Beste acteerwerk van Rami Malek - De weg naar een waardige film

  Onlangs heeft Rami Malek de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol binnengesleept. Door zijn rol als Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody heeft hij een hoop aandacht weten te krijgen, maar hiervoor heeft hij nog meer geacteerd. Vandaar dat wij het beste acteerwerk van Rami Malek op een rij hebben gezet.

  Summit Entertainment

  5. Twilight: Breaking Dawn Part 2

  Een film hoeft niet per se goed te zijn om uitmuntende acteerskills te laten zien. In Twilight: Breaking Dawn Part 2 speelt Malek de rol van Benjamin, een van de vampieren die komt helpen met het gevecht tegen de Volturi. Ondanks dat de films over het algemeen niet als heel goed worden beschouwd, betekent dit niet dat er geen interessante personages tussen zitten.

  Rami Malek als Benjamin is hier het bewijs van, het is een onderdeel van het beste acteerwerk van de acteur. Benjamin zijn kracht als vampier is het besturen van aardse elementen. Rami Malek is dan ook een van de betere acteurs in de laatste film van de franchise en heeft de rol van de soms wat vage Benjamin tot in de puntjes onder controle. Dit personage wordt beschreven als zelfverzekerd en zorgeloos tegelijkertijd en heeft een onafhankelijke geest.

  Red Granite Pictures

  4. Papillon

  Ondanks dat deze film volgens velen nooit in de voetstappen had kunnen treden van de originele film, is er geen ontkennen dat Rami Malek zijn rol in de film goed onder de knie had. In Papillon kruipt de vaak lieve maar soms ook wat brutale acteur in de rol van Louis Dega, een eigenaardige vervalser van geld.

  Hoewel geld vervalsen overduidelijk een criminele actie is, betekent dit niet dat Dega “geschikt” is om in de gevangenis te zijn. Wanneer Henri "Papillon" Charrière onterecht wordt veroordeeld voor een moord en in dezelfde gevangenis belandt, worden de twee bondgenoten én uiteindelijk zelfs vrienden van elkaar. Bij de ontsnapping uit de gevangenis is Dega van groot belang en hij speelt dus een grote rol in de film. Voor kijkers is het dus fijn om te zien dat dit een van de beste films is waarin Malek zijn fantastische acteerkunsten laat zien.

  3. Until Dawn

  Goed acteren is niet alleen belangrijk in films en series, het kan ook een enorm verschil maken bij de kwaliteit van een game. Vooral als deze erg verhaal gebaseerd zijn en laat dit nu net het geval zijn bij Until Dawn. Een verhaal waarbij alle horror clichés zijn samengevoegd tot een groot angstaanjagend geheel.

  Een van de beste acteerprestaties van Rami Malek was dus ook zijn acteerwerk in Until Dawn. Hij speelt Josh, de broer van Hannah en Beth die mentaal niet helemaal stabiel blijkt te zijn. De manier waarop Malek dit weer heeft gegeven in de game spreekt gigantisch aan en komt ontzettend overtuigend over. Medelijden is dan ook wel op zijn plek als je kijkt naar Josh en alles wat hij door zijn ogen te zien krijgt.

  Benieuwd of deze game iets voor jou is? Dit kun je lezen in onze Until Dawn review.

  USA Network Media

  2. Mr. Robot

  Rami Malek laat overduidelijk wat van zijn beste acteerwerk zien in Mr. Robot. In deze serie speelt Malek een jongen genaamd Elliott. Elliott is een teruggetrokken jongen die werkt als een beveiliger bij een groot bedrijf. Van dat beveiligen zie je in zijn vrije tijd maar weinig terug, aangezien Elliott op dat moment het internet onveilig maakt door alles wat los en vast zit te hacken.

  Je ziet Rami Malek dus overduidelijk schitteren als Elliott in Mr. Robot. Zijn personage staat in de serie voor vele moeilijke keuzes te staan. Zonder het zelf toe te geven strubbelt Elliott namelijk met een morfineverslaving en is hij van kinds af aan al verkikkerd op zijn onbeantwoorde liefde. Dit toffe verhaal heeft veel profijt gehad van de acteerkunsten van de getalenteerde Rami Malek.

  Benieuwd of deze serie iets voor jou is? Dit kun je lezen in onze Mr. Robot seizoen 1 review.

  20th Century Fox

  1. Bohemian Rhapsody

  Bohemian Rhapsody is zonder twijfel het beste acteerwerk van Rami Malek. Zoals veel mensen weten heeft Malek met groot succes de rol van rockster Freddie Mercury op zich weten te nemen. Deze film heeft een ode gegeven aan de iconische band genaamd Queen. Gezien Freddie zijn flamboyante persoonlijkheid was het niet makkelijk voor Malek om deze rol tot in de puntjes uit te kunnen werken, maar het is hem toch zeker gelukt.

  Gelukkig is Rami Malek rijk beloond met zijn prestatie, want Bohemian Rhapsody heeft toch wel redelijk zijn vruchten afgeworpen. De biografische film heeft meerdere Oscars binnengesleept, waaronder één Oscar voor Rami Malek zelf voor beste mannelijke rol van 2018. Het zal dan ook niet gek zijn als we binnenkort nog veel meer zullen zien van deze acteur.

  Beste acteerwerk van Rami Malek - Klimmen tot je de top hebt bereikt

  Rami Malek heeft op meerdere gebieden van zijn talent laten zien, maar helaas wierp niet elk project zijn vruchten af. Toch heeft Rami Malek meegeholpen aan een groot succes van 2018, een film die nu nog steeds in de bioscopen draait ondanks dat deze uitkwam in november 2018. Laten we hopen dat we later nog meer kunnen zien van het beste acteerwerk van Rami Malek.

  Until Dawn

  Verkijgbaar vanaf 25 august 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.