Disney sequels die wij graag in de toekomst willen zien!

Article
vrijdag, 13 april 2018 om 17:30
special 129593 6
Wat gebeurt er na: "and they lived happily ever after?" Een vraag die niet beantwoord hoeft te worden. Desondanks gaat Disney graag verder met populaire verhalen als Aladdin of The Little Mermaid, die beide twee vervolgen hebben gekregen. Deze waren onnodig, maar welke Disney sequels willen wij wel werkelijkheid zien worden in de toekomst? Deze Disney films verdienen een vervolg!

7. Monsters Inc 2

We beginnen onze lijst van Disney sequels die we graag willen zien met een vervolg op Monsters Inc (2001). Meteen moet gezegd worden dat er al een tweede film is verschenen, maar dit was een prequel (Monsters University) en speelde zich af voor de gebeurtenissen uit de originele klassieker.
Een vervolg op Monsters Inc kan verschillende kanten opgaan. Het einde van de originele film toont een reünie ââââââtussen het monster Sully en het onschuldige meisje Boo, maar wat als het vervolg zich afspeelt in de toekomst? Een tweede film kan laten zien dat Boo volwassen begint te worden en twijfelt of er wel echt 'monsters in de kast' bestaan. Of misschien moeten de rollen omgedraaid worden en komen Mike en Sully naar de mensenwereld om daar avonturen te beleven.
Monsters Inc 2 was bijna werkelijkheid geworden, want de film stond op de planning. Dit vervolg zou niet gemaakt worden door Pixar, maar door een andere animatiestudio, genaamd Disney Circle 7. De titel van dit vervolg moest Monsters Inc 2: Lost in Scaradise worden, maar deze film is nooit verschenen. Binnenkort kunnen we wel meer zien van deze wereld, aangezien er een tv-serie in de maak is van Monsters Inc. Of de personages uit de film hierin zullen opduiken is nog niet bekend.
129596

6. Een vervolg op Big Hero 6

In onze lijst van Disney sequels zal een vervolg op Big Hero 6 (2014) een andere naam moeten krijgen. Big Hero 6 (2) kan namelijk wat verwarrend overkomen, een subtitel zal de beste oplossing zijn, iets als - Big Hero 6: Rise of the villains.
Het einde van Big Hero 6 zag de opkomst van een vernieuwde Baymax en het team dat gereed staat om de stad te beschermen. Het superhelden genre is gigantisch op het moment, een vervolg is daarom een vanzelfsprekend idee. Hiernaast is Big Hero 6 daadwerkelijk gebaseerd op een Marvel stripboek. Misschien kunnen er in het vervolg andere Marvel superhelden verschijnen?
Een vervolg laat nog even op zich wachten, maar in 2015 wist Stan Lee, de bedenker van veel iconische Marvel personages, los te laten dat er absoluut nagedacht wordt over een vervolg. Meer avonturen in de futuristische stad van San Fransokyo, wie wil dat nou niet?
129610

5. The Great Mouse Detective 2

Avontuur en een mysterie dat opgelost moet worden. The Great Mouse Detective (1986) is de oudste film die je zult vinden op onze lijst van Disney sequels die we graag willen zien.
Sprookjes als The Little Mermaid of Cinderella bevatten een 'eind goed, al goed', maar The Great Mouse Detective is geen sprookje en er is nog zoveel meer uit dit personage te halen. Ons hoofdpersonage, Basil, is hevig geinspireerd door detective Sherlock Holmes. Ook laatstgenoemde heeft genoeg zaken op zijn naam staan, dus waarom kan Basil niet nog een aantal mysteries oplossen?
Hiernaast is het een mooie gelegenheid voor Disney om terug te gaan naar handgetekende animatie. Sinds computer animatie zo groot is geworden wordt handgetekende animatie bijna achterwegen gelaten. Een vervolg op The Great Mouse Detective kan deze oorspronkelijke stijl weer nieuw leven inblazen.
129625

4. Een vervolg op The Nightmare Before Christmas

In onze lijst van Disney sequels die we willen zien bevat een vervolg op The Nightmare Before Christmas (1993) een hoop potentie. Met verschillende werelden om te ontdekken zijn er genoeg mogelijkheden!
Hoe zit het met die verschillende werelden? Jack Skellington komt oorspronkelijk uit Halloween Town en belandt uiteindelijk in Christmas Town door middel van een deur in het bos. Een scherp oog zal merken dat in dit bos nog meer deuren te zien waren, waaronder deuren met het thema Valentijnsdag en Pasen. Jack Skellington kan nog een hoop avonturen beleven met andere feestdagen.
Zowel producent Tim Burton als regisseur Henry Selick staan open voor een vervolg, maar alleen als ze beide met een goed verhaal op de proppen komen. Hopelijk wordt dit in de toekomst werkelijkheid!
129646 1

