Deze game genres spelen jullie het meest!

  De afgelopen week waren wij benieuwd welke game genres jullie allemaal spelen. In onze poll konden jullie je stem uitbrengen en het genre dat jullie het meest spelen selecteren. Nu is de uitslag bekend en vertellen wij meer over de vijf genres die de meeste stemmen hebben behaald.

  5. Sports

  Er zijn een hoop subgenres voor sportgames, dus het is niet zo gek dan het genre een plek in de top 5 heeft behaald. Games waar iedereen het over heeft binnen het sport genre zijn natuurlijk FIFA, NBA, Football Manager, PES, NBA, WWE en NHL.

  Het sportgenre is vergeleken met bijvoorbeeld een shooter eigenlijk heel normaal. Voor de games is vaak niet veel fantasie nodig, want de games gaan meestal over sporten die in het echt ook bestaan. Situaties uit shooters kunnen ook echt voorkomen zoals oorlogen, maar gelukkig maken de meesten van ons dat niet mee.

  Sportgames die nog uit moeten komen zijn FIFA 19, WWE 2K19 en PES 2019.

  4. RPG

  De naam RPG is een afkorting van role-playing game in het Engels. In het Nederlands is de naam simpelweg rollenspel. In games nemen spelers dan ook een rol aan van een personage dat een rol speelt in een spel.

  Een van de eerste RPG’s was Dungeons & Dragons. Het RPG genre bloeide vooral op toen World of Warcraft werd uitgebracht in 2004. Deze game staat nog steeds sterk in zijn schoenen en heeft recent nog een update gekregen: Battle for Azeroth.

  RPG games zijn onder andere The Elder Scrolls Online, Dragon Quest games, Assassin’s Creed games en Secret of Mana.

  3. Actie RPG

  Het actie RPG genre is een subgenre van RPG games. Omdat het genre zo groot is hebben wij deze apart in de lijst vermeld. Meningen kunnen verdeeld zijn over dit genre doordat niet iedereen vindt dat er veel actie zit in bepaalde games, ook al vallen ze wel onder het genre. Games die dit genre hebben bevatten RPG-elementen met een vleug actie.

  RPG games waar onder andere veel actie in voorkomt zijn Monster Hunter World, Nioh en Final Fantasy games. Games die nog uit moeten komen zijn onder andere Biomutant en Code Vein.

  2. Shooter

  Eén van de meest bekende genres is de shooter. Dit blijkt dan ook uit de resultaten, want het shooter genre deelt een eerste plek met een ander genre. Wat dit genre is gaan we natuurlijk nog niet verklappen.

  Games die onder het genre shooter vallen hebben een personage dat in bezit is van een schietwapen. Vaak is het doel van deze games om tegenstanders dood te schieten en zelf te blijven leven. Kijk maar naar de Call of Duty games en Fortnite.

  Een paar bekende shooters die je nu kan spelen zijn Wolfenstein 2, Far Cry 5, Star Wars Battlefront 2, Call of Duty: WW2, Fortnite. Shooters die nog uit moeten komen zijn Fallout 76, Battlefield 5, Call of Duty: Black Ops IIII en Hitman 2.

  1. Avontuur

  Het genre avontuur en shooter hebben een gedeelde plaats. Er waren dus evenveel stemmen voor beide games. Dit is ook niet zo raar, want beide genres zijn enorm populair. Het is soms lastig te bepalen wat onder een avontuur wordt verstaan, want vaak biedt een game meer aan dan enkel dat thema. Al is er een game die binnenkort uitkomt die duidelijk onder dit genre geschaard kan worden: Shadow of the Tomb Raider.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.