Disney op Netflix - 5 vermakelijke films voor jong en oud!

  We nemen een kijkje naar Disney op Netflix. Dit zijn vijf films waarmee iedereen zich kan vermaken, jong of oud! Bekijk onze lijst, kies een film en begin met genieten!

  5. Pete's Dragon (2016)

  We beginnen onze lijst van Disney op Netflix met een remake. Pete's Dragon is namelijk een remake van de gelijknamige Disneyfilm uit 1977. De originele film bevatte een hoop zingen en dansen, aangezien dit een musical was. De vernieuwde Pete's Dragon laat het muzikale achterwegen en kiest voor een menselijk verhaal vol emotie.

  In Pete's Dragon vindt Pete (Oakes Fegley) een draak tussen de bomen. De twee bouwen een speciale band op en worden onafscheidelijk. Het duurt niet lang voordat de buitenwereld ook op het spoor komt van Elliot de draak. Deze ontdekking kan nare gevolgen hebben.

  De draak wordt hier prachtig neergezet. Als mensen denken aan draken, zien ze al snel het angstaanjagende beest uit Game of Thrones voor zich. In Pete's Dragon zien we een kleurrijke draak, met de eigenschappen van een brave hond. De relatie tussen Pete en Elliot staat centraal en weet in enkele scènes zelfs te ontroeren.

  Pete's Dragon is één van de betere remakes die de laatste jaren is verschenen. Naar onze mening is deze draak het waard om gezien te worden!

  4. Vaiana/Moana (2016)

  Disney keert met Vaiana weer terug naar het tijdperk waar ze zo bekend om staan. Princessen, vrolijke liedjes en een kleurrijke wereld. Ditmaal gaat het niet om een prins zijn hart te veroveren. Vaiana is namelijk een zelfstandige vrouw die zelf haar volk gaat redden.

  Het avontuur dat volgt zit boordevol leuke momenten en hilarische personages. Denk aan Maui de halve god (gespeeld door Dwayne 'The Rock' Johnson) of de onwijs domme kip Heihei. De liedjes zijn vrolijk en de animatie een feest voor het oog. Na het zien van de zeeën en landschappen kom je meteen tot de conclusie: deze wereld is verbluffend vormgegeven!

  Vaiana wist een Oscarnominatie binnen te slepen voor het nummer: 'How Far I'll Go'. De film voelt aan als traditioneel Disney, maar is toch in een modern jasje gestoken. Deze combinatie maakt Vaiana een mooie aanwinst aan de lange lijst met Disney musicals.

  3. Zootropolis/Zootopia (2016)

  We trappen deze top drie van Disney op Netflix af met Zootropolis. Een film die tegen alle Disney tradities ingaat, maar toch een onwijs gaaf verhaal weet neer te zetten. Zootropolis bevat namelijk geen liedjes, is geen musical en gaat ook niet over prinsessen.

  Zootropolis is een fictieve wereld waarin dieren op harmonieuze wijze samenleven. De film focust zich op Judy Hopps, een konijn die deel wil worden van de politie. Ze wordt naar Zootropolis gestuurd, een gigantische stad waar dieren de laatste tijd als vermist worden opgegeven. In haar avontuur ontmoeten wij Nick Wilde, een vos die Judy gaat helpen om de mysterieuze verdwijningen op te lossen.

  Zootropolis is kleurrijk en vrolijk zoals we van Disney gewend zijn. Toch weet de film ook een duister tintje over te brengen en is soms bijzonder spannend. Het detective aspect komt sterk over en het mysterie grijpt de aandacht van de kijker. Verder bevat de film ook thema's wat meer gericht op het volwassenen publiek, zoals vooroordelen en stereotypen.

  Zootropolis is een gewaagd avontuur voor jong en oud. Met leuke dieren voor de kleintjes & een mysterieus en pakkend verhaal voor de wat ouderen.

  2. The Jungle Book (2016)

  De originele Jungle Book animatiefilm uit 1967 wordt gezien als een klassieker. Kinderen groeien er mee op en volwassen zingen nog steeds het vrolijke 'Bare Necessities' lied mee. Nu heeft regisseur Jon Favreau (Iron Man) deze klassieker in een nieuw jasje gestoken. Het eindresultaat: een onwijs goede film!

  De vernieuwde Jungle Book maakt gebruik van CGI-technieken om de dieren tot leven te brengen. Baloo de beer, Bagheera de panter en Shere Khan de tijger zien er onwijs realistisch uit! Vooral Shere Khan de tijger springt uit het scherm met elke haar van zijn vacht tot in de puntjes gedetailleerd.

  The Jungle Book is geen exacte kopie van de originele animatiefilm. Op twee liedjes na (Bare Necessities & I Wanna Be Like You) zijn de andere liedjes verdwenen en ook personages als de roofvogels zijn nergens te bekennen. Dit wordt echter ingeruild voor een spannende ontknoping met de volledig focus op de confrontatie tussen Mowgli en Shere Khan.

  The Jungle Book was een enorm succes. Hierdoor is het vervolg, The Second Jungle Book, al aangekondigd. Wanneer dit tweede avontuur van start gaat is nog niet bekend.

  1. Finding Nemo (2003)

  We sluiten de lijst met Disney op Netflix af met Finding Nemo. Deze moderne klassieker is een pareltje van Disney en Pixar. Het perfecte voorbeeld van een film die aantrekkelijk is voor jong en oud.

  In Finding Nemo raakt het visje Nemo vermist en moet zijn vader Marlin de oceaan afreizen om hem te vinden. Onderweg komen we een aantal kleurrijke personages tegen. Het meest bekende personage wat we tegenkomen is uiteraard Dory (ingesproken door Ellen DeGeneres). Dory is een blauwe vis die leidt aan geheugenverlies, waardoor zij en Marlin in de meest grappige situaties belanden.

  Dory was zo populair dat Ellen Degeneres een lange tijd heeft lopen 'zeuren' bij Disney voor het maken van een vervolg. Ze vond haar personage zo leuk om te spelen, dat Ellen maar al te graag terug wou keren als de blauwe vis. In 2016 was het zover en kregen we het vervolg op Finding Nemo, genaamd Finding Dory. Ook Finding Dory is te vinden op Netflix!

  Finding Nemo bevat humor, emotie en kleurrijke personages die je niet snel zult vergeten. Na het zien van Finding Nemo wil je meteen door met het kijken van Finding Dory!

  Wat vinden jullie de beste Disney op Netflix?

  Dit waren de beste Disney op Netflix. Wat vinden jullie de leukste Disneyfilm die je op Netflix hebt gezien? Of wat vinden jullie de beste Disneyfilm allertijden? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.