Waarom is jouw Yoshi in Paper Mario niet gewoon groen?

Article
vrijdag, 24 mei 2024 om 22:00
paper mario thousand year door 4
Waarom is jouw Yoshi in Paper Mario niet gewoon groen?
Als je een beetje voortgang maakt in Paper Mario: The Thousand-Year Door, heb je inmiddels misschien kennisgemaakt met een kleine Yoshi. Maar is het je opgevallen dat iedereen een andere kleur lijkt te hebben? Zo kun je kiezen welke je krijgt!
Heb jij net een Yoshi uit het ei zien kruipen? Je bent misschien verbaasd over de kleur: de meeste Yoshi’s in de Mario-reeks zijn groen, maar de jouwe is misschien rood, roze of zelfs zwart. Als vrienden of familie ook The Thousand-Year Door aan het spelen zijn, hebben ze bovendien misschien nog een heel andere kleur.
Paper Mario: The Thousand-Year Door - Nintendo Switch Image
Paper Mario: The Thousand-Year Door - Nintendo Switch
EUR50.9559.95
Op voorraad
Koop op bol.
Het lijkt misschien compleet willekeurig welke Yoshi je krijgt, maar dat is het eigenlijk niet. Je kunt je kleur kiezen, als je daar wat extra werk voor wil doen. Het is namelijk niet echt makkelijk om te doen en het is geen bedoelde feature van de game om bewust je kleur te kiezen.
paper mario the thousand year door combat

Start de klok!

De kleur van je Yoshi wordt namelijk bepaald door de tijd die verstrijkt tussen het moment dat je zijn ei voor het eerst met je meeneemt, en het moment dat het ei uitkomt. De tijden met de bijbehorende kleuren staan hieronder op een rij.
  • 0-6 minuten: groen
  • 6-9 minuten: rood
  • 9-12 minuten: blauw
  • 12-15 minuten: oranje
  • 15-18 minuten: roze
  • 18-19 minuten: zwart
  • 19-20 minuten: wit
Als er meer dan 20 minuten verstrijken begint de klok opnieuw, dus tussen de 20 en 26 minuten krijg je weer een groene Yoshi en zo verder. In principe kun je dus, door een stopwatch te starten op het moment dat je het ei aan je party toevoegt, precies timen welke kleur je krijgt.
paper mario the thousand year door theater

Bereid je goed voor

Het is dan wel belangrijk om te weten wanneer je het ei voor het eerst aan je party kan toevoegen en wanneer het uitkomt. Dat is niet zo moeilijk. Na 5 ranked battles in de Glitz Pit, in Chapter 3 van de game, kun je het ei voor het eerst vinden bij de hotdogkraam buiten. Je krijgt daarvoor een hint van een personage in de game.
Maar je kunt ook wachten om het ei op te halen, want de handigere tactiek is als je je kleur probeert te kiezen. Het ei komt namelijk pas uit nadat je een gevecht tegen de Iron Adonis Twins verliest (of ervan wegrent). Je hebt de Yoshi uit het ei nodig om ze te verslaan, dus er is geen kans om dat gevecht de eerste keer te winnen.
De Iron Adonis Twins zijn alleen je elfde gevecht in de Glitz Pit, dus als je je ei bij de eerste kans na het vijfde gevecht haalt, gaat er heel wat tijd overheen voor het uitkomt. De beste stretegie is om na het gevecht met The Big Bomb Boomers op te slaan en dan het ei te halen.

Niet alles telt voor de timer

Vervolgens start je de timer en daag je de Iron Adonis Twins uit. Dat kun je zo lang oprekken als je wil. Je hoeft niet daadwerkelijk iets te doen in de game om de klok te laten lopen. De klok loopt alleen niet in cutscenes of wanneer je de game in de achtergrond draait, bijvoorbeeld met je Switch in slaapstand of in het Home-menu.
Wanneer de klok het tijdvak aangeeft dat bij jouw favoriete Yoshi-kelur hoort, is het tijd om weg te rennen uit het gevecht met de Iron Adonis Twins. In de cutscene daarna komt Yoshi uit en zie je of het gelukt is.
Is het niet je kleur? Zolang je niet opslaat nadat Yoshi uitkomt, kun je dit zo vaak proberen als je wil door gewoon de game af te sluiten en de laatste save waarin Yoshi nog in het ei zat te laden. Maar zodra je een keer opslaat nadat Yoshi is uitgekomen, zit je voor de rest van die playthrough vast aan de kleur die je hebt.
Mocht je je timer niet hebben gestart op het moment dat Yoshi voor het eerst met je mee kwam, dan zou je kunnen proberen om vlak voor de Adonis Twins op te slaan en te timen hoe lang je over het wegrennen doet. Aan de Yoshi die je dan krijgt kun je zien waar je zat in de cyclus toen je opsloeg en hoe lang je over een nieuwe poging moet doen om een specifieke kleur te krijgen. Dat zal wat lastiger zijn, maar het kan.

Populair Nieuws