Destiny Age of Triumph reveal - Wat we tot nu toe weten

  De derde en laatste livestream voor de Destiny Age of Triumph reveal heeft inmiddels plaatsgevonden. In deze livestream heeft ontwikkelaar Bungie meer informatie over deze nieuwe update uit de doeken gedaan. Lees hier alles wat we tot nu toe weten op een rijtje.

  Tijdens de eerste Destiny Age of Triumph reveal werd duidelijk gemaakt dat de nieuwste en tevens laatste grote contentupdate voor Destiny vanaf 28 maart te spelen zal zijn. De update draagt de naam Age of Triumph en zorgt ervoor dat alle raids in de game op een hoger niveau te spelen zullen zijn, iets waar fans al lang op zaten te wachten. Bovendien worden spelers voorzien van een nieuw record book, dat maar liefst dertien pagina's telt en daarmee het grootste record book in Destiny tot nu toe is. In dit artikel zetten we alle informatie uit de Destiny Age of Triumph reveal op een rijtje!

  De nieuwste informatie, dus de informatie uit de derde livestream, is vanaf pagina 7 te lezen. De eerste zes pagina's behandelen de informatie die tijdens de eerste en tweede livestream naar buiten werd gebracht.

  Alle raids naar het huidige niveau gebracht

  Met Age of Triumph krijgen spelers een goede reden om de oude raids in Destiny weer eens op te pakken, aldus Joe Blackburn, senior raid designer bij Bungie in de livestream van gisteravond. Alle raids in de game worden namelijk geüpdatet voor de huidige Light levels. Het Light level cap van de spelers blijft hetzelfde, namelijk 400, en volgens Bungie zullen alle vier de raids vanaf dat moment zogenaamde rituals bevatten, die spelers helpen om dit maximale level te bereiken.

  De geüpdatete raids krijgen een Light level van 390, wat vooral bij sommige eerdere raids een enorm verschil maakt. De allereerste raid uit Destiny, The Vault of Glass, is een level 26 raid (level 30 in de hard-modus) die sinds de lancering nooit moeilijker is gemaakt of voorzien is van challenges: daar komt nu eindelijk verandering in.

  Dankzij de Age of Triumph update wordt het doorlopen van oude raids zoals de Vault of Glass of Crota's End weer de moeite waard. Aangezien het nieuwe Light level van de raids zo hoog ligt, zullen er ook mooie beloningen te behalen zijn. Zo noemde Blackburn bijvoorbeeld wapens als de Vex Mythoclast, een onder spelers geliefd wapen dat te behalen is in de Vault of Glass raid. Volgens hem ligt het plezier voor ervaren spelers vooral in het verkrijgen van deze beloningen die op deze manier meteen al een hoog level zijn, in tegenstelling tot wapens uit raids van een lager niveau.

  Wekelijkse featured raids

  Naast het feit dat alle raids naar een hoger niveau getild worden, krijgen we volgens de Destiny Age of Triumph reveal ook de maken met wekelijkse featured raids. Dit is een nieuw element in de director en verschilt van de standaard uitgelichte raid. Bij deze wekelijkse featured raid wordt iedere week namelijk een specifieke raid geüpgradet naar level 42 en Light level 390, en zijn bovendien alle challenges voor deze raid op hetzelfde moment actief.

  De eerste featured raid is Crota's End, die in de eerste week van Destiny Age of Triumph te spelen is. Daarna volgen respectievelijk de raids Vault of Glass, King's Fall en Wrath of the Machine. Nadat alle raids live zijn gegaan kunnen ze gewoon op het hogere niveau gespeeld worden, maar alle challenges zijn alleen actief wanneer het gaat om de wekelijkse featured raid.

  Geen make-over, wel aanpassingen

  Ook zullen spelers nieuwe elementen tegenkomen in deze raids, zoals nieuwe collectibles. Dit betekent niet dat de raids een make-over krijgen, zoals Bungie dat bij verschillende strikes (zoals Sepiks Perfected en de Taken-versie van Winter's Run) gedaan heeft.

