5 dingen die Disney+ release in Nederland nog kan leren van Netflix

  Disney+ kent een gigantisch aanbod met toffe Disney, Pixar, Star Wars, Marvel en National Geographic films en series. Je kunt er uren aan materiaal bekijken. Toch voelt de service nog niet perfect aan als je het vergelijkt met Netflix. Niet alleen content is belangrijk, maar ook de elementen die Disney+ nog van Netflix kan leren.

  Disney

  5. Volgende episode

  Eén van de dingen die Netflix heeft, is de optie om na het bekijken van een aflevering direct door te kunnen gaan naar de volgende aflevering. Je hoeft zelf geen enkel knopje in te drukken, de applicatie regelt het voor je. Dit maakt het heel erg makkelijk om te bingewatchen. Na Disney+ te hebben uitgeprobeerd, valt op dat deze streamingdienst deze 'volgende aflevering'-functie mist. Je kunt niet doorklikken en je wordt niet doorgestuurd.

  Disney+ stuurt je op dit moment terug naar de hoofdpagina van die serie of zelfs naar de hoofdpagina van de dienst zelf. Het zou pure luxe zijn geweest als de volgende aflevering automatisch zou starten en de dienst onthoudt wat je laatste aflevering was. Op de PlayStation onthoudt de service momenteel wanneer je middenin een aflevering zit, maar als een aflevering afgelopen is ga je niet automatisch door naar de volgende.

  Walt Disney

  4. Bingewatchen

  Door het missen van de vorige functie is het al lastig om te bingewatchen, maar Disney+ lijkt ook niet op echte bingewatchers gericht te zijn. Op het moment kunnen Marvel-fans al series als Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. bingewatchen, maar wanneer het echte werk begint met alle Marvel Phase 4 series, moeten kijkers elke keer een week op de volgende aflevering wachten. Disney+ zal namelijk niet de hele serie in één keer op haar streamingplatform gooien.

  Dit is toch even anders dan het geval is bij Netflix. Hier wordt in veel gevallen ervoor gekozen om de complete serie in één keer online te gooien. Er zijn wel series waarbij elke week een aflevering online komt, maar bij Netflix is dit eerder een uitzondering dan dat het een regel is.

  3. Slim downloadsysteem

  In tegenstelling tot Netflix kun je op Disney+ elke serie en film downloaden om onderweg te bekijken. Toch is het niet de luxueuze hemel op aarde. Zo verlangt de dienst een heleboel handelingen voordat je een heel seizoen aan series op je mobiel hebt opgeslagen. Zo moet je elke aflevering handmatig downloaden. Op Netflix kan dit allemaal veel handiger.

  Netflix heeft een slimme downloadfunctie waardoor je, wanneer er plek op je mobiel is, de volgende afleveringen automatisch kunt laten downloaden zolang je WIFI hebt. Disney+ zou zoveel meer kunnen bieden als deze functie in de uiteindelijke versie van Disney+ zal worden aangeboden. Voornamelijk voor mensen die mobiel series en films kijken is dit handig!

  2. Series en films beoordelen

  Netflix heeft een beoordelingssysteem waarbij je een film kunt liken of disliken. Op die manier krijgt Netflix een beter beeld welke series en films je leuk vond en welke series en films je niet kon uitstaan. Op basis hiervan kan het suggesties geven wat je mogelijk wilt zien. Dit maakt het voor de kijkers een stuk makkelijker om tussen het grote aanbod aan titels iets te vinden om te kijken. Niks is irritanter dan moeite hebben met een film kiezen. De Disney+ interface kan nog wat gebruiksvriendelijker worden gemaakt wat dat betreft.

  Ook Disney+ heeft een categorie met films om je aan te raden. Deze categorie voelt daarentegen op het moment niet zo persoonlijk aan. Het kan veel beter als Disney+ ook een like en dislike functie had. Zo weet de dienst wat jij wil zien!

  1. Onlangs toegevoegd

  Als laatste zou het erg tof zijn als Disney+ een onlangs toegevoegd categorie toevoegt. Dit kan heel simpel door deze bovenin het menu te plaatsen. Op die manier hebben kijkers snel een makkelijk overzicht welke films en series net aan de dienst zijn toegevoegd. Handig als je veel kijkt en altijd op de hoogte wil blijven welke nieuwe avonturen aan je favoriete series zijn toegevoegd. Ook helpt het om nieuwe series te ontdekken tussen het al zo grote aanbod.

  De functie zou vergelijkbaar kunnen zijn als die van Netflix. Ook daar is het een simpel overzicht wat je kunt controleren wanneer je daar zin in hebt. Gecombineerd met andere punten uit deze lijst met suggesties, kan deze lijst met nieuwe films en series ook persoonlijker worden gemaakt. Zo kan een Marvel-fan horen dat er nieuwe Marvel series zijn en kan een Pixar fan alles horen over bijvoorbeeld de laatste Pixar Shorts.

  Disney+ moet elementen lenen van Netflix

  Deze rubriek somt al enkele elementen op die Disney+ van Netflix kan lenen. Uiteraard zijn er nog wel meer dingen waarop Disney+ kan worden verbeterd. Laat jou suggesties in de reacties horen.

  Ondertussen op zoek naar goede Disney+ content? We hebben al een special met de beste Disney Channel films en de beste disney live action films. Er zijn ook tal van Disney klassiekers. Momenteel kun je Disney+ tot en met release gratis uitproberen.

  Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 19 september 2019.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.