'PlayStation VR krijgt een nieuwe generatie op PlayStation 5'

News
donderdag, 23 januari 2020 om 12:54
Virtual reality is er in alle soorten en maten. Nu lijkt er nog meer variatie in het landschap van VR te komen. Met de komst met de PlayStation 5, lijkt er namelijk een nieuwe generatie PlayStation VR op komst te zijn.
Speculaties lijken te duiden op een nieuwe generatie PlayStation VR. Alhoewel het allemaal nog met een korreltje zout moet worden genomen, lijkt het alsof PlayStation met de release van PlayStation 5 flink gaat uitpakken. Zo zou het goed kunnen dat de nieuwe generatie PlayStation VR naast de PlayStation 5 op de markt verschijnt.

Nieuwe VR ervaring op PS5?

De speculaties ontstaan door een nieuw rapport. VR Education Holding (Apollo 11 VR en Titanic VR) bracht in haar fiscale update informatie naar buiten over een mogelijke nieuwe PlayStation VR. Het rapport zegt het volgende over deze nieuwe tech:

“In 2020 brengt Sony de PlayStation 5 en een nieuwe versie van de PlayStation VR-headset (PSVR) uit, die de userbase van high-end VR-gebruikers verder uit zal breiden. VR Education Holdings is van plan dit apparaat te ondersteunen met zijn huidige softwaretitels”

Het zou niet gek zijn als PlayStation deze zet doet. De PlayStation VR is immens populair en is dan ook de een zeer succesvolle VR-ervaring zoals deze nu op het moment op de markt verkrijgbaar is. Wanneer het wordt vergeleken met de Ocolus Rift, dan heeft de PlayStation VR al veel meer huiskamers bereikt. Waar de Oculus Rift met 1,5 miljoen exemplaren over de toonbank ging, is de PlayStation VR koploper met ruim vijf miljoen verkochte exemplaren.
Vooralsnog is er nog onvoldoende informatie wanneer deze nieuwe generatie PlayStation VR dan op de markt moet verschijnen. Mogelijk horen we meer op het moment dat Sony zelf meer informatie over de launch van deze nieuwe spelcomputer bekend maakt. Het zou geen gek idee zijn als de nieuwe PlayStation VR ongeveer gelijktijdig verschijnt met de PlayStation 5.

Populair Nieuws