  Toch zijn er wel enkele veranderingen in de raids te vinden. Bungie laat weten aanpassingen te maken om zo de speelervaring te verbeteren. Een voorbeeld hiervan is het inkorten van het tergende Oracles stuk in de Vault of Glass, waar veel gefrustreerde spelers zich waarschijnlijk wel in kunnen vinden.

  Bovendien kunnen spelers nieuwe uitrustingen voor hun personages verdienen in de raids. De gear die te vinden is in de geüpdatete raids is nu uitgerust met één slot voor ornaments. De gear uit de nieuwste raid, Wrath of the Machine, had al één zo'n slot, maar heeft er nu twee.

  Nieuw record book

  De Destiny Age of Triumph reveal bracht ons niet alleen nieuws over de geüpdatete raids. Zo zit er ook een nieuw record book aan te komen, dat maar liefst dertien pagina's telt en daarmee het grootste record book tot nu toe is in Destiny. Ryan Paradis, lead designer van Destiny, laat weten dat dit boek vergelijkbaar is met het eerder verschenen Moments of Triumph record book, maar dat de uitdagingen nu voor de hele looptijd van Destiny gelden.

  Dit betekent dat spelers van het eerste uur al meerdere activiteiten uit het record book kunnen afstrepen, aangezien deze spelers beloond worden voor de mijlpalen die ze in het verleden behaald hebben. Als voorbeeld wordt het punt "From the Beginning" genomen, die van toepassing is op iedere speler die Destiny in de lanceringsperiode heeft gespeeld. Deze periode duurde vanaf lancering van de game in september 2014 tot aan de release van de eerste expansie The Dark Below in december 2014. Dit betekent niet dat er voor ervaren spelers niets meer te doen is: volgens Paradis zul je minder dan de helft van het boek ingevuld hebben, zelfs wanneer je Destiny vanaf dag één hebt gespeeld en letterlijk alles gedaan hebt wat de game te bieden heeft.

  Opgedeeld in verschillende thema's

  Door de activiteiten uit dit nieuwe record book te voltooien kunnen spelers XP (voor de voortgang van het boek) verdienen en andere beloningen, zoals emblems. Iedere pagina van het boek heeft een eigen thema, zo zijn er in ieder geval pagina's voor het verhaal, de raids, de strikes en de Crucible te vinden. Ook zijn er pagina's voor iedere class in Destiny en is er een pagina gewijd aan Trials of Osiris. Het record book wordt gedeeld over je gehele Destiny account: je hoeft dus niet alles met één personage gedaan te hebben.

  Bovendien hoeven spelers niet iedere activiteit uit het nieuwe record book te voltooien om alle beloningen in de wacht te spelen. Volgens Paradis hoeven spelers maar ongeveer driekwart van het record book te voltooien om alle beloningen te verdienen. Spelers die rang zeven in het boek behalen, krijgen de mogelijkheid om een uniek item in de Bungie Store aan te schaffen. Dit is een blauw t-shirt met het Age of Triumph logo erop en de Xbox Live gamertag of het PlayStation Network ID van de speler op de mouw gedrukt.

  Destiny 1 zal speelbaar blijven

  Age of Triumph is de laatste grote update voor Destiny voordat we naar verwachting dit najaar aan de slag kunnen met opvolger Destiny 2. Vorige week heeft Bungie bekendgemaakt dat spelers alleen de uiterlijke kenmerken van hun personages over kunnen brengen, en dat persoonlijke eigendommen zoals wapens, gear, level en aangeschafte items niet overgedragen zullen worden naar Destiny 2.

  Bungie heeft tijdens haar livestream helaas niks losgelaten over Destiny 2, maar heeft wel wat meer duidelijkheid gebracht over het voorbestaan van Destiny 1. David "DeeJ" Dague, community manager bij Bungie, heeft namelijk laten weten dat de studio Destiny niet simpelweg de das omdoet wanneer de opvolger uitkomt. Destiny 1 zal dus niet verdwijnen en Bungie heeft alle intentie om de game binnen afzienbare tijd online te houden, aldus DeeJ.

