Deze unieke Horizon Forbidden West features zijn om van te smullen!

Article
zaterdag, 12 februari 2022 om 14:00
2021 12 17 horizon 1f1639303806
Horizon Zero Dawn is vanwege zijn unieke mechanics een ongelofelijk populaire game geworden. Veel van deze unieke features keren terug in Horizon Forbidden West. Daarom is het tijd om de exclusieve features van Horizon Forbidden West onder de loep te nemen!

De setting van Horizon Forbidden West

We trappen deze lijst af met de setting van Horizon Forbidden West. De game speelt zich af in een postapocalyptische wereld, waarbij dino-achtige machines de dienst uitmaken. Nadat de wereld zoals wij die kennen is vergaan, is de aarde als het ware opnieuw geboren in Horizon Zero Dawn.
De machines uit het eerste deel keren terug, maar omdat Aloy naar een nieuw gebied reist, zal ze oog in oog komen te staan met gloednieuwe robots. In de trailers hebben we onder meer al de Shellsnapper en Bristlebacks gezien, twee nieuwe soorten dinorobots in Horizon Forbidden West. Ook kan Aloy er op rekenen dat ze een slangachtige machine moet uitschakelen. Kortom, ze zal wederom haar 'vrouwtje' moeten staan.

Uitgebreid vechtsysteem

Naast de setting is ook het vechtstysteem in de Horizon serie heel uniek. De machines die rondlopen in de wereld van zowel het vorige deel als Horizon Forbidden West vragen allemaal op een unieke manier van uitschakelen. Het is handig voor Aloy om de zwakke punten van haar tegenstanders te kennen, want op die manier kan ze verstandig omgaan met een pijl en boog. Daarnaast kan ze werken met verschillende pijlen wat voor nog meer tactiek zorgt. Bepaalde dino's kunnen niet zo goed tegen vuurpijlen, terwijl andere vijanden juist verlamd raken wanneer je een Shock Arrow gebruikt.
Naast de pijl en boog zal Aloy in Horizon Forbidden West meer gebruik moeten maken van melee combat. Dat gedeelte is veel dieper uitgewerkt dan in deel één, zoals in de trailer hierboven goed te zien is. De speer kun je bijvoorbeeld voor stealth-aanvallen gebruiken, maar ook vijanden kunnen daarmee verlamd worden. Verder zal Aloy straks meer toffere combinaties uit kunnen uitvoeren. Krijg je er al zin in? Wij wel!
horizon forbidden west g 1920x10801f1641903690

Prachtig op PS5 én PS4

Als je op avontuur gaat en diverse vijanden naar het hiernamaals mag sturen, doe je dat natuurlijk het liefst in een mooie omgeving. Wat dat betreft hebben wij gamers niet te klagen, want de Horizon Forbidden West belooft prachtig te worden. Dit geldt voor zowel de PlayStation 4 als de PlayStation 5 versie! Dat de game er zelfs op de PS4 er enorm gelikt uitziet, komt door de engine die Guerrilla gebruikt, de zogeheten Decima engine. Daardoor zouden we bijna vergeten dat er al een nieuwe generatie spelcomputers is ingeleid. Dus mocht je nog geen PS5 hebben kunnen bemachtigen, schaam je dan niet om Nederlands trots te spelen op de PS4.
Natuurlijk is het wel zo dat als je een PS5 hebt, vooral voor deze versie moet gaan. De PS5 kan immers voor een native 4K resolutie zorgen, waardoor de game nog een stukje mooier oogt.
dualsense ps5f1603819788

Haptic feedback en andere DualSense features

Als je dan tóch op de PS5 gaat spelen, mogen we één ding niet vergeten en dat is de besturing. De DualSense controller, die enkel alleen voor de PlayStation 5 beschikbaar is, zorgt er namelijk voor dat jouw tijd in Horizon Forbidden West extra speciaal wordt.
De controller brengt namelijk via de adaptive triggers een extra rijke ervaring met zich mee. Wanneer je Aloy's boog aanspant, voel je de kracht min of meer terug in de triggers van de DualSense controller. De spanning van de boog voel je daardoor in je handen terug terwijl je aan het spelen bent. Daardoor is het net alsof je zelf een pijl en boog in je handen hebt in de postapocalyptische bossen!
horizon forbidden west 2f1632911376

Het overnemen van robots

Tot slot moeten we het nog hebben over het overnemen van robots. In andere games, zoals bijvoorbeeld Red Dead Redemption 2, koop je een paard en houd je dit rijdier voor altijd, tenzij je weer een nieuwe koopt. In Horizon Forbidden West gaat dit er net iets anders aan toe. Hier neem je namelijk machines letterlijk over en daardoor kun je op een beest rondrijden in de de wondere wereld van Horizon.
Later in de skill tree kan je er ook voor kiezen om een feature vrij te spelen waarmee je met één druk op de knop meteen een rijdier ontvangt. Zo hoef je niet eerst een kudde van Striders te vinden. Niet alleen rijdieren, maar ook andere machines zijn over te nemen. Dit biedt enorm veel mogelijkheden als het aankomt op gevechten en dus tactiek.
De opties die Aloy's staf voorschotelt zijn onwijs uniek en maken Horizon Forbidden West dan ook uniek.

Populair Nieuws