Beste Disney films 2019 om naar uit te kijken - Dit jaar flink wat films!

  Dit jaar kunnen we een heleboel nieuwe films verwachten. Zo lijkt het erop dat Disney (en bedrijven die deze gigant door de loop van de jaren heeft gekocht) bijzonder veel op de planning hebben staan. Met dit overzicht hoef jij in ieder geval al acht veelbelovende Disney Films 2019 niet meer te missen.

  Marvel Studios

  De films op deze lijst zijn op verschijningsdatum geordend.

  Captain Marvel (6 maart)

  In dit lijstje hoef je niet enkel Disney klassiekers te verwachten. We beginnen dit overzicht met Captain Marvel van Marvel Studios, omdat dit superheldenboeltje ook eigendom is van Disney. Deze vrouwelijke superheld mag het spits afbijten en ons overtuigen dat vrouwen ook duidelijk de hoofdrol in een tof superheldenavontuur kunnen overnemen. Natuurlijk deed DC dit al met films als Wonder Woman, maar Marvel moet het nog doen!

  Het toffe aan Captain Marvel is dat de film naadloos aan hoort te sluiten op het Marvel Cinematic Universe. In Avengers Infinity War werd er voor het eerst geteased dat dit personage onderdeel van het filmuniversum zou gaan worden. In Infinity War roept Nick Fury haar op net voordat Thanos de helft van de wereld met één vingerknip liet verdwijnen.

  Walt Disney Studio

  Dumbo (29 maart)

  Ook de olifant met veel te grote oren mag de bioscoopzalen weer binnen komen vliegen. Vroeger hebben duizenden kinderen (en hun ouders!) kunnen genieten van de Disney-klassieker en nu keert de olifant terug in zijn eigen live action film. Hiermee wordt de trend gevolgd die eerder ook al werd gezet met films als Jungle Book en Beauty and the Beast. Zoals je aan de rest van deze lijst zult merken, is Dumbo niet de enige live actionfilm die een nieuw sausje krijgt.

  Dumbo is een olifantje uit het circus. Hij heeft bizar grote oren en daarmee kan hij niet alleen bijzonder goed horen. Die grote flappen kan hij namelijk ook gebruiken om een eindje door de lucht te vliegen. Handig in het circus, want mensen kijken graag naar iemand die toch wel een beetje een freak is. Dumbo is gebaseerd op de gelijkwaardige klassieke animatiefilm uit 1941.

  Avengers: Endgame (24 april)

  De volgende film op deze lijst is wederom van Marvel. Dit jaar kunnen we namelijk de zalen bestormen wegens Avengers: Endgame. Tof, want dan hoeven Marvel-fans niet langer in spanning te zitten betreffende de toekomst van het Marvel Cinematic Universe. Ondertussen hoeft het geen geheim meer te zijn dat in Avengers: Infinity War de helft van het universum met één vingerknip is weggevaagd. Avengers: Endgame moet ons verlossen van de vraag hoe dat in vredesnaam weer kan worden hersteld. Als het natuurlijk al wordt hersteld.

  Als Avengers: Endgame een beetje van hetzelfde niveau wordt als Avengers: Infinity War, dan wordt dit een toffe film om echt naar uit te kijken. De vorige Avengers-film heeft fans veel aan het denken gezet en ook velen even een traantje laten wegpinken. Tot de film uitkomt kun je de eerste trailer van Endgame bekijken.

  Walt Disney Studios

  Aladdin (24 mei)

  Dit jaar gaan we ook terug naar de eeuwige zandvlaktes, vliegende tapijten, straatratten die alles stelen omdat ze anders niet kunnen leven en de pratende lampgeesten. Met een compleet nieuwe cast wordt het verhaal van Aladdin opnieuw verteld en dat met een Live Action-stijl. Haal de trommels erbij, sla erop, vertel het door aan je vrienden en pas op wat je wenst, want Prins Ali komt naar de bioscoopzalen. En dit keer wordt hij niet door Robin Williams maar Will Smith als Genie naar het magische rijk van Agrabah geleid.

  Ondertussen is het verhaal van Aladdin bij veel mensen bekend. De 'straatrat' Aladdin steelt alles om maar rond te komen. Dan vind hij een magische lamp met daarin een lampgeest en vervolgens mag hij drie wensen doen. Met de hulp van de lampgeest probeert hij prinses Jasmine het hof te maken. Daarvoor krijgt hij een nieuwe identiteit: Prins Ali. Uiteindelijk haalt hij een flinke hoeveelheid magie uit de magische pot in een poging om wat liefde te vinden.

