Kirby Star Allies Preview - Op stap met vrienden

  Kirby maakt zijn debuut op de Nintendo Switch met een gloednieuw avontuur genaamd Kirby Star Allies! In dit spel trekt onze held er weer zoals vanouds op uit in een 2D platformer, maar ditmaal krijgt hij hulp van talloze vrienden. Wij delen onze eerste indruk in deze Kirby Star Allies preview.

  Kirby is een druk baasje. Vorig jaar bestond de roze held 25 jaar en dat werd gevierd met wel drie verschillende games! Als klap op de vuurpijl werd tijdens de E3 een gloednieuwe Kirby game aangekondigd, een kleurrijk platform avontuur voor de Nintendo Switch genaamd Kirby Star Allies.

  Net als Triple Deluxe en Planet Robobot voorheen, rent Kirby in Kirby Star Allies weer door talloze verschillende levels vol met puzzels, vijanden en geheime verzamelobjecten. Maar waar bij de vorige twee titels de focus vooral lag op singleplayer, ligt de focus bij Kirby Star Allies volledig bij de co-op multiplayer ervaring die het spel biedt.

  Het spel heet namelijk niet voor niets Star Allies! In dit avontuur wordt Kirby namelijk bijgestaan door zijn eindeloze hoeveelheid aan vrienden die hij de afgelopen jaren heeft gemaakt. Maar liefst drie vrienden kunnen spelen als deze zogenaamde 'allies'. wat zorgt voor een geweldige co-op avontuur!

  Kirby Star Allies Preview

  Spreid de liefde

  Net nadat Dream Land hersteld is van de alieninvasie tijdens Kirby Planet Robobot wordt Kirby's thuisland alweer aangevallen door een nieuw kwaad. Het regent donkere harten! Iedereen die in aanraking komt met deze donkere harten wordt een slecht persoon. Zo begint King Dedede zoals vanouds weer al het eten in Dream Land voor zichzelf te stelen nadat hij in aanraking komt met een donker hart.

  Ook Kirby wordt getroffen, maar met een hele andere uitkomst! Kirby krijgt juist de gave om zijn liefde te verspreiden om nieuwe vrienden te maken, die hem helpen tijdens zijn reis om Dream Land te bevrijden van dit nieuwe kwaad. Door op de X knop te drukken gooit Kirby zijn hartje naar een vijand toe.

  Deze vijand verandert vervolgens in een vriend en zal Kirby overal volgen. De vrienden worden door de computer bestuurd, net als de Helpers in Kirby Super Star.

  Maar de charme van deze nieuwe mechanic komt pas echt naar voren wanneer deze vriend bestuurd wordt door één van jouw vrienden of vriendinnen. Kirby Star Allies kun je namelijk ervaren met een team van maximaal vier spelers! Ja, dat maakt ons blij.

  Kirby Star Allies Preview

  Van hulpje naar held

  Al deze speelbare personages hebben eigen krachten. Deze zijn gebaseerd op de eindeloze hoeveelheid kopieer krachten die Kirby kan bemachtigen. Zo kan elke speler dus een held naar keuzen kiezen. Hierdoor voelen de vrienden ook erg uniek, aangezien elke kracht weer een ander effect heeft.

  Wanneer je de krachten van jou en vrienden combineert kun je gebruik maken van de gloednieuwe vriendenkrachten! Hiermee kun je verschillende puzzels oplossen, je wapens verbeteren of zelfs sterkere aanvallen uitvoeren. Dit doe je door de analoge stick omhoog te duwen. Kirby of één van zijn vrienden kan dan zijn krachten combineren met verschillende elementen door ze aan vrienden te geven.

  Hierdoor kunnen supersterke combinaties ontstaan zoals een elektrisch zwaard (dat verdacht veel op Robins Levin Sword uit Fire Emblem lijkt) of een een allesvernietigende curling steen wanneer je de krachten ijs en steen combineert. Er zijn eindeloos veel combinaties te verzinnen!

  Kirby Star Allies Preview

  De kracht van vriendschap

  Samenwerken om verschillende kracht combinaties te laten ontstaan betuigt al van een goede vriendschap, maar Kirby en en zijn vrienden worden pas echt hecht wanneer ze een grote speciale aanval uitvoeren! Tijdens deze aanvallen vorm je letterlijk een vriendenkring om overal doorheen te rollen, of wals je over hordes vijanden met de meest agressieve polonaise ooit als een vriendentrein!

  Daarnaast zijn er ook weer wat nieuwe krachten! Water keert terug uit Return to Dream Land en ook Beetle uit Triple Deluxe is weer van de partij. De geliefde Yo-Yo kracht is ook weer terug van weggeweest en kan zelfs transformeren dankzij de verschillende krachten combinaties.

  Gloednieuw is de Artist kracht. Hiermee krijgt Kirby beschikking over een magische verfkwast om af te rekenen met vijanden. Kunst was nog nooit zo krachtig! Tenslotte is er nog de Spider kracht waarmee Kirby zijn prooi in een spinnenweb vangt, Spiderman style.

  Naast het hoofdavontuur zijn er uiteraard ook weer wat minigames te spelen voor wat afwisseling. Deze minigames komen in de vorm van een houthakwedstrijd vol obstakels en een honkbal '’wie het verst kan slaan'' wedstrijd waarin alles draait om de juiste timing. Deze minigames zijn te spelen met de motion controls van de joy-con, maar ook gewoon met knoppen van controller.

  Kirby Star Allies Preview

  Kirby Star Allies Preview - Op Stap Met Vrienden

  Het spel ondersteunt ook amiibo. Door verschillende amiibo in te scannen ontvang je verschillende extra's zoals eten om wat HP te herstellen en in sommige gevallen zelfs extra puzzel stukjes om te verzamelen om extra plaatjes vrij te spelen.

  Kirby Star Allies belooft weer een prachtige Kirby titel te worden. Het spel is net zo goed wanneer je het in je eentje speelt, maar net als zoals zo veel activiteiten haal je de volledige potentie uit het spel door het met meerdere spelers te spelen. Dit kan misschien af en toe wat chaotisch zijn, dat ligt uiteindelijk aan de houding van speler zelf. Goed teamwerk is dus de sleutel tot succes.

  Wij raden je alvast aan vrienden te verzamelen om dit avontuur mee te spelen, want Kirby Star Allies kan zo maar de co-op sensatie van dit jaar worden!

  Ook zo zin om met Kirby en zijn vrienden op stap te gaan? Nog even geduld! Het spel verschijnt 16 maart in de winkels. Pre-order Kirby Star Allies nu alvast om er op de dag van release er mee aan de slag te gaan.

  Kirby Star Allies

  Verkijgbaar vanaf 16 march 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.