Dierendag - Disneys leukste geanimeerde dieren

  Het is vandaag dierendag, dus we zullen even aandacht besteden aan de geanimeerde dieren die Disney door de jaren heen heeft gemaakt. We zijn allemaal opgegroeid met alle of sommige van deze dieren en we willen ze op deze dag even wat liefde geven. Daarom zijn hier Disneys leukste geanimeerde dieren.

  Photo by Pixar - © 2016 Disney/Pixar. All Rights Reserved.

  15. Dory (Finding Nemo, Finding Dory)

  We zijn allemaal wel bekend met de ietwat dementerende vis uit de bekende film Finding Nemo, die uiteindelijk ook haar eigen sequel heeft gekregen genaamd Finding Dory. Het verbaasde ons allemaal niet dat de vergeetachtige vis de weg kwijt is geraakt in deze tweede film, want ook in de eerste film vergat ze telkens wat er enkele seconden ervoor gebeurd was.

  Dory heeft ons met haar vrolijke houding en gezellige uitstraling allemaal hard laten lachen in de films. Daarbij heeft ze ons door een van de meest enge stukken in Finding Nemo heen gezongen en haar guppy-versie heeft ons nog blijer gemaakt. Daarom behoort deze vreemde vis ook in de lijst van Disneys leukste geanimeerde dieren.

  © Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

  14. Cheshire Cat (Alice in Wonderland)

  De Cheshire Cat is een bekend personage van Disney. De vreemde kat komt voor in de geanimeerde film Alice in Wonderland. Ook is hij aanwezig in de live-action remake in 2010. Stephen Fry heeft in de live-action remake toen zijn stem ingesproken.

  De Cheshire Cat is bekend om zijn uitspraak “We’re all mad here”. Dit wordt vaak gequote en de kat zelf staat ook bekend om zijn veel te brede, gluiperige glimlach. Dit kattige karakter is gek genoeg schattig en eng tegelijkertijd. Het zijn de ogen die hem schattig maken en de enorme rij tanden en het vreemde gedrag van de kat waar je angstig van wordt. Desondanks is het een geliefd personage onder de Disney fans. Daarom hoort hij ook bij Disneys leukste geanimeerde dieren.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  13. HeiHei (Moana)

  HeiHei de haan is een van de meest vreemde en nutteloze sidekicks van een Disney prinses die we ooit hebben gezien. Toch is hij geliefd en dat komt door de stompzinnige humor die om het dier hangt. Hij snapt niet helemaal goed waar hij moet pikken om zijn eten te vinden en is niet zo goed in boven water blijven.

  Oorspronkelijk was het de bedoeling van de makers om de haan wel intelligent te maken, en daarnaast trouw als een waakhond en dapper als een beer. Eerlijk gezegd zijn we blij dat dit niet het geval is geweest, want daar hadden we een stuk minder slappe humor aan over gehouden. Dankzij die slappe humor is hij beland in de lijst van Disneys leukste geanimeerde dieren.

  © 1941 - Walt Disney Productions

  12. Dumbo (Dumbo)

  Hoe kunnen we niet houden van een baby-olifant met gigantische oren? Ondanks dat circusdieren best wel zielig zijn, wat Disney in de film ook goed laat zien, snappen we wel dat mensen geld zouden willen betalen om dit kleine olifantje te zien. Vooral aangezien hij kan vliegen. Alleen zouden wij liever betalen om het schattige dier gelukkig te zien.

  We kunnen er niks aan doen, we hebben een zwak voor baby dieren. We kunnen daarom ook niet wachten tot de live-action remake van Dumbo uitkomt in 2019. Tot die tijd kunnen we nog genieten van de geanimeerde versie, want ook daar heeft de Disney klassieker al van die grote, blauwe ogen. Met deze blauwe ogen heeft hij een plekje gescoord in de lijst van Disneys leukste geanimeerde dieren.

  © 2013 Disney Enterprises, Inc. All rights reserved.

  11. Mickey Mouse

  We konden Mickey Mouse niet van deze lijst met de leukste geanimeerde dieren van Disney laten. Hij is tenslotte de mascotte van Disney en een muis is toch zeker een dier. We hebben al jaren veel plezier van Mickey en alle avonturen die hij heeft beleefd.

  Mickey is een van de oudste personages van Disney. Hij begon als een muisachtig personage genaamd Mortimer en kreeg later de nieuwe naam Mickey Mouse. Met zijn vrolijke, hoge stem heeft hij al jarenlang veel kinderen en volwassenen blij gemaakt en doet dat tot op de dag van vandaag nog steeds.