  Disney Pixar

  Toy Story 4 (21 juni)

  Een ware Disney-fan zou even achter zijn oren krabben: Toy Story is namelijk van Disney Pixar. Maar gezien we ook al Marvel-films in dit overzicht hebben meegenomen, kunnen we Toy Story niet achterlaten. Ook dit jaar mogen we opnieuw spelen met de bekende personages waar elke Toy Story-kijker al drie films van heeft genoten. Jong en oud, iedereen kan een vriend vinden in die levende stukken speelgoed van Toy Story.

  In dit nieuwe avontuur volgen we opnieuw stukken speelgoed zoals Woody en Buzz. Zoals altijd is het de bedoeling dat het speelgoed er alles aan doet om de eigenaar blij te maken. Dat wordt daarentegen lastig als nieuwe eigenaar, Bonnie, interesses ontwikkeld voor een heel ander stuk speelgoed: Forky. Verschillende trailers tonen al hoe dit nieuwe 'speelgoed' eruitziet. Een vork waar wat frutseltjes aan geknutseld zijn, maar hoe dat allemaal afloopt zie je natuurlijk pas tijdens de film.

  Walt Disney Studios

  The Lion King (17 juli)

  Dit jaar keert één van de meest bekende klassiekers terug als een (je raadt het al!) live action-film. The Lion King vertelt opnieuw het verhaal van Simba, hoe zijn vader op tragische wijze om het leven komt en hoe vervolgens gemene oom Scar de troon opeist. Eerder werd dit interessante verhaal al via drie filmdelen, een animatieserie met sidekicks Timon en Pumba en een hitmusical verteld. Disney denkt dat het allemaal nog beter kan!

  Als The Lion King dezelfde magische behandeling krijgt als Jungle Book, dan kunnen we een toffe film verwachten waarin al die met de computer geanimeerde dieren toch in een geloofwaardige prachtige echte wereld kunnen worden neergezet. De film wordt immers geregisseerd door de Jon Favreau, de regisseur achter de live-action versie van The Jungle Book. De verwachtingen voor deze film liggen hoog en dit jaar zullen we dan ook zien of Disney ze waar gaat maken.

  Artemis Fowl (7 augustus)

  We sluiten bijna af met een film die niet voor iedereen even bekend zal klinken: Artemis Fowl. Deze film is namelijk de op één na laatste Disney film uit 2019 op deze lijst.

  Deze Disney film is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie over een jonge crimineel van auteur Eoin Colfer. Het is niet de eerste keer dat Disney zich door het werk van anderen laat inspireren om er vervolgens een compleet eigen draai aan te geven. Neem bijvoorbeeld Pinocchio (in het originele verhaal werd Japie Krekel al in één van de eerste scenes doodgetrapt door de houten hoofdrolspeler) of Mary Poppins (waarbij heel veel animaties werden toegepast, ondanks dat de schrijfster van de boeken zich nu nog daarvoor om zou draaien in haar graf).

  Dit maakt het dan ook interessant wat Disney uiteindelijk op het witte doek zal brengen. De eerste trailers van de film zijn in ieder geval al veelbelovend. In de hoofdrol zien we een 12-jarige afstammeling van een familie vol grote criminelen. Rollen worden vertolkt door Ferdia Shaw, Lara McDonnell, Tamara Smart, Nonzo Anozie, Josh Gad en Judi Dench.

  Walt Disney Studios

  De laatste in de rij Disney films 2019 is Frozen 2 (22 november)

  Als er één film is waar Disney de laatste jaren écht een hit mee scoorde, dan was het wel Frozen. Iedereen kent het nummer Let it Go (Laat het Los, Laat het Gaan). Zelfs als je de film nooit hebt gezien. Met dit vrolijke ijsverhaal wist Frozen heel veel Disney-kijkers verliefd te maken op het verhaal van prinses Elsa, Anna en de veel te schattige sneeuwpop Olaf. De liefde voor de film is al vele malen duidelijk gemaakt door acties van fans. Zo is de film meermalen van Netflix gehaald (en weer teruggezet!) omdat mensen massaal hun ongenoegen uitte wanneer het onmogelijk was de film op die streamingdienst te zien.

  Nu keren alle figuren uit het eerste deel terug voor een compleet nieuwe film. Hopelijk weet deze film qua muziek, animatie en verhaal hetzelfde niveau te behalen als de eerste film. Het succes van de eerste film hoeft geen garantie te zijn voor een nieuw succes (zo heeft Disney in het verleden ook sequels zoals Cinderella III gemaakt die dan compleet de plank misslaan), maar er is veel potentie voor een nieuwe toffe ervaring.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.