7 dingen die je moet weten over de Tennis World Tour release

Article
woensdag, 28 februari 2018 om 17:00
7 dingen die je moet weten over de tennis world tour release 127026 2
De Tennis World Tour release is al in mei en wij hebben een aantal toffe details voor jullie over deze gloednieuwe tennisgame. Van nieuws over de Switch-versie tot wat we allemaal van de game kunnen verwachten als hij eenmaal in de schappen ligt.

Switch-versie

Naast dat Tennis World Tour release in mei zal zijn voor de PlayStation 4 en Xbox One, zal er ook een versie komen voor op de Nintendo Switch. Zo kunnen we met deze console annex handheld overal waar we maar willen een potje tennis spelen.
Het mooiste aan dit feit is dat het enige verschil tussen de Switch-versie en de andere consoles de graphics zijn. Als je besluit om het spel op de Switch te kopen dan zit er dus alleen grafisch een verschil in het spel. Het is dus niet zoals met FIFA 18 op de Switch dat er een modus ontbreekt.
127030

Singles en Doubles

Je kunt de sport tennis op verschillende manieren spelen. Zo kun je een potje 1-tegen-1 spelen maar je kunt er ook voor kiezen om samen met iemand het tennis strijdveld op te gaan en het twee anderen het lastig te maken. Alleen kan dit nog niet meteen in Tennis World Tour.
Deze doubles zitten niet meteen bij de Tennis World Tour release inbegrepen. De twee tegen twee wedstrijden zullen vlak na het uitkomen van het spel aan de game worden toegevoegd. Dit zal in de vorm zijn van een uitbreiding, maar geen zorgen! Deze DLC zal gewoon gratis op te halen zijn en daar hoef je geen cent extra voor neer te leggen.
127032

DLC

Over DLC gesproken, de ontwikkelaars hebben al plannen liggen voor verschillende uitbreidingspakketten. Het gaat hier dit keer wel om betaalde DLC, de makers moeten namelijk een manier vinden om het spel levend te houden voor een aantal jaar. Ontwikkelaar Breakpoint en uitgever Bigben Interactive hebben namelijk nog geen plannen liggen voor een nieuw deel binnen nu en een paar jaar.
Deze DLC zal bestaan uit nieuwe tennissers, zowel huidige als oude. Wie weet kunnen we voor een paar euro wel het veld betreden met een Rafael Nadal, Kiki Bertens of Boris Becker. Deze tennissers zijn namelijk nu nog niet te vinden in Tennis World Tour
127038

Licenties

Sommige spelers zullen dus ontbreken in het spel, waaronder de drie eerder genoemde op de vorige pagina. In totaal zijn er dertig officiële en gelicenseerde spelers in het spel te vinden. Denk aan spelers als Roger Federer, Gaël Monfils en Caroline Wozniacki.
Helaas zullen er geen officiële toernooien in het spel zitten. We kunnen dus niet aan de slag met onze favoriete tennissers op toernooien als Wimbledon en Roland Garros. Ieder toernooi is zelf gecreeërd door ontwikkelaar Breakpoint Studio.
127043

Skill systeem

Het skill systeem zorgt voor een extra diepe laag in het spel. Dit is bedoeld om het voor de meer ervaren spelers interessanter te maken. Het skill systeem laat jou kiezen uit een aantal vaardigheden waarmee je jouw tegenstander wellicht de das mee om kan doen. Denk hierbij aan skills die jouw tennisser beter maakt in bijvoorbeeld serveren.
Dit betekent niet dat als je geen verstand hebt van tennis dat je met dit skill systeem buitenspel staat. Je kunt namelijk nog steeds leuk een balletje op en neer slaan, zonder dat daar al te veel poespas bij komt kijken.
127047

Carrière

Dit systeem van skills is vooral bedoeld om te gebruiken in de carrièremodus. Van deze modus kunnen we inmiddels dromen, want in elk sportspel is er wel een te vinden. Dus ook in Tennis World Tour, maar daar gaat het net iets anders dan we gewend zijn.
In deze carrière spelen we als ons eigen gemaakte speler, maar dan in de laatste fase van je carrière. Je begint in de top 100 en moet je langzamerhand een weg weten te werken naar de top. Dit gaat gepaard met veel extra's buiten het veld die zorgen voor veel diepgang.
Zo zul je met jouw speler niet alleen op de tennisbaan een rol moeten vervullen, maar ook daarbuiten. Het binnenhengelen van sponsoren en werken met coaches is van een groot belang in Tennis World Tour en daarnaast kun je hierin de balans zelf bepalen. Sta je liever alleen maar op het veld? Dan zul je minder dingen doen buiten het veld en vice versa.
127054

Diepgang

Naast de diepgang in de carrière zit er in het hele spel ook veel diepgang. Bijna alles heeft wel effect op een potje tennis. Denk bijvoorbeeld aan je uitrusting, met welk racket ga je spelen? Een detail als dit heeft invloed op het spel.
Daarnaast zijn de verschillende stadions ook van belang, want op welke ondergrond ga je spelen? Op gras zal de bal anders stuiteren dan op gravel. Ook de weersomstandigheden hebben effect op de tennisbal, want als het regent en het veld is nat heeft dat invloed op de bewegingen van de bal.

Details over de Tennis World Tour release

Dit is wat je moet weten over de Tennis World Tour release. Wij zijn in ieder geval enthousiast, want het is inmiddels alweer 7 jaar geleden dat de laatste tennisgame uitkwam: Top Spin 4. Lees ook meer over onze ervaring in de Tennis World Tour hands on.