht op het eenvoudiger maken van de infrastructuur. Daarbij zijn ze uitgegaan van de nieuwe features die het OS van Apple aanbiedt. Het uitgangspunt is geweest om de basis-faciliteiten van het OS te gebruiken, ook als een eigen implementatie sneller geweest zou zijn. Ook zal de app zoveel mogelijk gebruikmaken van de servers van Facebook.
Dit alles heeft geresulteerd in een lichtere app, waarmee Facebook ook in de toekomst vooruit kan. De nieuwe Facebook Messenger App voor iOS kan nu gedownload worden. Wanneer Facebook een nieuwe versie voor Android uitbrengt is nog niet bekendgemaakt.