Instagram gaat op zwart uit solidariteit voor Black Lives Matter protesten

News
dinsdag, 02 juni 2020 om 10:00
instagram 3f1586113763
Het wereldnieuws wordt momenteel gedomineerd door de Black Lives Matter protesten overal in de Verenigde Staten en zelfs in andere landen. Om steun te betuigen aan de de protesteerders zorgen gebruikers ervoor dat Instagram 'op zwart gaat'.
Sinds het overlijden van George Floyd tijdens een gewelddadige arrestatie is de maat vol voor de zwarte gemeenschap in de Verenigde Staten. Na al meerdere soortgelijke voorvallen alleen al in 2020, zonder betekenisvolle veranderingen, zijn er overal in het land protesten uitgebroken.
De beweging wordt met gemixte gevoelens ontvangen, mede door de plunderaars die gebruikmaken van de chaos, maar de protesten kunnen alsnog op veel steun rekenen. Ook gebruikers op Instagram zetten zich massaal in voor Black Lives Matter, door letterlijk op zwart te gaan. Er worden talloze posts gemaakt met alleen een zwart vlak. Wanneer je zoekt op de hashtag #blacklivesmatter zal je dus alleen een zwarte pagina te zien krijgen.

Trump gaat strijd aan met social media

Social media in het algemeen komen vandaag bovendien in een lastig parket te zitten. De grote techbedrijven zijn allemaal gevestigd in de Verenigde Staten en na onenigheid met Twitter heeft Donald Trump stappen ondernomen om de macht van social media te dwarsbomen. Door een executive order van de president kunnen social media nu verantwoordelijk gehouden worden voor de berichten die gebruikers plaatsen.
Het is alleen nog maar de vraag hoe lang deze wet van kracht blijft, want volgens criticasters gaat het volledig in tegen het Eerste Amendement van de Amerikaanse Grondwet: vrijheid van meningsuiting.
Dit artikel is op 27 augustus 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties