Dit brengt 007 in de James Bond film 2020 No Time To Die!

Article
donderdag, 23 januari 2020 om 11:00
no time to die 4f1579542055
Nog even en dan komt James Bond weer naar de bioscoop. No Time To Die moet opnieuw Daniel Craig naar het witte doek brengen als de sexy maar sluwe geheim agent James Bond. Terwijl de release steeds dichterbij komt, worden er steeds meer details bekend van deze film.

Een spannende casting

Na zijn vertoning in Spectre (2015) had Craig aangegeven dat hij helemaal niet meer terug wilde keren als James Bond. Of het nu de charmes van het personage was, of dat hem een goede cheque is aangeboden, laten we even buiten beschouwing, maar uiteindelijk is hij toch overstag gegaan. De makers hebben in ieder geval gewonnen, want Daniel Craig speelt de rol. Het wordt waarschijnlijk de laatste keer dat Daniel Craig de rol speelt, tenzij hij natuurlijk zich weer bedenkt zoals nu het geval is.
Wat Daniel Craig betreft kan iedereen James Bond zijn. Donker, zwart, dik, dun, man, vrouw... Er zijn al een heleboel namen voorbij gekomen van mensen die de volgende keer geïnteresseerd zijn om James Bond te spelen. Potentieel geeft deze James Bond film al een voorzetje dat een vrouwelijke bond ook een optie is. Alhoewel, er vooraf veel discussie over was, lijkt No Time To Die wel in haar verhaallijnen al het één en ander linkjes te hebben gelegd naar een vrouwelijke 007.

De nieuwe 'Jessica Bond'

Zo gaat No Time To Die experimenteren door een pittige vrouw ook de codenaam 007 mee te geven. Hoe dat precies uit gaan pakken, zullen we zien wanneer de film eindelijk wordt vertoond. Vooralsnog weten we dat de rol is weggelegd voor Lashana Lynch (bekend van Witness, Death in Paradise en gevechtspoliote Maria Rambeau in Captain Marvel). In een trailer was al een flinke tijd terug te zien hoe M om 007 vroeg en niet Daniel Craig, maar Lashana Lynch om de hoek kwam kijken. De nieuwe 007 zal verhaaltechnisch deels James Bonds zijn plaats in gaan nemen, zo lijkt het aan de hand van castfoto's erop dat de nieuwe 007 een aanzienlijke rol in de film zal spelen.
Gezien er al veel discussie is geweest of James Bond wel een vrouw kan zijn, willen we wel één ding voor de zekerheid ophelderen. Ze wordt niet de vrouwelijke James Bond (of 'Jessica Bond' of zo), maar neemt de codenaam wel over. Uiteindelijk is 007 een code die volgens de makers iedereen kan dragen. Tevens willen de makers geen vrouwelijke James Bond. Alhoewel gender swaps in films en series gebeuren, wordt een heel nieuw personage een betere toevoeging bevonden.
no time to die 3f1579542090

Vrouw vriendelijker

Uiteindelijk is de komst van een vrouwelijke 007 het startschot voor een vrouwvriendelijkere James Bond-film. De komst van schrijfster Phoebe Waller-Bridge heeft daar sowieso aan bijgedragen, want zij werd ingevlogen om het scenario zodanig bij te schaven dat het vrouwvriendelijker moest worden. In films als Skyfall en Spectre probeerde Daniel Craig sowieso al een minder vrouwonvriendelijke Bond te spelen dan zijn voorgangers. Die lijn wordt nu steviger doorgezet.
Nu we het toch over vrouwelijke rollen hebben: een 'Bond Girl' of 'Bond Woman' kan dus niet ontbreken aan deze film. We noemen het even Bond Girl, omdat dit de term is waar ze al jaren mee worden aangesproken. In het teken van een vrouwvriendelijkere film, is het misschien niet helemaal de meest gepaste titel. Afijn, Ana de Armas heeft de rol. Ook hier hebben we met een naam die ook wel de nodige ervaring heeft opgedaan. Uiteindelijk heeft ze nog samen mogen werken met Keanu Reeves (de acteur van John Wick) in de thrillers Knock Knock en Exposed. Ze speelde ook in War Dogs en Blade Runer 2049. Ana de Armas heeft Cubaanse roots.
no time to die 1f1579542108

Een verre locatie

Die exotische roots van Ana de Armas passen heel goed bij de nieuwe omgeving waarin dit avontuur zich af gaat spelen. Zo zullen we zien dat James Bond in No Time To Die terugkeert naar Jamaica. Voor James Bond is Jamaica een perfecte plek om zijn pensioen uit te zitten. Tenminste dat denkt hij, want al snel moet hij toch weer aan de bak. Waarom het zo interessant is dat het Jamaica is en niet elk ander willekeurig land? Op Jamaica had Ian Fleming het huis 'GoldenEye' en hier werd een groot deel van zijn verhalen op papier neergezet. Het heeft speciale betekenis voor de James Bond-reeks, wat al helemaal perfect aansluit op het feit dat dit de 25e film wordt.
Uiteindelijk is het geen Bond-film als heel de film zich aan een Jamaicaans strand zal afspelen. We hoeven dus niet te zien hoe hij enkel Martini's zit te drinken met een parasolletje erin. De trailers hebben al laten zien dat er voldoende verschillende locaties voorbij zullen komen waarbij de nodige actie wordt ingezet. Want wat is een Bond film zonder de nodige dosis actie?
no time to die 2f1579542129

Weer een hoop vette actie

Sowieso is dat één van de hoofdingrediënten van James Bond. Kogels zullen om de oren vliegen, de nodige achtervolgingen zullen plaatsvinden en aan auto's zal er geen gebrek zijn. We zien ze al voorbij komen in de trailer van de James Bond 2020 film No Time To Die. In diezelfde trailer zien we ook dat de komst van een zekere acteur nog wat olie op het actievolle vuur moet gaan gooien. Vorig jaar werd al duidelijk aan wie de eer is om de slechterik te mogen spelen in No Time To Die.
Het geluk zit Rami Malek mee. Niet alleen wist hij de sterren van de hemel te spelen in zijn rol als Freddy Mercury in de biografische film rondom de band Queen (Bohemian Rhapsody), door de jaren heen heeft hij ook al rollen weten te bemachtigen in Night at the Museum, Night at the Museum: Battle of the Smithsonian en Night at the Museum: Secret of the Tomb en was hij de vampier Benjamin in The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2. Wij zijn erg benieuwd hoe Rami Malek uiteindelijk zichzelf weet te profileren als bad guy in een James Bond-film. Waar hij nog 'mama, just killed a man. Put a gun against his head, pulled my trigger...' joelde in Bohemaian Raphsody, kan nu actie echt beginnen.
James Bond komt op 8 november 2020 naar de Nederlandse bioscopen.
Dit artikel is op 10 juni 2020 bijgewerkt.