5 Disney slechteriken die een eigen film verdienen

Article
woensdag, 24 februari 2021 om 17:00
herculesf1586258415
Met de aankondiging dat Emma Stone de rol van Cruella de Vil gaat vervullen is het tijd om te kijken naar andere slechteriken van Disney die een eigen film verdienen. Wij zetten er vijf voor je op een rij.
Disney heeft de laatste jaren een passie voor het maken van live-action varianten van haar beroemde animatiefilms. Zo erg zelfs dat ze begonnen is met films over de slechteriken uit die films. Zo zagen we een paar jaar geleden Angelina Jolie al verschijnen als Maleficent en krijgen we nu Emma Stone als de kwaadaardige Cruella de Vil. Gelukkig heeft Disney nog meer dan genoeg andere slechteriken in zijn stal zitten om een eigen film te geven. Wij zetten er vijf op een rijtje die we graag willen zien.

Hades

De Griekse god van de onderwereld is de grote schurk in de Hercules film. Het is een van die slechteriken die je niet gauw vergeet omdat hij best wel wat rare trekjes heeft en gewoon ontzettend makkelijk boos wordt. De hoeveelheid iconische momenten die Hades heeft in Hercules maken hem waardig om een eigen film te krijgen.
In de animatiefilm deed James Woods de stem van Hades en de kans is niet groot dat hij een eventuele live-action variant zou spelen. Dat zet dus de deur open om even flink te dromen over wie de Griekse god van de onderwereld goed tot leven kan brengen. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan iemand als Corey Stoll die niet alleen zijn grappige momenten heeft, maar ook overtuigend woedend kan reageren. Het is zeker iets om te overwegen als Disney meer slechteriken een eigen film wil geven.
kleine zeemeermin ursulaf1613661922

Ursula

Ursula is een van de vele slechteriken die we binnenkort in een live-action film van Disney gaan zien. De Kleine Zeemeermin krijgt namelijk al een live-action film die waarschijnlijk later dit jaar uitkomt. De rol van Ursula zal hierin vertolkt worden door Melissa McCarthy, die je misschien al kent van Bridesmaids of de Ghostbusters film.
Hoewel er veel controverse is om de casting van de live-action aanpassing van De Kleine Zeemeermin, is de rol van Ursula eigenlijk best wel goed gecast. McCarthy lijkt perfect voor de rol met haar specifieke vorm van humor. Het is even afwachten hoe ze het gaat doen in de film, maar als ze succesvol is dan zou een eigen film voor een van de grootste slechteriken van Disney een logische volgende stap zijn. Een oorsprong verhaal over Ursula kan veel mensen naar de bioscoop trekken omdat ze toch altijd net wat complexer lijkt dan ze in de film laat zien.
the lion kingf1600243821

Scar

Waarschijnlijk de meest gehate schurk van alle slechteriken van Disney. Scar is verantwoordelijk voor duizenden kindertrauma's na zijn acties in The Lion King. Toch zal je altijd zien dat er een diepere laag achter de slechtste schurken zit en dat is niet anders voor iemand als Scar. Net als Ursula heeft hij veel meer diepgang dan je in eerste instantie zou denken en hier zien we in The Lion King af en toe kleine glimpsen van.
Een eigen film voor Scar zou de mogelijkheid geven om hem wat meer uit te diepen en misschien toch wat sympathie op te leveren voor de kwaadaardige leeuw. In de live-action variant van The Lion King werd Scar gespeeld door Chiwetel Ejiofor, die meer dan geschikt is om het karakter meer diepte te geven voor een eigen film. Als we bereid zijn om te kijken naar de puppy-moordende Cruella, dan kunnen we ook wel een uitzondering maken voor Scar toch?
yzmaf1613663083

Yzma

Deze schurk kennen we van de Keizer Kuzco animatiefilm. Als Yzma wordt ontslagen bedenkt ze een complex plot om Kuzco om het leven te brengen, maar dat mislukt, zoals ieder plan van Disney slechterikken ooit, en Kuzco verandert in een lama. Vanaf daar proberen Yzma en de hilarische Kronk om het probleem op te lossen door Kuzco alsnog op te ruimen.
Yzma is een van die slechterikken van Disney die vooral iconisch wordt door haar geïrriteerde opmerkingen. Ze weet altijd scherp en snel te reageren op iedereen die haar dwarszit. Aangezien zij jarenlang van dienst is geweest als raadgever van de keizerlijke familie waar Kuzco van afstamt is zij perfect om een live-action film omheen te bouwen. Haar stemacteur, Eartha Kitt, is helaas al overleden, maar er lopen gelukkig meer dan genoeg vrouwen rond in Hollywood die de rol van de Disney schurk perfect kunnen uitvoeren.
beauty and the beastf1589968706

Gaston

Een van de meest iconische slechteriken van Disney en hij krijgt eigenlijk alleen maar een bijrolletje in een film over een beest en een mooie vrouw. Als de oorspronkelijke man van Belle in de film weet Gaston vooral duidelijk te maken dat hij ontzettend arrogant en ijdel is. Alleen zet het je wel aan het denken, zou dat juist niet een heel interessante film kunnen opleveren?
De casting was in de live-action film in ieder geval al goed gedaan met de keuze voor Luke Evans die de rol geloofwaardig weet neer te zetten. Het zou eigenlijk wel leuk zijn om een Disney karakter zich daadwerkelijk als een klootzak te zien gedragen gedurende een hele film. Je kan ook een boel zeggen over de ijdelheid en arrogantie van Gaston, maar hij is wel dapper en in dat opzicht is hij toch nog een beetje een held.
Voordat andere slechteriken van Disney een eigen film krijgen is het tijd om te genieten van Cruella de Vil. Met ingehouden adem zullen we toekijken of Emma Stone het karakter daadwerkelijk tot leven weet te brengen. Mocht je nou niet zoveel hebben met Disney zelf, dan is er nu gelukkig ook Star die heel veel andere content toevoegt aan Disney+.

Populair Nieuws