  Vanaf 28 maart kunnen spelers van Destiny aan de slag met de nieuwe update. Om Age of Triumph te kunnen spelen, is het meest recente DLC-pakket voor Destiny vereist. In dit geval is dat Rise of Iron, dat afgelopen september verscheen.

  Treasure of the Ages

  Een van de grootste onthullingen tijdens de tweede Age of Triumph livestream, was die van de Treasure of the Ages. Dit zijn nieuwe lootboxes die spelers de kans geven om alle eerder verschenen items uit de gehele looptijd van Destiny alsnog te verkrijgen. Hierbij zijn ook items inbegrepen die exclusief verkrijgbaar waren tijdens bepaalde events, zoals maskers.

  Aangezien Destiny meerdere tijdelijke events met exclusieve items kende, visten sommige spelers hierbij achter het net en konden ze niet altijd alle loot verkrijgen voor het event eindigde. Dit wordt opgelost door deze lootboxes, die onder andere dingen als armour, Ghosts, Sparrow racing emblems en emotes bevatten, aldus Tim Williams, senior designer bij Bungie.

  Ook zijn er nieuwe items in deze lootboxes te vinden, waaronder een Age of Triumph armour set, nieuwe ornaments, schepen en shaders. Bungie liet weten dat iedere class een nieuwe armour set zal krijgen, maar volgende week zullen we hier meer over horen tijdens de derde en laatste livestream. Iedere lootbox bevat twee gegarandeerde items en één nieuw item.

  Spelers kunnen drie van deze lootboxes per week verkrijgen door verschillende activiteiten in de game te voltooien. Daarnaast zijn de Treasure of the Ages lootboxes ook te verkrijgen bij de Silver Dust kiosk, in ruil voor Silver Dust. Mocht je dus echt geld willen neerleggen voor deze pakketjes vol loot, dan heb je daar ook de mogelijkheid voor.

  Wekelijkse rituals

  Tijdens Age of Triumph krijgen spelers te maken met zogenaamde Weekly Rituals. De huidige Daily Story Mission wordt vervangen door een Weekly Story Playlist, met een light level van 380. Voor de eerste voltooiing van deze playlist in de week worden spelers beloond met een Treasure of the Ages lootbox en twintig Legendary Marks. In totaal zijn er honderd Legendary Marks per week te verdienen, wanneer je de playlist vijf keer doorloopt. De playlist zal alle omgevingen uit Destiny aan bod laten komen, waarbij spelers in de eerste week aan de slag kunnen met Earth en Moon.

  Daarnaast kunnen spelers nog twee andere gratis Treasure of the Ages lootboxes verkrijgen per week. Deze zijn te verdienen door het spelen van een strike in de Siva Crisis Heroic playlist en het spelen van een potje PvP in de Weekly Crucible modus.

  Ook de PvP-modus de Crucible is onderhevig aan veranderingen. Er worden twee wekelijkse bounties toegevoegd voor de 6v6 modi. Daarnaast zal er een 6v6 Crucible playlist komen, die iedere week roteert.

  Een andere nieuwe toevoeging is de Weekly Nightfall strike playlist, met een light level van 380. Er komt bovendien een nieuwe modifier naar de Nightfall strikes, namelijk Daybreak. Dit is een combinatie van de Epic (agressievere vijanden) en Mayhem (snellere recharge van krachten) modifiers. Ook is de Blue Flame XP buff terug van weggeweest, waarbij spelers tot aan de volgende wekelijkse reset een XP boost krijgen na het doorlopen van de Nightfall. De Daybreak modifier is eens in de vier weken beschikbaar, tot aan de maanden juli en augustus: dan is de modifier zes weken achtereen speelbaar.

  Spelers kunnen ten slotte in een nieuwe versie van Challenge of the Elders, met een light level van 390, aan de slag om Legendary Marks te verdienen. De eerste drie doorlopingen van deze arena zijn elk goed voor tien Legendary Marks per keer, bovendien krijgen spelers hiervoor één Legendary Engram per week.

