Komische horror op Netflix - 5 hilarische films met horrorelementen!

  Wat is de leukste komische horror on Netflix? We hebben vijf films uitgekozen die hilarisch zijn om te kijken, maar wel boordevol horror-elementen zit. Wil je graag lachen en bloed zien in je films? Dan is dit de lijst voor jou!

  United International Pictures

  Shaun of the Dead

  Sommige acteurs zijn onlosmakelijk verbonden aan een andere acteur. Denk bijvoorbeeld aan Laurel en Hardy, Johnny Depp en Helena Bonham Carter en Robert de Niro en Joe Pesci. In dat rijtje kunnen ook makkelijk Simon Pegg en Nick Frost geschaard worden.

  Het duo is voornamelijk bekend geworden door de zogeheten Cornetto Trilogy, dat in 2004 begon met Shaun of the Dead. De titel speelt in op Dawn of the Dead en een uitbraak van een zombievirus staat dan ook centraal.

  Dat valt Shaun (Pegg) alleen niet snel op, wanneer hij bezig is met zijn dagelijkse gang van zaken. Wanneer hij eindelijk doorheeft dat het grootste gedeelte van Londen uit is op zijn hersenen, stelt hij met huisgenoot Ed (Frost) een plan op om zijn vriendin en moeder te redden en de storm uit te zitten in de plaatselijke kroeg. Zoals we van een kwaliteitsparodie mogen verwachten gaat dat gepaard met veel humor en geslaagde referenties naar andere horrorfilms.

  Dutch FilmWorks

  Cabin in the Woods

  Niet alle parodieën zijn hetzelfde. Sommige films proberen een compleet genre op de hak te nemen en alle clichés uit te vergroten, terwijl andere films juist een ode maken en op humoristische wijze hun liefde voor het genre uiten.

  Cabin in the Woods is volgens producent en schrijver Joss Whedon alleen een loving hate letter. Samen met regisseur en mede-schrijver Drew Goddard wilde het tweetal met de film laten zien wat ze haten en waar ze van houden in het genre, om de rest van de industrie wakker te schudden.

  Dat is zeker goed gelukt, want hoewel Cabin in the Woods een parodie is op het horrorgenre, is het tegelijkertijd ook één van de beste horrorfilms van de afgelopen paar jaar. Net zoals in veel andere horrorfilms volgen we een groep jongeren (waaronder Chris Hemsworth en Kristen Connolly) die vakantie willen vieren in een afgelegen blokhut in het bos. Al snel neemt het uitje een dramatische wending...

  Netflix

  The Babysitter

  Babysitters zijn een bekende verschijning in horrorfilms. De meest bekende is uiteraard Laurie Strode uit Halloween, gespeeld door Jamie Lee Curtis die dankzij haar iconische rol in één klap beroemd werd. Door het succes van de franchise is het thema vaak teruggekeerd in andere films.

  The Babysitter gooit het alleen over een andere boeg. In eerste instantie lijkt Bee (Samara Weaving) de gedroomde oppas voor elke jongen, maar dat idee slaat snel om wanneer de 12-jarige Cole (Judah Lewis) ‘s avonds laat uit bed kruipt. Bee heeft een aantal vrienden uitgenodigd, waarbij ze Truth or Dare spelen. Het ziet er onschuldig uit, totdat Bee een tweetal messen in het achterhoofd van één van de aanwezige jongeren steekt. Samen met de rest van haar vrienden blijkt Bee uit te maken van een bloederige cult. Ineens moet Cole alles uit de kast halen om te overleven.

  Dutch FilmWorks

  Child’s Play

  Sinds de opkomst van het slasher subgenre in horrorfilms zijn er veel iconen geboren, die zelfs herkenbaar zijn voor mensen die nog nooit een horrorfilm hebben gezien. Michael Myers uit Halloween, Jason Voorhees van de Friday the 13th-franchise en Nightmare on Elm Street’s Freddy Krueger zijn daar goede voorbeelden van.

  Langzaam maar zeker heeft ook de pop Chucky zich in dat rijtje geschaard. Een ogenschijnlijk onschuldige kinderpop die bezeten is door een seriemoordenaar is dan ook een behoorlijk enge gedachte. Net zoals veel andere klassieke horrorfranchises heeft Child’s Play ook een reboot gekregen.

  Deze keer wordt Chucky vertolkt door Mark Hamill, die in de handen komt van de alleenstaande moeder Karen Barclay (Aubrey Plaza). Zij ziet de pop, die dit keer een complete smart device is geworden, als een perfect cadeau voor haar slechthorende zoon Andy (Gabriel Bateman). Wanneer de ogen van Chucky op rood gaan blijkt dat alleen geen handige keuze te zijn geweest.

  Zombieland

  We sluiten de lijst van komische horror on Netflix af met zombies, namelijk met Zombieland! Zombies blijven populair en dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de hitserie The Walking Dead. Deze serie neemt het onderwerp echter serieus. Zombies zijn ook vermakelijk om te kijken als ze belachelijk worden gemaakt.

  Dit werkte al perfect in Shaun of the Dead en werkt net zo goed in Zombieland. In Zombieland wordt op een creatieve manier omgegaan met het zombiegenre. We volgen het personage van Jesse Eisenberg die voor zichzelf een hele waslijst aan regels heeft verzonnen om te overleven.

  Deze regels worden vaak door de film herhaald en verschijnen ook op het scherm als geheugensteuntje. Enkele leuke regels zijn: denk om je cardio, kijk uit voor toiletten en doe altijd je gordel om. Zombieland bevat naast Jesse Eisenberg ook Woody Harrelson, Emma Stone & Abigail Breslin.

  Een andere welbekende acteur heeft ook een kleine, maar hilarische bijrol in de film. Wie dit is gaan wij uiteraard niet verklappen, daarvoor moet je Zombieland zelf aanschouwen. Heb je van de film genoten, dan zal je waarschijnlijk ook blij worden van het tweede deel: Zombieland Double Tap. Deze staat alleen nog niet op Netflix.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.