3. Een derde Fantasia

In onze lijst van Disney sequels heeft deze film al eerder een vervolg gekregen. De originele Fantasia (1940) kan absoluut gezien worden als het meest ambitieuze project dat Walt Disney heeft gecreërd. Voor veel critici is Fantasia dan ook een meesterwerk. Klassieke muziek in combinatie met animatie, in Fantasia worden beide gecomplimenteerd door de ander.
Het vervolg, Fantasia 2000, viel redelijk in de smaak. Desondanks werd het hoge niveau van de originele film nooit geëvenaard. Walt Disney had de droom om te blijven uitkomen met nieuwe Fantasia films, aangezien er altijd wel prachtige klassieke muziek was dat je kon combineren met animatie. Een derde Fantasia film in de toekomst uitbrengen zou zijn droom weer een stapje dichterbij brengen.
Er waren al verschillende korte animatiefilmpjes gemaakt voor een eventuele Fantasia 3, maar dit vervolg is helaas niet tot stand gekomen. Het is nooit te laat om dit ongedaan te maken. Een derde Fantasia film kan niet snel genoeg verschijnen.
129647

2. Zootropolis 2

In onze lijst van Disney sequels is de eerste Zootropolis (2016) de meest recente film die is uitgekomen. Dit neemt niet weg dat een vervolg noodzakelijk is, want de wereld die hierin wordt opgebouwd is geweldig.
Zootropolis voelt echt aan als een film. Geen musical, geen liedjes die worden gezongen, maar een serieuze zaak die ontrafeld moet worden. Het enige verschil is dat alle personages dieren zijn in plaats van mensen, maar juist dat zorgt voor een extra dosis hilariteit. De eerste film bevatte thema's als vooroordelen en racisme die niet zo makkelijk zijn op te pakken voor het jongere publiek. Volwassenen daarentegen konden deze thema's wel waarderen, aangezien Zootropolis overweldigende prees kreeg voor het diepgaande verhaal en de spectaculaire animatie.
Een tweede Zootropolis kan zich nog meer verdiepen in de wereld van deze merkwaardige stad. Niet alle districten binnen Zootropolis kwamen aan bod in de eerste film en er zijn vast meer mysteries om op te lossen. Dat een vos en een konijn zo goed zouden samenwerken op het witte doek, wie had dat gedacht?
129649

1. Inside Out 2

We sluiten onze lijst van Disney sequels die we willen zien af met een tweede Inside Out. Disney/Pixar wisten met de eerste Inside Out (2015) een uniek pareltje neer te zetten.
Inside Out wist het publiek te verrassen met originaliteit, complexiteit en emotie. Voornamelijk dat laatste staat centraal in de film, aangezien onze hoofdpersonages letterlijk vijf verschillende emoties zijn: blijdschap, verdriet, boosheid, angst en afgunst. Deze emoties leven in het hoofd van een jong meisje genaamd Riley en de film leert het publiek een belangrijke levensles. Namelijk dat alle emoties menselijk zijn en bijdragen aan jouw persoonlijkheid. Inside Out is diepgaand en laat de kijker met genoeg denkvoer achter.
Een tweede Inside Out kan dan ook alle kanten opgaan, de mogelijkheden kennen geen grenzen. Laat Riley volwassen worden en toon hoe de emoties in haar hoofd omgaan met stress, kinderen of zelfs het overlijden van een geliefde. Disney/Pixar heeft al laten weten dat er ideeën waren voor meerdere emoties, waaronder: liefde, jaloezie, hebzucht, schaamte en ga zo maar door. In een vervolg kun je nieuwe emoties introduceren en spelen met het idee dat sommige emoties sterker naar voren komen dan andere. Iedereen heeft een bepaalde eigenschap/emotie waarmee je het meest geïdentificeerd wordt.
De makers achter Inside Out kunnen hun creativiteit de vrije loop laten gaan met een ingenieus concept als deze. Oneindige mogelijkheden zorgen ervoor dat Inside Out 2 absoluut bovenaan staat in onze lijst van Disney sequels die we willen zien!

Aankomende Disney sequels

Dit waren de Disney sequels die van ons werkelijkheid mogen worden. Op dit moment is Disney druk bezig met verschillende vervolgen op bekende films, waaronder Wreck-it Ralph 2, The Incredibles 2, Frozen 2 en Toy Story 4. Welke vervolgen hopen jullie in de toekomst op het witte doek te zien?