  © 1992 Walt Disney Productions

  10. Abu (Aladdin)

  Abu is een klein aapje en het maatje van Aladdin. Dit is een van de schattigste dieven die je ooit zult tegenkomen. In tegenstelling tot Aladdin die steelt om te overleven, is Abu een echte kleptomaan die dingen steelt voor de lol.

  Stelen is natuurlijk niet oké, maar het wordt iets meer oké als je een klein aapje bent met een hoedje op. Abu heeft zelfs een mini jasje aan. Ook is hij erg loyaal aan Aladdin en zijn eigenwijze personage heeft een leuk effect op de film. Deze boevenkop hoort gewoon thuis in de lijst van Disneys leukste geanimeerde dieren.

  © 1961 - Walt Disney Productions

  9. 101 Dalmatiërs (101 Dalmatiërs)

  We kunnen hier geen specifieke hond uithalen, omdat ze er bijna allemaal hetzelfde uitzien. Maar de schattigheidsfactor wordt hier toch wel echt 101 keer verhoogd, omdat het zoveel kleine puppies zijn. Daar houden we van. Ze zijn klein, gestippeld en worden achterna gezeten door een gestoorde vrouw, wat ze ook nog eens een beetje zielig maakt.

  Ondanks dat Cruella De Vil de honden achterna zit met haar handlangers weten ze als enorme groep van 101 hondjes uit handen te blijven van de dame. Ook zetten ze haar flink voor schut waarna ze met zijn allen een gelukkig leven leiden. Dat leven begint pas echt wanneer Roger en Anita een groter huis kopen om alle puppies te houden.

  Hoe graag zouden wij wel niet een heel groot huis kopen, puur en alleen voor puppies? De schattigheidsfactor van de hondjes heeft de 101 Dalmatiërs een plek gegeven tussen Disneys leukste geanimeerde dieren.

  © Disney/Pixar. All Rights Reserved.

  8. Dug (Up)

  Je kunt al aan zijn snoetje zien dat Dug ontzettend schattig is. Ondanks zijn slechte concentratie, hoort Dug op de lijst van Disneys leukste geanimeerde dieren. Hij is ontzettend enthousiast, vriendelijk en zal altijd klaar staan voor de mensen waar hij van houdt.

  Dug is een golden retriever met een klein beetje overgewicht, maar we vinden het niet erg om een beetje meer van Dug te zien. Hij heeft zelfs een speciale halsband waarmee hij kan praten. Hierdoor kun je eigenlijk al zijn gedachten horen.

  Ondanks dat deze niet altijd even interessant zijn, vinden we het leuk om mee te krijgen wat er in zijn hoofd omgaat. Zo’n halsband wil je toch eigenlijk ook voor je eigen hond?

  © 1998 - Walt Disney Studios. All rights reserved.

  7. Kovu (The Lion King 2)

  Kovu is een voorbeeld van hoe je ook met slechte opvoeding een goede toekomst kunt hebben. Ondanks dat hij opgevoed is om The Pride Lands en voornamelijk Simba te haten, staat zijn liefde voor Kiara hem in de weg. Hij kiest dan ook voor de liefde en probeert iedereen ervan te overtuigen dat ze allemaal samen zouden kunnen leven.

  Kovu is geen echt heldenfiguur, aangezien hij eerst wel van plan was om het plan van de kwaadaardige Zira te volgen. We kunnen hem dat alleen niet kwalijk nemen, aangezien het niet gek is dat je de dingen gelooft die je van jongs af aan met de paplepel zijn ingegoten. Bovendien is de manier hoe hij als welp met Kiara speelt gewoon heel schattig.

  © Disney. All rights reserved.

  6. Bambi (Bambi)

  Iedereen kent Bambi, het is al een oude film uit 1942. Toch zijn de meeste jonge kinderen toch een beetje getraumatiseerd door een niet nader te noemen gedeelte uit de film (dankjewel, Disney). Dit haalt niet weg dat Bambi ontzettend schattig is. Hij heeft grote ogen, is pluizig, is nieuwsgierig en heeft een schattige stem.

  Bambi is eigenlijk een film waar je heel verdrietig van kunt worden, maar het begin van Bambi is leuk. Het jonge hertje is nog veel aan het ontdekken en doet dit met de hulp van zijn konijnenvriend Stampertje. We weten allemaal dat het erg moeilijk is om op ijs te staan, Bambi.

