DiRT 4 tips - Van beginner naar Colin McRae

  Het aantal rallygames dat elk jaar uitkomt is op één hand te tellen. DiRT is een gevestigde serie in deze tak van racen. Om je een handje op weg te helpen in de game geven wij deze vijf DiRT 4 tips!

  ââââââHet rallyracen is een lastige klus. Het is racen op het randje en crashes zijn onvermijdelijk in de sport. Dit kan ook in de game gebeuren, maar onthoud: oefening baart kunst. Met deze vijf DiRT 4 tips kom je in ieder geval goed uit de startblokken!

  5. Rijd met mate

  In rally's heeft het geen zin om gelijk over je limiet te gaan rijden. Meestal eindigt dat in een ongeluk waar de voorpagina's van de kranten mee vol staan. Ook in DiRT 4 zul je waarschijnlijk de meest gruwelijke ongevallen meemaken. Meestal gebeuren deze als je net over je limiet gaat.

  Ga, zeker de eerste paar races, niet over dat limiet heen. Het heeft namelijk geen zin goed bezig te zijn en dan door een crash veel tijd te verliezen of zelfs te moeten opgeven. Schat daarom goed in hoe hard je kunt gaan en zorg ervoor dat je op de weg blijft en niet de struiken in duikt. Bovendien krijg je nog een tijdstraf als je terug op de baan moet worden gezet en dat is wel het laatste wat je wil.

  Dit alles wil niet gelijk zeggen dat je als een oude oma moet gaan rijden. Daar win je zo'n rally natuurlijk ook niet mee. Het gaat erom dat je hard moet gaan waar dat kan en moet inhouden als het allemaal wat krapper wordt. Dat is de sleutel tot een goede tijd op een rallyproef.

  4. Luister naar je co-piloot

  "Caution, Left 1 into right 6. Left 5, opens, widens and immediate right hand bend, don't cut. Long straight, left 5 over jump to finish!"

  Klonk de bovenstaande callout onduidelijk, dan wordt het tijd om deze te leren te begrijpen. Je co-piloot geeft deze pacenotes namelijk terwijl je aan het rijden bent. Deze zijn van essentieel belang om te weten wat er gaat gebeuren. Hierop kun je jouw snelheid dan aanpassen, zoals besproken in het vorige punt.

  De cijfers in de callouts staan voor hoe scherp de bocht is. Hierbij is 1 een erg scherpe bocht, waardoor je veel zult moeten afremmen. 6 is slechts een licht knikje waar je met een redelijke snelheid doorheen kunt razen. Met deze kennis klinken de callouts al een stuk logischer, toch?

  Wanneer je "caution" te horen krijgt van je co-piloot, moet je goed opletten. Meestal gaat het hier om een verraderlijk punt dat er misschien niet lastig uitziet. Benader deze bochten met mate en zorg dat je jouw auto niet tegen een boom parkeert.

  3. Repareer je auto als dat nodig is

  Soms kan het voorkomen dat je toch tegen een boom of ander obstakel bent opgereden. Wie weet heb je er wel een lekke band aan overgehouden. Het is dan beter om deze gelijk te verwisselen, dan om er nog tien kilometer mee door te rijden. Daar verlies je uiteindelijk veel tijd mee.

  Ook tussen wedstrijden door kun je bij het servicepunt je auto weer oplappen. Zorg ervoor dat je zo veel mogelijk repareert, zodat je weer met een frisse auto de volgende wedstrijd of proef op gaat. Zorg wel dat je binnen de tijd blijft met reparaties, want anders krijg je een penalty en dat is ook zonde.

  2. Kijk goed naar gebruikte auto's

  Als je mee wilt doen aan een nieuw kampioenschap, dan kan het voorkomen dat je een nieuwe auto nodig hebt. Deze kun je altijd kopen bij de dealer. Dan weet je dat je een goede, ongebruikte auto hebt.

  Zit je krap bij de kas, dan is het misschien verstandig om een kijkje te nemen onder het kopje 'classifieds'. Hier vind je tweedehands auto's. Deze kosten meestal een stuk minder en hebben soms ook nog eens betere onderdelen erop zitten. Neem hier regelmatig een kijkje, want er zitten wel eens mooie pareltjes bij voor weinig geld.

  Wil je meedoen aan het historische rally kampioenschap, dan moet je altijd een auto hebben uit de classifieds. Deze zijn namelijk niet te verkrijgen bij de dealer.

  1. Volg de DiRT Academy lessen

  Vind je het nog steeds lastig? Dan is het verstandig om alle lessen te volgen in de DiRT Academy. Hier leer je de basale skills die je nodig hebt bij de verschillende disciplines en verder kun je op je gemak aan een auto wennen voordat je hem gebruikt in een wedstrijd. Een erg fijn oefenterrein dus.

  De lessen in de DiRT Academy zijn erg afwisselend. Zo zijn er filmpjes die je moet bekijken die uitleg geven, regels die je kunt lezen en lessen waarin je zelf achter het stuur kruipt. Hierdoor voelen de lessen niet aan als een verplichting en zijn ze ook nog eens leuk om te doen.

  Dit waren onze vijf DiRT 4 tips. Benieuwd naar meer over DiRT 4? Lees dan onze review van de game. Verder hebben wij een lijst van beste features in DiRT 4 opgesteld.

  DiRT 4

  Verkijgbaar vanaf 9 june 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.