Top 5 DiRT Rally 2.0 vernieuwingen - Vergeleken met het eerste deel

  Rallyliefhebbers kunnen hun hart ophalen sinds vorige week bekend werd dat er een nieuw deel van DiRT Rally aankomt, genaamd DiRT Rally 2.0. Deze vijf DiRT Rally 2.0 vernieuwingen vielen ons al op tijdens onze speelsessie met de game.

  Wij mochten in Londen alvast aan de slag met DiRT Rally 2.0. Tijdens onze speelsessie hadden wij ook een interview met Chief Game Designer Ross Gowing en Rallycoureur Jon Armstrong. Wij zetten de DiRT Rally 2.0 vernieuwingen die wij tijdens onze speelsessie tegenkwamen op een rij!

  Nieuwe omgevingen

  Bij de lancering zullen er in DiRT Rally 2.0 zes rallylocaties te vinden zijn. Volledig nieuwe locaties in de game zijn Nieuw-Zeeland, Argentinië en Polen. Verder zijn er variaties op oude locaties zoals Spanje, Australië en de Verenigde Staten.

  Ross Gowing vertelt:

  “We zijn blij dat we Argentinië als locatie hebben in DiRT Rally 2.0. Het is een erg uitdagende locatie en spelers moeten tot het uiterste gaan hier. Het is angstaanjagend om daar te rijden.”

  Track Degradation

  Een volledig nieuwe feature in DiRT Rally 2.0 is de toevoeging van Track degradation. Het idee hierbij is dat na verloop van tijd de ondergrond van de rallyproef steeds slechter wordt. Je zult dus weinig hiervan merken als je vooraan start, maar als jij straks als allerlaatste een proef moet beginnen is het opletten geblazen.

  Co-driver

  DiRT Rally 2.0 krijgt ook een nieuwe co-driver in de persoon van Phil Mills. Deze Brit was co-driver van WRC kampioen Petter Solberg. Hij vervangt Paul Coleman, die de stem van de co-driver insprak in DiRT Rally.

  Ross Gowing legt uit:

  “Het is fijn om Phil aan boord te hebben met al zijn ervaring in de Rallysport. We sturen Jon Armstrong de stage op en sturen de gameplay naar Phil. Die maakt op basis van de gameplay zijn notities, die hij weer naar ons stuurt zodat wij kunnen kijken of ze duidelijk zijn voor onze spelers. Als de notes goed zijn, komt Phil naar de studio waar we hem op een motion platform naast Jon zetten zodat je een echte trilling in zijn stem te horen krijgt over de stage.”

  WRX content

  De content van de World Rallycross Championship is in DiRT Rally 2.0 uitgebreider dan ooit. De eerste acht races van de WRX 2018 kalender zitten bij de lancering in de game. Verder moeten er nog meer rallycrosstracks beschikbaar komen als DLC.

  Ook zit de Audi S1 van onder andere Mattias Ekström en Andreas Bakkerud in de game. Volgens Ross Gowing was dit een wagen die veel spelers in de game wilden zien.

  Verbeterde handeling

  De laatste van de DiRT Rally 2.0 vernieuwingen die we bespreken is misschien gelijk ook wel de belangrijkste in een rallygame: de handeling. In DiRT Rally ligt de focus op een simulatiegericht handelingmodel. DiRT Rally 2.0 diept dit verder uit en wil uitdaging aanbieden.

  Rallycoureur Jon Armstrong:

  “We hebben het hele handelingmodel uit elkaar gehaald en gekeken waar we alles kunnen verbeteren. Het gevoel van de wagens in DiRT Rally 2.0 komt erg dichtbij het echte werk. We hebben ons onder andere gericht op de verschillende ondergronden en hoe de auto daarop reageert. Alles wordt gevalideerd door mij en andere rallycoureurs met veel ervaring om zo de beste handeling te creëren.”

  DiRT Rally 2.0 vernieuwingen

  Dit waren de DiRT Rally 2.0 vernieuwingen die ons zijn opgevallen. De game komt 26 februari uit voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  DiRT Rally 2.0

  Verkijgbaar vanaf 26 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.