  Toffe nieuwe Raid gear onthuld

  Tijdens derde en laatste Destiny Age of Triumph reveal livestream kregen we meer te weten over de sandbox update die naar de game komt, samen met fantastische nieuwe Raid gear en ornaments die spelers kunnen verkrijgen.

  Het gaat hierbij veelal om de reeds bestaande gear, maar met een ander likje verf eroverheen dankzij ornaments. Zo zal de gear uit de The Vault of Glass Raid bijvoorbeeld blauw van kleur worden en voorzien worden van een pulserend energie-effect wanneer je het uitrust met een ornament. De gear uit de Crota's End Raid wordt bijvoorbeeld voorzien van lichtgevende groene effecten. Wat verder tof is aan de nieuwe gear, is dat het lichtgevende effect voor korte tijd wegvalt wanneer een speler geraakt wordt. Dit is een goede indicatie voor teamgenoten om te zien wie er schade heeft opgelopen.

  De ornaments zijn gekoppeld aan het Age of Triumph evenement, wat betekent dat je ze automatisch vrijspeelt wanneer je een geüpdatete Raid (level 390) voltooit. Bovendien kan je elke set van Raid gear combineren met deze ornaments en hoef je dus niet per se gear en ornaments van dezelfde Raid aan elkaar te koppelen. Wil je een ornament van de The Vault of Glass Raid koppelen aan een stuk gear van de King's Fall Raid, dan kan dat gewoon.

  Er zijn ook nieuwe Class Items te verkrijgen die beschikken over aanpassingsmogelijkheden via Chroma's. Om deze accessoires vrij te spelen moeten spelers de nieuwe verhaallijn in opdracht van de Speaker doorlopen, die met Age of Triumph aan de game wordt toegevoegd.

  Tijdens de livestream werd de nieuwe gear voor je Guardian volop in de schijnwerpers gezet. De onderstaande screenshots zijn gemaakt door VG247 en Polygon en zijn afkomstig uit de livestream.

  Screenshots van de nieuwe gear

  Veranderingen aan de wapens

  Age of Triumph brengt daarnaast een hoop veranderingen naar de wapens in de game. Ten eerste komen de elemental primary wapens terug. Daarnaast zullen een hoop Raid wapens hun terugkeer maken, denk hierbij aan wapens als Fatebringer, Praedyth's Revenge en Vision of Confluence. Wapens in de categorieën special en heavy blijven hetzelfde.

  Niet ieder primary wapen dat je vanaf nu tijdens een Raid verkrijgt, zal voorzien zijn van elemental schade. De speciale exotische versies van deze wapens, genaamd Adept, kunnen alleen als drop voorkomen wanneer de bijbehorende Raid opgenomen is in de wekelijkse Raid playlist, die we op pagina 2 bespreken. Wanneer dit niet zo is, zal het wapen als Legendary drop voorkomen en dus niet over elemental schade beschikken.

  Er komen ook nieuwe ornaments beschikbaar voor wapens zoals Dragon's Breath, No Land Beyond en Suros Regime, waarbij Dragon's Breath de opdruk van een tijger krijgt en Suros Regime een zwart met geel kleurenpatroon krijgt.

  Bovendien worden sommige wapens aangepast in Destiny Age of Triumph. Zo zorgt de Nechrochasm er nu voor dat alle vijanden exploderen wanneer je ze omlegt. Dit gebeurde eerder alleen bij precision kills. Ook krijgen alle Auto Rifles een kleine verbetering, waardoor ze op korte afstand dodelijker zullen zijn. De Hand Cannons worden minder sterk gemaakt en krijgen minder range. Deze aanpassingen zullen verder worden toegelicht in de aankomende patch notes.

  Dit is alles wat we tot nu toe weten over Destiny Age of Triumph. Kijken jullie uit naar deze nieuwe update voor Destiny? Laat het ons weten in de comments!

  Destiny

  Verkijgbaar vanaf 9 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.