  © 2003 - Walt Disney Productions

  5. Koda (Brother Bear)

  Dit jonge, speelse berenjong heeft ondanks dat hij zijn moeder is verloren nog steeds een avontuurlijke geest. Hij zit vol met energie en is in voor gezelligheid. Ook is hij erg slim en ook een tikkeltje eigenwijs. Deze leuke persoonlijkheid maakt dat hij thuishoort in de lijst van Disneys leukste geanimeerde dieren.

  We vinden het dan ook niet gek dat Kenai uiteindelijk toch van het gezelschap van Koda gaat genieten. We zouden allemaal wel op avontuur willen gaan met deze kleine bruine beer. Ondanks zijn bijdehante opmerkingen zijn we ervan overtuigd dat Koda een van de meest schattige Disney dieren is. Het is jammer dat Brother Bear niet zo’n succes was.

  © 1967 - Walt Disney Studios

  4. Baloo (The Jungle Book)

  Zodra je de naam Baloo ziet, krijg je een liedje in je hoofd die je er de eerstkomende tijd niet meer uit krijgt. Want hij is Baloo, de beer waarvan je leren kan. Baloo zit vol gezelligheid en heeft een relaxte, terughoudende houding. Hij is lekker lui maar houdt wel van een dansje. Van deze gezelligheid kunnen wij zeker wat leren.

  Baloo socialiseert graag, houdt wel van een feestje en is de gezelligheid zelve in The Jungle Book. Deze film kwam uit in 1967 en was een grote hit. Er is een live-action remake gemaakt van deze film en deze was ook een groot succes. Dat is ook geen verrassing, want het zijn allebei geweldige films.

  © Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

  3. Timon en Pumbaa (The Lion King)

  Deze twee kunnen we natuurlijk niet uit elkaar halen. Niet omdat ze zoveel op elkaar lijken, maar omdat dit vreemde stel toch echt bij elkaar hoort. Ook bij deze twee gekken zul je een liedje in je hoofd krijgen: Hakuna Matata. Het helpt in ieder geval om het andere leidje uit deze special uit je hoofd te halen en anders heb je nu een leuke remix. Dit nummer is wereldwijd bekend en staat voor een hele relaxte levensstijl.

  Een stokstaartje en een everzwijn is niet de meest logische combinatie voor een vriendschap, maar in deze film toch wel echt de beste. Voeg er nog een leeuw aan toe en je krijgt een gezellig nummer met een mooie overgang van leeftijd (met alleen een leeuw die ouder wordt). Deze twee gekken hebben zeker een plek verdient op deze lijst van Disneys leukste geanimeerde dieren.

  © 1981 - Walt Disney Productions

  2. Tod/Frey (The Fox and the Hound)

  In de Engelse versie staat de kleine vos bekend als Tod, maar in de Nederlandse versie zoals wij hem als klein kind hebben leren kennen heet hij toch echt Frey. We werden allemaal al verliefd op Frey op het moment dat hij als een klein vosje tegen Mama Uil aankroop. Vervolgens werd hij bevriend met zijn maatje Frank.

  Beiden diertjes waren verdrietig toen de vriendschap niet voort kon duren vanwege het gemene baasje van Frank, maar Frey wou eigenlijk niet stoppen met geloven in de vriendschap die de twee dieren hadden. We worden ook al zo verliefd op zijn band met Grootje. Wij willen allemaal ook zo’n band met een vosje en daarom hoort hij ook thuis op de lijst van Disneys leukste geanimeerde dieren.

  © 1999 - Walt Disney Studios. All rights reserved.

  1. Terk (Tarzan)

  Terk zorgt in de film voor Tarzan alsof zij zijn grote zus is. Ze is een van de weinigen die gelijk een band opbouwt met Tarzan, alhoewel zij dit tegenover haar gorilla-vrienden aan het begin wat beschamend vindt. Tot op het moment dat Tarzan van een hoge klif te water springt en ze samen bevriend raken met Tantor.

  Terk heeft een goed gevoel voor humor en is vaak ook wel wat wild. Ze kan ook erg bazig zijn maar dit levert een hoop grappige momenten op. We weten dat ze een groot hart heeft, al laat ze dit niet heel graag zien. Ze hoort toch zeker als eerste op de lijst van Disneys leukste geanimeerde dieren.

  Disneys leukste geanimeerde dieren

  Deze geanimeerde dieren van Disney zijn toch echt de leukste die het bedrijf heeft gecreëerd, daarom worden zij vandaag op dierendag even extra in het zonnetje gezet. We hebben de kans gehad om met deze dieren op te groeien en zullen deze herinneringen altijd kunnen waarderen.

  Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 4 oktober 2018.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.